«Όταν άκουσα τον ήχο της ορχήστρας αυτής για πρώτη φορά μου ξύπνησε μνήμες από τα παιδικά μου χρόνια στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου», είπε στον Γιάννη Ξυνόπουλο στα parapolitika.gr νοσταλγώντας τις εικόνες από την παιδική της ηλικία.

«Με συγκίνησε πάρα πολύ και μου ξύπνησε χρώματα, αρώματα ανατολής - Μεσογείου, Ελλάδας. Μου θύμισε παλιές εικόνες από μυρωδιές γιασεμί, λεβάντα.. Είναι μια ορχήστρα, που μαζί έχουμε κάνει μια πολύ καλή πρόσμιξη σε πολλά τραγούδια και όποιος θα έρθει να παρακολουθήσει την παράσταση, πραγματικά θα συγκινηθεί, και από τον τρόπο που παίζουν αυτά τα τραγούδια οι καταπληκτικοί μουσικοί, αλλά και από το φως που έχει η ορχήστρα», συμπλήρωσε.

Ο εμπνευστής της εστουντιαντίνας είναι ο Βολιώτης Ανδρέας Κατσιγιάννης. «Είναι πάρα πολλά χρόνια στην μουσική σκηνή, και έτυχε να συναντηθούμε για πρώτη φορά στην παράσταση που έγραψε την μουσική στο "Σμύρνη μου αγαπημένη" της Μιμής Ντενίση.

Το κυρίως τραγούδι στο φινάλε της παράστασης, εκεί που καίγεται δυστυχώς η Σμύρνη είχε τον τίτλο "Φως" σε στίχους της Μ. Ντενίση. Από εκεί ξεκίνησε η συνεργασία μας», περιέγραψε, λέγοντας πως στη συνέχεια εμφανίστηκαν μαζί σ΄ ένα παγκόσμιο φεστιβάλ στο Ισραήλ. «Ύστερα γεννήθηκε ένα νέο τραγούδι που κυκλοφόρησε πρόσφατα το "Δώσε μου φτερά" κι έτσι προχωρήσαμε και κάναμε αυτές τις παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 6 και 7 Μαρτίου 2020, οκτώ ήταν Κυριακή και 9 Μαρτίου έγινε το lockdown».




Ακολουθεί η πλήρης συνέντευξη:

-Διάβασα μια πρόσφατη συνέντευξή σας κι αυτό που μου άρεσε είναι ότι είπατε πως "ο κάθε ένας βγάζει ότι έχει μέσα του". Δεν έχετε απασχολήσει τα ΜΜΕ με την προσωπική σας ζωή, δεν φιλοξενείστε σε lifestyle έντυπα, αλλά δέχεστε μεγάλη αγάπη από τον κόσμο για το ρεπερτόριό σας, και την όλη σας στάση.

Οι δικές μου αξίες στην ζωή είναι εντελώς διαφορετικές, προτιμώ να είμαι εθελόντρια στην Action Ελλάς, προτιμώ να είμαι εθελόντρια όπου υπάρχει λόγος για να είμαι, σε κάποιος ανθρώπους που ίσως η φωνή τους δεν ακούγεται. Έχω λάβει μέρος σε πάρα πολλά πράγματα, όπως στο Βερολίνο σε μια συναυλία για τα δικαιώματα των γυναικών του Ιράν, συναυλίες για το "Μαζί για το παιδί", για την "ΕΛΠΙΔΑ", για το Ίδρυμα ΣΟΦΙΑ", έχω πάει στην Κένυα κι έχω τραγουδήσει σ΄ ένα ορφανοτροφείο για 150 παιδιά, για το Ίδρυμα ΦΛΟΓΑ, δεν νιώθω καλά που τα λέω αυτά, αλλά θέλω να σας πως ότι πιστεύω σε αξίες

-Με την αγάπη του κόσμου πως τα πάτε;

«Τα πάω καταπληκτικά. Νομίζω ότι όταν ένας άνθρωπος είναι αληθινός, όταν έχει κρατήσει μια σταθερή πορεία στη ζωή του, δεν έχω παρεκκλίνει ούτε μισή μοίρα από τα πιστεύω μου και από την αξία των ανθρώπων στην ζωή μου, και από τις αξίες που με μάθανε μέσα από το σπίτι μου, νομίζω ότι ο κόσμος αυτό το εισπράττει, το εκτιμά, και με αγκαλιάζει με μια αγάπη μεγατόνων που δεν την ανταλλάσσω με τίποτα. Τι είναι τέχνη, τι είναι το τραγούδι; Είναι η επικοινωνία με τον κόσμο!

- Με τη χρήση μάσκας έχετε εξοικειωθεί;

Θα σας εκμυστηρευτώ κάτι και ίσως γελάσετε. Πριν από περίπου οκτώ χρόνια, ίσως και 10 πάντα είχα μια μικρή αφισούλα στο καμαρίνι μου με ένα κοριτσάκι που φόραγε μια μάσκα. Τότε ούτε καν υπήρχε η υποψία του κοροναϊού. Η αφίσα αυτή ήταν έξω από το καμαρίνι μου, και στις συναυλίες του καλοκαιριού και στις υπόλοιπες εμφανίσεις μου " Αν με αγαπάτε μη με φιλάτε". Με την μάσκα δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα, σε όλες μου τις συναλλαγές, όπου χρειαστεί να πάω την φοράω κανονικά. Δεν μπορώ να πω ότι είναι και το καλύτερό μου, αλλά και μόνο που ξέρω ότι είναι ένας πολύ σοβαρός τρόπος αντιμετώπισης του κοροναϊού, αυτό αυτόματα τα λύνει όλα. Πιστεύω ότι θα τελειώσει αυτό το πράγμα κάποια στιγμή, δε νομίζω ότι θα συνεχίσει επ άπειρο η ζωή μας φορώντας μια μάσκα.

-Σε πόσους θεατές θα τραγουδήσετε στο Ηρώδειο;

Είναι 45% η πληρότητα του θεάτρου, που σημαίνει γύρω στα 1.700 άτομα, γιατί χωράει γύρω στις 5.000 άτομα. Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας. Ο κόσμος θα μπαίνει από νωρίς, με αποστάσεις, φορώντας μάσκα και κατά την διάρκεια της συναυλίας, και φεύγοντας.

- Φαντάζομαι ότι η συναυλία σας αυτή θα είναι λίγο πιο παρεϊστικη, με λιγότερο κόσμο...

Επειδή το σκεφτόμουν πάρα πολύ καιρό για το πως θα είναι όλο αυτό - καθώς έχει να μου συμβεί και καιρό - ειδικά στο Ηρώδειο που η προσέλευση του κόσμου είναι συγκλονιστική.

Όμως νομίζω ότι και εμείς, που έχουμε καιρό να παίξουμε, από τις 9 Μαρτίου που έγινε το lockdown αλλά και ο κόσμος που θα έρθει το επιζητά. Θα υπάρχει μια εσωτερική φλόγα και μια δίψα γι αυτό ένθεν και ένθεν, όχι μόνο από τον κόσμο, αλλά και από εμάς. Δεν ξέρετε πως το περιμένω! Είμαστε ενθουσιασμένοι και το διαπίστωσα και στις πρόβες μας που τις κάναμε σε έναν μεγάλο χώρο που μας παραχώρησε το Gazzarte. Τηρήσαμε και στις πρόβες τις αποστάσεις μεταξύ μας, οι μουσικοί φορούσαν μάσκα, τα πνευστά δεν μπορούσαν να φορέσουν μάσκα αλλά ήταν πίσω από πλεξιγκλάς, εγώ ήμουν σε απόσταση επτά μέτρων γιατί δεν θα μπορούσα να τραγουδήσω με την μάσκα.

-Πρωτόγνωρα πράγματα...

Ναι, πρωτόγνωρα πράγματα. Είναι μια στιγμή που για εμάς έχει τόση χαρά μέσα της που θα ξανά συναντηθούμε με το κοινό, παρόλες τις δυσκολίες και παρόλο αυτό που συμβαίνει. Είναι σα να πιάνουμε το νήμα από εκεί που το αφήσαμε.

- Τι θα ευχηθείτε, για το φινάλε της κουβέντας μας;

Εύχομαι πολύ γρήγορα να βρεθεί το εμβόλιο γι αυτόν το ιό, για να ξανά βρούμε τις ισορροπίες μας, τι αγκαλιές μας. Να ξαναβρούμε την ζωή μας εκεί που την αφήσαμε. Πραγματικά ελπίζω στην στιγμή που θα χαρεί όλος ο πλανήτης κυκλοφορώντας το εμβόλιο γιατί αυτόματα θα μπει στην ζωή μας η λέξη ΑΡΣΗ. Άρση των μέτρων και όλων αυτών των πραγμάτων που μας βαραίνουν και δεν μας αφήνουν να χαρούμε των ζωή μας. Αυτό το κακό με το ιό είναι ότι έχει χτυπήσει την επικοινωνία. Δεν μιλάω μόνο ερωτικά, μιλάω ανθρώπινα. Χτύπησε την αγκαλιά, τα φιλιά, το χάδι, την αγκαλιά των παιδιών στους γονείς τους, στα εγγόνια τους... την χειραψία.

Αυτό με τον αγκώνα είναι μια επαφή αλλά δεν είναι για εμάς τους Έλληνες, αλλά νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε και γρήγορα θα μπούμε σε μια καθημερινότητα που ξέρουμε.

-Εύχομαι να κάνετε παραστάσεις και συναυλίες ώστε να μας δίνετε την δυνατότητα να επικοινωνούμε μαζί σας για να κλέβουμε λίγη από την λάμψη σας!

Σας ευχαριστώ αλλά δεν είναι λάμψη, είναι η αγάπη που έχω απέναντι σε αυτό που κάνω και υπηρετώ εδώ και 45 χρόνια. Είναι η αγάπη που έχω απέναντι στο κόσμο και η αγάπη που εισπράττω από τον κόσμο, όπου αυτό δεν το ανταλλάσσω με τίποτα, είναι συγκλονιστικό.



ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Ανδρέας Κατσιγιάννης | σαντούρι, φωνητικά
Κυριάκος Γκουβέντας | βιολί
Σταύρος Κουσκουρίδας | κλαρίνι, καβάλ, φλάουτο
Δήμος Βουγιούκας | ακορντεόν
Φίλιππος Ρέτσιος | πιάνο, φωνητικά
Απόστολος Βαλαρούτσος | κιθάρα, φωνητικά
Κώστας Γεδίκης | μπουζούκι, λάφτα, μαντολίνο
Κώστας Κωνσταντίνου | κοντραμπάσο
Νίκος Σαμαράς | τρομπέτα
Ανδρέας Παπάς | κρουστά
Κώστας Μερετάκης | κρουστά
Καλλιτεχνική διεύθυνση Εστουδιαντίνας | Ανδρέας Κατσιγιάννης
Ενορχηστρώσεις | Ανδρέας Κατσιγιάννης & Εστουδιαντίνα
Ηχοληψία | Zαχαρίας Σταμούλος, Νίκος Δεληστάθης

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Τώνια Δραγούνη
ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ: Gazarte

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

Τιμές εισιτηρίων:

ΚΑΤΩ ΔΙΑΖΩΜΑ

ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ Α / 65 €
ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ Β / 55 €
Α ΖΩΝΗ / 45 €
Β ΖΩΝΗ / 40 €

ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ

Γ ΖΩΝΗ / 35 €
Δ ΖΩΝΗ / 25 €
Ε ΖΩΝΗ / 20 €

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑΣ / 15 €
ΑΜΕΑ / 20 €

Ώρα 'Εναρξης: 21:00 | Ώρα Προσέλευσης: 20:00

Διάθεση εισιτηρίων:

▪ Ηλεκτρονικά στο www.viva.gr και τηλεφωνικά στο 11876

▪ Δίκτυο φυσικών καταστημάτων Viva (SevenSpots, RELOAD, καταστήματα Wind, Bιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Viva kiosk Σύνταγμα, καταστήματα Υοlenis).