Η συνέντευξή της δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παραπολιτικά, στο Secret, στο ένθετο του πολιτισμού το Σάββατο 28 Μαρτίου.

Με αγωνία και λύπη, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις γύρω από την εξάπλωση της πανδημίας του κοροαϊού, η Πέμυ Ζούνη, ηθοποιός με μακρά πορεία στον χώρο της υποκριτικής τέχνης αλλά και επιχειρηματίας, ούσα ιδιοκτήτρια του πολυχώρου El Conventio Del Arte στο Μεταξουργείο.

Ενας χώρος bar-restaurant με live θέαμα που ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη μυστηριακή αισθητική του, τις μουσικοθεατρικές παραστάσεις, αλλά και την απόφαση να στηρίξουν και να προωθήσουν τον ελληνικό αμπελώνα εντάσσοντας στη λίστα του κατά βάση ελληνικές ποικιλίες.

Δυστυχώς, η μία ακύρωση, ήρθε μετά την άλλη, για να κλείσουν - αναγκαστικά - οι πόρτες μέχρι νεωτέρας.

«Βρισκόμαστε όλοι, παγκοσμίως, στη δίνη μιας πρωτόγνωρης κατάστασης. Κανείς ζών δεν την έχει βιώσει
ξανά και παρ’ όλες τις προειδοποιήσεις, εδώ και χρόνια, των επιστημόνων, κανένα κράτος δεν φαίνεται να ήταν προετοιμασμένο»,
σχολίασε σχετικά σε επικοινωνία της με τη στήλη η Πέμυ Ζούνη και εξηγεί πως κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι κατέχει τις σωστές απαντήσεις και οδηγίες για την αντιμετώπιση των τεράστιων θεμάτων που ανακύπτουν, αυτών της Υγείας και της Οικονομίας.



«Είναι δεδομένο πια ότι τρώμε ΟΛΟΙ ένα οικονομικό χαστούκι, ακριβώς τη στιγμή που αρχίσαμε να αναπνέουμε μετά από τη δεκαετή κρίση. Το Convento είναι ένα κατάστημα που λειτουργεί εποχικά, από το φθινόπωρο έως το τέλος της άνοιξης. Επομένως είναι φανερό ότι η σαιζόν έχει χαθεί. Τα πάγια έξοδα όμως συνεχίζονται για το επόμενο επτάμηνο! Οι εξελίξεις ήταν με την ταχύτητα της χιονοστιβάδας», αποκαλύπτει.

Όσο για το αν υπάρχει κάποιο plan b στην τρέχουσα φάση απαντά: «Δεν πιστεύω ότι ήταν πολλοί εκείνοι που πρόλαβαν να οργανώσουν κάποιο plan B. Η πολιτεία έχει αντιδράσει με καλά αντανακλαστικά, αλλά και με τις οικονομικές δυνατότητες που έχει αυτή τη στιγμή. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πορεύεται με κάποιες παροχές που θεωρώ ότι θα αποδειχθούν ανεπαρκείς». Απαντήσεις περί μείωσης προσωπικού ή χρονικής διάρκειας που μπορεί να αντέξει η επιχείρηση, είναι πολύ δύσκολο να δοθούν για την ώρα.



«Είμαστε όλοι αμήχανοι. Αλλά αισιοδοξούμε. Δεν έχουμε πολλές επιλογές. Πρέπει να αντέξουμε όλοι.
Να μη χαθούν οι δουλειές. Να βάλουμε όλοι πλάτη για ένα δύσκολο αύριο. Ας είναι μόνο οι οικονομικές δυσκολίες αυτές που θα θυμόμαστε», καταλήγει στέλνοντας ένα μήνυμα ελπίδας.