"Εμβληματική μορφή των ελληνικών γραμμάτων" χαρακτηρίζει ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, τον Ντίνο Χριστιανόπουλου, που πέθανε σήμερα σε ηλικία 89 ετών. "Ο "ποιητής της Θεσσαλονίκης", Ντίνος Χριστιανόπουλος, "έφυγε" σήμερα από τη ζωή, αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό. Χαρισματικός άνθρωπος με πολυδιάστατη και πολυσήμαντη προσφορά στα λογοτεχνικά δρώμενα της χώρας, συνέδεσε για πολλές δεκαετίες το έργο του και τη ζωή του με τη Θεσσαλονίκη", τονίζει ο πρύτανης του ΑΠΘ.

Επισημαίνει δε ότι "ο σπουδαίος ποιητής αποτελούσε μέλος της μεγάλης οικογένειας του ΑΠΘ, καθώς είχε αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ τον Ιούνιο του 2011, ενός Τμήματος του οποίου υπήρξε και απόφοιτος".

Αναφέρεται ακόμη στη δωρεά πολύτιμων τεκμηρίων της συλλογής του Ντίνου Χριστιανόπουλου στη Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ, επισημαίνοντας ότι αποτελεί "ξεχωριστή τιμή" για το πανεπιστήμιο. "Το εξαιρετικά σημαντικό και πλούσιο έργο που αφήνει πίσω του θα αποτελεί πάντα πηγή έμπνευσης και ανεκτίμητη παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές", καταλήγει ο πρύτανης του ΑΠΘ.