Η ολοκαίνουργια καλοκαιρινή μουσική κωμωδία του Ηλία Καρελλά, που έκανε πρεμιέρα την 1η Ιουλίου, συνεχίζει το ταξίδι της με δύο επιπλέον παραστάσεις την Τετάρτη 15 Ιουλίου και την Κυριακή 19 Ιουλίου, μιας και τα εισιτήρια για τις υπόλοιπες παραστάσεις έχουν ήδη εξαντληθεί.

Μια παράσταση που εμπνέεται από τις κλασικές παραστάσεις του Θεάτρου Σκιών και φυσικά την επικαιρότητα, με ζωντανή μουσική, γιγαντοφιγούρες Θεάτρου Σκιών και τις ξεκαρδιστικότερες ατάκες του πιο αγαπημένου ήρωα του Θεάτρου Σκιών

Ο γνωστός σκιοπαίκτης και σκηνοθέτης Ηλίας Καρελλάς, μετά τις sold out παραστάσεις του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Θέατρο Κάππα, αντλώντας έμπνευση από τις κλασικές παραστάσεις του Θεάτρου Σκιών και φυσικά την επικαιρότητα, δημιουργεί μια ολοκαίνουργια καλοκαιρινή μουσική κωμωδία με πρωταγωνιστή τον Καραγκιόζη.

Μια παράσταση με ζωντανή μουσική, γιγαντοφιγούρες Θεάτρου Σκιών και τις ξεκαρδιστικότερες ατάκες του πιο αγαπημένου ήρωα μικρών και μεγάλων.

Ο Κώστας Μπουντούνης από τους String Demons μίλησε στα Παραπολιτικά και τον Γιάνη Ξυνόπουλο, εξηγώντας γι αυτή της συνεργασία, και τις τέσσερεις παραστάσεις στο «Σινέ Γαλάτσι» στο Άλσος Βεΐκου.

«Την 1 Ιουλίου είναι πρώτη παράσταση απ τις τέσσερις με τίτλο "Καραγκιόζης Summertime" στο Cine Γαλάτσι στο Άλσος Βεϊκου, μια μουσική παράσταση του Ηλία Καρελλά με την Αρετή Κετιμέ και εμάς τους String Demons!

Η ιστορία μας με τον Ηλία Καρελλά ξεκινάει το 2016 όταν μας κάλεσε σε μία χριστουγεννιάτικη παράστασή του στο Μέγαρο Μουσικής, "Ο Καραγκιόζης στο εργαστήρι του Αι Βασίλη".

Τι γέλιο στις πρόβες.. θυμόμαστε ότι στη generale κόπηκε το ρεύμα τελείως. Ο Ηλίας κάνει όλες τις φωνές των ηρώων του Καραγκιόζη, μιλάμε για τουλάχιστον 35 διαφορετικές φωνές.

Εκεί παίξαμε και πρώτη φορά με το Χρήστο Θηβαίο επί σκηνής , έπαιζε το ρόλο του κακού Βασιλιά των Καλικατζάρων που ήθελε να κλέψει τα Χριστούγεννα.



Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε και το βιβλίο-Cd από μία άλλη συνεργασία μας με τον Η. Καρελλά, τους "Όρνιθες – ο Καραγκιόζης στην χώρα των Πουλιών’" που είχε παιχτεί στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στην πρεμιέρα αυτής της παράστασης είχε βρέξει τόσο πολύ που είχαμε αποκλειστεί σε ένα χώρο πίσω απ τη σκηνή και λέγαμε ότι είναι αδύνατον να παίξουμε με τέτοιο κατακλυσμό, κι όμως σταμάτησε να βρέχει, ήρθε ο κόσμος σαν να βγήκε απ τη φωλιά του και παίξαμε σε μία σκηνή που ήταν μούσκεμα.

Γράψαμε τη μουσική για την παράσταση η οποία οδηγεί την πλοκή του έργου, τραγουδούν η Τζώρτζια Κεφαλά (Μπλε), Χρήστος Θηβαίος και ο Θάνος Κοσμίδης (Burger Project), ένα άκουσμα για μικρούς και μεγάλους.

Τη σεζόν του ’19 – ’20 ξαναδουλέψαμε μαζί του στο "Συρανό ντε Μπερζεράκ". Παράσταση που αγαπήθηκε πάρα πολύ απ τον κόσμο όμως κατέβηκε απότομα στα μέσα Μαρτίου λόγω του ιού και της καραντίνας.

Στο ρόλο του Συρανό ο Λευτέρης Ελευθερίου ο οποίος ήταν απίστευτος. Χιλιόμετρα έκανε πάνω στη σκηνή και εμείς με τη μουσική μας (από θέματα κλασσικής μουσικής και δική μας) δίπλα στο Συρανό σε αυτά που περνούσε με τον έρωτά του για τη Ρωξάνη, τον πόλεμο, την εσωτερική του μάχη για την εμφάνισή του.

Λίγο καιρό πριν κυκλοφορήσαμε και το βίντεο με το τελευταίο τραγούδι της παράστασης που γράψαμε, το "Τι κοιτάς;" 



Ερχόμαστε λοιπόν με φόρα γιατί έχουμε και αρκετό καιρό να παίξουμε με όλα αυτά που συμβαίνουν στο "Καραγκιόζης Summertime", μιά μουσική κωμωδία με γιγαντοφιγούρες θεάτρου σκιών με τον μοναδικό τρόπο του Ηλία να τις κατευθύνει, με την φοβερή Αρετή Κετιμέ με την οποία έχουμε συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν, τη θεωρούμε πολύ σημαντική μουσικό και τραγουδίστρια.

Η φωνή και το σαντούρι της θα μπλεχτεί με τα έγχορδά και τις φωνές μας σε ήχους – κομμάτια δικά της, σε δικά μας, σε διασκευές παραδοσιακών, ροκ τραγουδιών καθώς και σε αριστουργήματα κλασικής μουσικής.



Σε μία πρόβα καθώς είχαμε όλοι κουραστεί και υπήρχε μια ατμόσφαιρα "κωμική" η Αρετή δοκιμάσε να παίξει με το βιολοντσέλο του Κωνσταντίνου (string demons) οπότε και εμείς πήγαμε προς το σαντούρι της, τότε ο Ηλίας λέει: "δε βλέπω να γίνονται οι παραστάσεις'

Όμως επειδή οι παραστάσεις θα γίνουν κανονικά ο καθένας επέστρεψε στο όργανο και τον τομέα του και σας περιμένουμε μικρούς και μεγάλους στην καλοκαιρινή συνάντηση μας».