Τον γιαγωνισμό κρατικών βραβείων συγγραφής θεατρικού έργου 2020 ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού.

Τα βραβεία χωρίζονται σε 3 διαφορετικές κατηγορίες:

1. Κρατικό́ Βραβείο Συγγραφής Θεατρικού Έργου

Με χρηματικό́ έπαθλο: 7.000 ευρώ.

2. Κρατικό́ Βραβείο Συγγραφής Θεατρικού Έργου για Παιδιά

Με χρηματικό́ έπαθλο: 5.000 ευρώ.

3. Κρατικό́ Βραβείο για Νέους Θεατρικούς Συγγραφείς

Με χρηματικό́ έπαθλο: 5.000 ευρώ.


Σημειώνεται ότι με πρωτοβουλία της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνας Μενδώνη αυξήθηκε κατά πολύ το χρηματικό έπαθλο που συνόδευε τα βραβεία, λόγω των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν στον τομέα της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Η αρμόδια Επιτροπή́ μπορεί να απονέμει και έπαινο σε έργο που δεν βραβεύτηκε αλλά́ διακρίθηκε για την τόλμη και την καινοτομία του.

Τα έργα μπορούν να ανήκουν σε όλα τα είδη της δραματικής τέχνης. Πρέπει να είναι γραμμένα απευθείας στην ελληνική́ γλώσσα και όχι μεταφρασμένα στα ελληνικά. Σημειώνεται ότι τα έργα που θα βραβευθούν, θα διαβιβαστούν από́ το ΥΠΠΟΑ στους Καλλιτεχνικούς Διευθυντές του Εθνικού Θεάτρου και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος για την πιθανή ένταξή τους στον καλλιτεχνικό́ προγραμματισμό́ τους.


Η υποβολή́ των έργων από́ τους ενδιαφερόμενους, θα ξεκινήσει από́ την Πέμπτη 23 Απριλίου 2020 μέχρι και την Παρασκευή́ 15 Ιουνίου 2020.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται και να ζητούν διευκρινίσεις -μέσω email λόγω των ειδικών συνθηκών- στην εξής διεύθυνση: tmthch@culture.gr