Ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Αττικής, οι «Ιωνικές Γιορτές» του Δήμου Νέας Σμύρνης μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα προσφέρει στο κοινό θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και μουσικά αφιερώματα παρά τον φόβο που προκαλεί η πανδημία.

«Προέχει η υγεία και γιαυτό φέτος έχουμε ετοιμάσει το φεστιβάλ τηρώντας κανόνες αυστηρού υγειονομικού πρωτοκόλλου. Όμως η ζημιά έχει γίνει με τις άναρχες οργανωτικά κυρίως συναυλίες που μετά από όσα έχουν συμβεί έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα εκφοβισμού με άσχημα αποτελέσματα για τους διοργανωτές εκδηλώσεων. Πρέπει να ξεχωρίσουμε τις οργανωμένες συναυλίες ή θεατρικές παραστάσεις από τις άναρχες εκδηλώσεις που γίνονται στις παραλίες και στα νησιά. Υπηρετώ τον πολιτισμό περίπου 25 χρόνια από θεσμική θέση και εδώ βλέπω πως υπάρχει μια αδικία. Τα μαγαζιά είναι ανοικτά έως τις 12.00 το βράδυ, ενώ στις πολιτιστικές εκδηλώσεις θέλουν να κάνουν lock down. Έχω γίνει πάρα πολλές φορές δέκτης παραπόνων από καλλιτέχνες, που μου λένε ότι ακυρώθηκε η εκδήλωσή τους, ενώ έως τώρα δεν έχει αναφερθεί καμία παράβαση σε θέατρα ή χώρους φεστιβάλ. Προτρέπω τους συναδέλφους όλων των Δήμων να μην ακυρώσουν τα φεστιβάλ, γιατί ο κόσμος έχει ανάγκη τον πολιτισμό. Και αρκετοί καλλιτέχνες ύστερα από τον πολύ άσχημο χειμώνα που πέρασαν, έριξαν πολύ το μισθολόγιό τους, περίπου στο 50%» αποκαλύπτει σήμερα ο Βαγγέλης Χατζατουριάν, Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Νέας Σμύρνης.

Φέτος για πρώτη φορά, παράλληλα με τις Ιωνικές Γιορτές θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 20 Σεπτεμβρίου στο Αλσος Νέας Σμύρνης η πρωτοποριακή εικαστική έκθεση «Geo Philosophy», ενώ παράλληλα διεξάγεται και το Open Air Cinema Festival έως τις 15 Σεπτεμβρίου στο Ιωσηφόγλειο Μέγαρο με δωρεάν είσοδο.