Η θεατρική έκπληξη της χρονιάς φέτος λέγεται «Hairspray» και είναι το καλλιτεχνικό πάντρεμα του ταλαντούχου Μάρκου Σεφερλή και της μαιτρ του μιούζικαλ Θέμιδας Μαρσέλου στο θέατρο Ακροπόλ, που καθιστά το αθηναϊκό κοινό μάρτυρα μιας επιτυχίας χωρίς προηγούμενο.

Στη σκηνή του Ακροπόλ στήνεται κάθε βράδυ ένα αληθινό πάρτυ με υπέροχα τραγούδια, ζωντανή μουσική και χορογραφίες που μεταφέρουν το νου στη Βαλτιμόρη του 1962, όταν ο ρατσισμός στην Αμερική ήταν στο αποκορύφωμά του. Μια χοντρούλα μαθήτρια επιδιώκει να γίνει διάσημη τραγουδίστρια και όταν το καταφέρνει, βάζει στόχο να ενώσει τους λευκούς με τους Αφροαμερικανούς.

Ο Μάρκος Σεφερλής που υποδύεται τη μητέρα της, υποστηρίζει ένα ρόλο, στον οποίο δεν τον έχουμε ξαναδεί ποτέ και που στον κινηματογράφο είχε ερμηνεύσει ο Τζον Τραβόλτα. Αφήνει για λίγο το γνωστό επιθεωρησιακό παίξιμό του, που στο παρελθόν του έχει χαρίσει τεράστιες επιτυχίες και μπαίνει σε έναν γυναικείο ρόλο, την Edna, με μεγάλες απαιτήσεις, πολύ συναίσθημα, χιούμορ και συγκίνηση. Δίπλα του στέκεται ως σύζυγός της ο Κώστας Κόκλας που έχει μεγάλη εμπειρία στο μουσικό θέατρο, με κορυφαία σκηνή τον ερωτικό χορό που χορεύει μαζί της κάπου στο μέσο του έργου. Η Κατερίνα Σούσουλα, που κατέχει τον πιο κεντρικό ρόλο του έργου, είναι εκπληκτική, τόσο στο ρόλο της όσο και στα τραγουδιστικά και χορευτικά μέρη. Η Ντορέτα Παπαδημητρίου, ο Παναγιώτης Πετράκης και ο Ησαϊας Ματιάμπα πλαισιώνουν υπέροχα το σύνολο των 30 περίπου ηθοποιών.

Για τη Θέμιδα Μαρσέλλου και την εξαιρετική δουλειά της τι να πει κανείς; Για ακόμα μια φορά κάνει τα μαγικά της συστήνοντάς μας ένα έργο των Mark O’ Donnell και Thomas Meehan που έχει διακριθεί παγκοσμίως με 23 βραβεία. Φωτίζει κωμικά μια γλυκιά ιστορία για την ισότητα των ανθρώπων με διαφορετικό χρώμα με τρόπο τέτοιο που θέλεις να ανέβεις στην σκηνή και να χορέψεις παρασυρμένος από μαγικές μελωδίες και ονειρικά σκηνικά.

Ωστόσο η πιο συγκλονιστική στιγμή της παράστασης είναι η καθηλωτική ερμηνεία της Μαριάννας Γερασιμίδου. H γνωστή ελληνίδα τραγουδίστρια, ανιψιά της ηθοποιού Ελένης Γερασιμίδου, με την χαρακτηριστική soulful φωνή, κάνει το θέατρο να δονείται όταν στην κορύφωση του έργου λίγο πριν το φινάλε ερμηνεύει ένα τραγούδι που η μελωδία του μπαίνει βαθιά σε όλο σου το σώμα.

ΥΠΟΘΕΣΗ
Το 1962, στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, η ταλαντούχα και ευτραφής έφηβη Tracy Turnblad έχει μόνο ένα όνειρο: να χορέψει στο διάσημο τηλεοπτικό σόου «The Corny Collins Show». Όταν μια μέρα η Tracy μπαίνει τιμωρία στο σχολείο της, γνωρίζει κάποιους χαρισματικούς Αφροαμερικανούς συμμαθητές της που της δείχνουν τις χορευτικές τους δεξιότητες, με τις οποίες κερδίζει μια θέση στο αγαπημένο της σόου.

Μέσα σε μια νύχτα, η Tracy γίνεται διάσημη και χρησιμοποιεί την αναγνωρισιμότητα της για να επιβάλει την ενσωμάτωση των Αφροαμερικανών φίλων της στη δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή. Στην προσπάθεια της αυτή, δέχεται επιθέσεις και εκφοβισμούς, αλλά εκείνη καταφέρνει με την ορμή και το ταλέντο της να πετύχει το ακατόρθωτο!

Σημαντικό ρόλο στη ζωή της Tracy παίζει η μητέρα της Edna Turnblad, μια γλυκιά γυναίκα, απομονωμένη στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού της λόγω της συστολής που αισθάνεται για τα παραπανίσια κιλά της που αποτελούν αντικείμενο σχολιασμού από τον έξω κόσμο, από τον οποίο θέλει να προστατεύσει και την κόρη της, η οποία όμως συχνά την παρασύρει με την αισιόδοξη και τολμηρή ιδιοσυγκρασία της.

Η αλλαγή έρχεται και για την ίδια μέσα από τη δράση για το κοινό καλό και το καλό της οικογένειας της. Τον χαρακτήρα αυτόν παραδοσιακά ερμηνεύει άντρας ηθοποιός και αποτελεί πρόκληση για τους κωμικούς ηθοποιούς παγκοσμίως να ενσαρκώσουν τη μοναδική Edna!

Πρωταγωνιστούν: Μάρκος Σεφερλής, Κώστας Κόκλας, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Παναγιώτης Πετράκης, Ησαΐας Ματιάμπα, Κατερίνα Σούσουλα, Άννα Φιλιππάκη, Βαρβάρα Νεμπή, Μαριάννα Γερασιμίδου και ο Βαγγέλης Κακουριώτης.
Απόδοση κειμένου, στίχων - σκηνοθεσία: Θέμις Μαρσέλλου

Μουσική διεύθυνση - διδασκαλία ορχήστρας: Ηλίας Καλούδης. Χορογραφία: Άννα Αθανασιάδη. Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη. Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκορού

ΠΑΙΖΟΥΝ: Βασίλης Αξιώτης, Μαρία Βασιλάτου, Ντόρα Γκέγκα, Μαρία Κοσμάτου, Ασπασία Λαιμού, Γιάννης Λάφης, Μάριος Μαριόλος, Γιώργος Μαρτίνος, Βαγγέλης Πιτσιλός, Γιάννης Πλιάκης, Εύα Σταμάτη, Φαίδων Φαρίντ, Νικόλ Παπαριστοδήμου, Άννα Πασπάτη, Άντονι Καρμπονέλ, Χριστίνα Τσέλσι Ουτσένα Ουκέτζε, Άγγελος Τσιντουμπέμ Ουκέτζε, και η μικρή Ναταλία Οσαουάρου.
ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ