Στις 7 Φεβρουαρίου θα ξενκινήσει στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού θεάτρου το περίφημο «καταραμένο» έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ "Μακμπέθ". Πρόκειται για ένα «παραμύθι» για τη βία, για την ηδονή, για την εξουσία, για την τρέλα και κυρίως για τη μήτρα που τα γεννά και αποτελεί μία μεγάλη συμπαραγωγή του Εθνικού με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Το αριστούργημα της παγκόσμιας δραματουργίας ανεβαίνει σε νέα μετάφραση του Νίκου Χατζόπουλου και σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κρατά και τον ομώνυμο ρόλο, μαγνητίζοντας ένα σύνολο σπουδαίων κι εκλεκτών συντελεστών και πρωταγωνιστών.
Τα σκηνικά και τα κοστούμια θα είναι της της Εύας Νάθενα, η μουσική του Μίνωα Μάτσα, οι Φωτισμοί της Χριστίνας Θανάσουλα, η κίνηση του Θανάση Ακοκκαλίδης. Συνεργάτις Σκηνοθέτης: Αναστασία Διαμαντοπούλου. Βοηθός σκηνοθέτη: Στέλλα Ψαρουδάκη

Παίζουν με με αλφαβητική σειρά οι Βασίλης Καραμπούλας, Μαρία Κίτσου, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Αναστάσης Λαουλάκος, Δημήτρης Λιγνάδης, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Γιώργος Μπένος, Γιώργος Μπινιάρης, Ράνια Οικονομίδου, Τζέο Πακίτσας, Ορέστης Τζιόβας, Γιάννης Χαρτοδιπλωμένος.

Οι πρώτες φωτογραφίες της Πέννυς Καραχάλιου που δημοσιοποιήθηκαν στα social media του «Εθνικού Θεάτρου» είναι από την πρώτη ανάγνωση του έργου.