Ο Ρίτσαρντ Πάουερς επανέρχεται δριμύτερος στα λογοτεχνικά πράγματα, κερδίζοντας το βραβείο Πούλιτζερ Λογοτεχνίας για το επικό του μυθιστόρημα Οι κορυφές της ζωής.

Παρακολουθούμε τις ιστορίες εννέα ανθρώπων, διαφορετικών ηλικιών και σε διαφορετικά μέρη των ΗΠΑ, που με ιδιαίτερο τρόπο ο καθένας δέχονται μια κλήση για βοήθεια από «τα πιο θαυμαστά προϊόντα τεσσάρων δισεκατομμυρίων χρόνων ζωής»: τα δέντρα, κατ’ επέκταση το φυσικό περιβάλλον.

Η δεξιοτεχνική πένα του Πάουερς θα οδηγήσει τις επιμέρους ιστορίες να συγκλίνουν σε μια αριστοτεχνική πλοκή, καθώς οι ήρωες ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια τελευταία και απελπισμένη προσπάθεια να σώσουν τα εναπομείναντα στρέμματα παρθένου δάσους της χώρας. Και το μήνυμα προς την ανθρωπότητα είναι σαφές: προσέξτε, γιατί η αλόγιστη καταστροφή του πλανήτη θα σημάνει και το δικό σας τέλος.

Ένα σαρωτικό, παθιασμένο μυθιστόρημα ακτιβισμού και αντίστασης, που ήταν υποψήφιο για βραβείο Booker και συμπεριλήφθηκε σε πολλές λίστες με τα καλύτερα βιβλία της χρονιάς (New York Times, Washington Post, Newsweek, NPR, Hudson Booksellers, New York Public Library κ.ά.).

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ: Βασιλική Πολίτη
OI_KORYFES_THS_ZWHS_COVER