O Κωνσταντίνος Χριστοφόρου είναι γνώριμος από τα παλιά, και αυτό γιατί σε πολύ μικρή ηλικία έδειξε την αγάπη του για την μουσική, και αυτή τον έκανε να ξεχωρίσει.

Το ταλέντο του φάνηκε πολύ γρήγορα γεγονός που επιβεβαίωσαν οι πολυάριθμοι χρυσοί και πλατινένιοι δίσκοι, τόσο στην Κύπρο απ’ όπου και κατάγεται, όσο και στην Ελλάδα όπου συνέχισε μετέπειτα την καριέρα του.

Μεγάλη στιγμή του ήταν ότι συμμετείχε στο συγκρότημα ONE, που ίδρυσε ο Γιώργος Θεοφάνους. Και εκεί, ξεχώρισε για τις ερμηνευτικές του ικανότητας, αλλά και της "επεισοδιακής" του αποχώρησης από το boyband.

Αξίζει να αναφέρουμε και τις σημαντικές στιγμές που έζησε ως εκπρόσωπος της Κύπρου στην Eurovision, όπως αναφέρει στην συνέντευξη που παραχώρησε στα parapolitika.gr και τον Γιάννη Ξυνόπουλο.

Αφορμή για την επικοινωνία μας η κυκλοφορία ενός τραγουδιού έκπληξη, που φώναξε κοντά του το παλιό του συγκρότημα για να συμμετέχει σε αυτή την μεγάλη "επιστροφή". Κάτι σαν γιορτή επανένωσης, που θα συνοδευτεί και από ζωντανές εμφανίσεις καλώς εχόντων των πραγμάτων, και κοροναϊού επιτρέποντας.



Ο Κωνσταντίνος είναι χαρούμενος που "ξανά συστήνεται" στο κοινό με ακόμη μια επιτυχία του που έχει τον τίτλο «Billy Bam Bam» και κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό, σκαρφαλώνοντας στα ραδιοφωνικά τσάρτς, και έγινε viral εν μέσω καραντίνας.

«Καιρό ήθελα να κυκλοφορήσω ένα καινούργιο τραγούδι και κάποια στιγμή τον Γενάρη σε ένα αεροπλάνο από Λάρνακα για Αθήνα προέκυψε το Billy Bam Bam. Ήταν ακριβώς αυτό που έψαχνα, ένα χορευτικό, χαρούμενο, αισιόδοξο τραγούδι.

Έτσι κι αλλιώς οι εμφανίσεις μου στο Voodoo στην Αθήνα βοηθούσαν στο να βγάλω ένα χορευτικό τραγούδι. Σκέφτηκα αμέσως να το πω με τα παιδιά, τους Οne, μια και ήταν οι καλεσμένοι μου στο πρόγραμμα όλη τη σεζόν. Το τραγούδι κυκλοφόρησε, άρεσε πολύ και αγαπήθηκε αμέσως από όλες τις ηλικίες. Αυτό που με χαροποίησε περισσότερο ήταν ότι έγινε viral εν μέσω καραντίνας.



Σχεδόν μετά από 17 χρόνια που οι One και ο ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου εμφανίζονται ξανά μαζί, κάτι που όπως εξομολογείτε τον έκανε χαρούμενο, παρά τις όποιες διαφωνίες του παρελθόντος.

«Είχα μια εξαιρετική πρόταση από το καλύτερο κλαμπ της Αθήνας το Voodoo και αποφάσισα να έχω σπέσιαλ γκεστ στο πρόγραμμα μου, τον Φίλιππο, τον Δημήτρη, τον Αργύρη και τον Πάνο, δηλαδή τους Οne. Τα παιδιά δέχτηκαν αμέσως και έτσι κάναμε ένα Special Reunion για τις ανάγκες του προγράμματος αυτού Όλο αυτό πήρε μεγάλη έκταση, συνεχίστηκε και στην Κύπρο και από την συνεργασία μας αυτή προέκυψε και το Billy Bam Bam.»



Αρκετοί φαν του συγκροτήματος αναρωτιούνται αν οι ΟΝΕ θα είναι ξανά μαζί, και ο Κωνσταντίνος απαντά χωρίς δισταγμούς.

«Μα είμαστε μαζί επί την ευκαιρία των εμφανίσεων μου. Εκκρεμεί και μια πανελλαδική περιοδεία όταν επιστρέψουμε στην ομαλότητα.»



Βέβαια, δεν θα πρέπει να παραλείψουμε και τις εμφανίσεις του στο Ευρωπαίο διαγωνισμό τραγουδιού, αφού υπήρξε η έκπληξη της Κύπρου στην Eurovision για τρεις φορές. Αυτό έδωσε ώθηση στην πορεία του και έγινε πολλές φορές πλατινένιος κάνοντας στην συνέχεια εξαιρετικές συνεργασίες, που ενδεχόμενος είχαν άγνωστες πτυχές..

«Μοναδικές εμπειρίες και αξέχαστες. Από την πρώτη φορά το 1996 με το "Μόνο για μας", στο Όσλο της Νορβηγίας, όταν παρουσιαστής ήταν ο Μορτεν Χαρκετ των A-Ha και εγώ πιτσιρίκι να ζω το όνειρό μου γνωρίζοντας τον, το 2002 με τους One και το "Gimme" όταν συμμετείχαμε σε πολλά shows στην Ισπανία, με την Μονσερα Καμπαγιε και τον Τομ Τζοουνς και το 2005 με το "Ela Ela" και την περιοδεία σε 18 χώρες, τι να πρωτοθυμηθώ. Νιώθω ευλογημένος που τα έζησα όλα αυτά»



Ο γνωστός συνθέτης Γιώργος Θεοφάνους ήταν ο δημιουργός του συγκροτήματος, και όταν είχε διαλυθεί είχαν ακουστεί πολλά για την σχέση των δυο αντρών Ο ίδιος απαντά και στο πως είναι οι σχέσεις τους σήμερα.

«Με τον Γιώργο δουλέψαμε δύο χρόνια συνεχόμενα το 2018 και 2019 με μεγάλη επιτυχία, τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα και κυκλοφορήσαμε το "Έλα πές τα σε μένα", ένα τόσο ωραίο τραγούδι του στίχους του Θάνο Παπανικολάου. Οι σχέσεις μας είναι καλές όπως βλέπετε.»



Καταλαβαίνουμε ότι στο μουσικό του ταξίδι διέγραψε μια λαμπρή πορεία αν και είχε σχετικά διαλείμματα. Έτσι, στην ερώτηση για το τι θα άλλαζε αν είχε το μαγικό ραβδί απάντησε η τόλμη όταν ήταν σε πιο μικρή ηλικία.

«Τίποτε! Όλα γίνονται για κάποιο λόγο και όλα μας διδάσκουν κάτι. Η πείρα που αποκτά κάνεις γεννιέται μέσα από όλη αυτή τη διαδρομή, με όλα τα σωστά και τα λάθη μας. Αλλά για να μη σε αφήσω παραπονεμένο, (γελάει), θα ήθελα να ήμουν λίγο πιο τολμηρός σε κρίσιμες στιγμές όταν ήμουν πιο μικρός».



Το θέμα των ημερών είναι η καραντίνα, και ο εγκλωβισμός στο σπίτι, αν και ο ίδιος δεν φαίνεται να απόλαυσε την παραμονή στο σπίτι του, ακολουθώντας του κανόνες.

Στην Αθήνα, σπίτι μου, αγαπημένο να παρακολουθώ και να ακολουθώ τις οδηγίες της πολιτείας.



Για το τιι φοβάται στην επόμενη ημέρα, τα προσωπικά αλλά και τα επαγγελματικά, μας εξέπληξε λέγοντας ότι "ο Θεός δίνει τις πιο δύσκολες μάχες στους καλύτερους του στρατιώτες" μιας και ο ίδιος όλα αυτά τα χρόνια απέδειξε ότι είναι μαχητής.

«Πραγματικά δε φοβάμαι τίποτα. Πάντα υπάρχει ένα plan B για όλα. Θέλει ψυχραιμία και ήρεμη αντιμετώπιση με αυτοπεποίθηση και θάρρος σε όλες τις δυσκολίες, είτε στο προσωπικό είτε στον επαγγελματικό τομέα.

Κάπου διάβασα κάποτε ότι ότι ο Θεός δίνει τις πιο δύσκολες μάχες στους καλύτερους του στρατιώτες. Αν θέλουμε να είμαστε οι καλύτεροι λοιπόν, ο φόβος δεν πρέπει να έχει σχέση με εμάς».



Αν και υπάρχει μεγάλη αμφιβολία για το τι θα γίνει στην μετά κοροναϊού εποχή, αφού είναι αβέβαιο το μέλλον των συναυλιών, πάντα υπάρχουν σχέδια στο μυαλό του Κωνσταντίνου Χριστοφόρου για το μέλλον.

«Ετοιμάζω δίσκο για το Σεπτέμβριο, με καινούρια τραγούδια αλλά και ζωντανές ηχογραφήσεις. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος γι’ αυτό το προτζεκτ. Με αγάπη και σεβασμό και από φίλους - συνεργάτες. Τώρα όσον αφορά στις ζωντανές εμφανίσεις δεν μπορώ να σας πω τίποτε συγκεκριμένο ακόμη δεν ξέρουμε πού θα βγει κατάσταση με τα μέτρα για τον κοροναϊό. Όταν επανέλθουμε στην ομαλότητα θα γίνει μια πανελλαδική περιοδεία, Κωνσταντίνος Χριστοφόρου featuring special guests One. Και σίγουρα θα υπάρχει το Voodoo στην Αθήνα και οι Νότες στην Κύπρο».



Ο Κωνσταντίνος όλα αυτά τα χρόνια έχει χτίσει πολύ όμορφα το ρεπερτόριό του, με τραγούδια που όλοι μας σίγουρα έχουμε ακούσει, αφού ήταν ένας από τους αγαπημένους των ραδιοφώνων. Όσο για τα δικά του αγαπημένα τραγούδια που έχει ερμηνεύσει και δεν λείπουν από καμιά ζωντανή σου εμφάνιση ανέφερε:

«Το Μήπως, το Κι αυτό το βράδυ, το Αλλιώς, η Βροχούλα, το Και βάζω ένα Πάριο, το Μόλις Χώρισα, το Θες να κάνουμε σχέση, η Αγάπη του Καλοκαιριού. Τα τραγούδια των One. Σίγουρα κάποιο παραλείπω, αλλά νιώθω απόλυτα τυχερός που έχω μεγάλο δικό μου ρεπερτόριο για τις ζωντανές μου εμφανίσεις. Θέλω όμως να ξέρετε ότι την μερίδα του λέοντος έχουν επιτυχίες άλλων συναδέλφων, παλιές αλλά και καινούριες. Μ΄αρέσει να "παίζω" ζωντανά με αυτά τα τραγούδια».



Όσο για τις ευχές που δίνει στον εαυτό του αλλά και για τους αναγνώστες του parapolitika.gr είπε από καρδιάς:

«Να είμαστε καλά να ανταμώνουμε. Και για να είμαστε καλά πρέπει να αντέξουμε αυτή τη δοκιμασία απέναντι στην παγκόσμια πανδημία που μας απειλεί. Δύναμη, κουράγιο, πειθαρχία, αισιοδοξία!»