Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης αυτό το καλοκαίρι, παρουσιάζει στην Κεντρική Σκηνή του, το έργο «Αχ Έρωτα!», μία παράσταση -ύμνο στην δύναμη της αγάπης, βασισμένη στον ερωτικό, ποιητικό λόγο του Φ. Γκ. Λόρκα. Τέσσερα από τα πολυτιμότερα έργα του μεγάλου ποιητή, συνομιλούν μεταξύ τους και δημιουργούν μια ονειρική παράσταση γεμάτη με ερωτικούς στεναγμούς, που θα μας σεργιανίσει στα σοκάκια της Σεβίλιας και της Γρανάδας, θα μας παροτρύνει να βρέξουμε τα πόδια μας στα νερά του Γουαδαλκιβίρ και θα μας παρακινήσει να ερωτευτούμε κι εμείς κάτω από τον καυτό Ανδαλουσιανό ήλιο.

Μία παράσταση-σύνθεση τεσσάρων έργων του μεγάλου ποιητή και δραματουργού Φεντερίκο Γκαρθία ΛΟΡΚΑ. Την τριλογία του «Ματωμένος Γάμος», «Γέρμα» και «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα», μαζί με την λαϊκή κωμωδία «Η Θαυμαστή Μπαλωματού».

Κάτω από τη σκηνοθετική μπαγκέτα της Νανάς Νικολάου, ένας θίασος εκλεκτών πρωταγωνιστών που αποτελείται από τους Νάντια Μπουλέ και Παναγιώτη Πετράκη, με τις θεσπέσιες φωνές τους και τους Γιάννη Καλατζόπουλο, Δήμητρα Στογιάννη, Στάθη Παναγιωτίδη, Πελαγία Αγγελίδου, Έφη Σισμανίδου, Δημήτρη Συνδουκά και στο πιάνο τον Κωνσταντίνο Κωτούλα, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης θα μας πάει μια βόλτα στις γειτονιές που περπάτησε, εμπνεύστηκε και συνέθεσε ο Φ. Γκ. Λόρκα τα σπουδαία έργα του.

Με σκηνικά της Μαίρης Τσαγκάρη, χορογραφίες της Αρετής Μώκαλη και φωτισμούς της Μελίνας Μάσχα.

Προγραμματισμένη πρεμιέρα Παρασκευή 17 Ιουλίου στο θέατρο της Πτολεμαΐδας, και μετά θα ακολουθήσει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.