Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος βράβευσε η αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Μ.Α.Ζ.Ι. - Με Αλληλεγγύη Ζούμε Ισότιμα», τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019 στο κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, για τη δωρεά ύψους 1.500.000 ευρώ, με την οποία το Μ.Α.Ζ.Ι. υλοποίησε το έργο της προμήθειας και εγκατάστασης ενός υπερσύγχρονου ψηφιακού αγγειογράφου στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, μοναδικού στη Βόρεια Ελλάδα. Στη μεγάλη τιμητική εκδήλωση συμμετείχε ο Γιώργος Νταλάρας, τραγουδώντας αφιλοκερδώς για το Μ.Α.Ζ.Ι.

«Σας αγαπώ» ήταν η πρώτη φράση που είπε η πρόεδρος του Μ.Α.Ζ.Ι. Αλεξάνδρα Γωγούση, μιλώντας για την αγάπη που οδήγησε όλα τα ιδρυτικά μέλη της αστικής εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα να ξεκινήσουν τη δράση τους το 2011. «Αυτή η αγάπη ήταν και είναι το μοναδικό κίνητρό μας! Αυτή η αγάπη είναι η κινητήριος δύναμη μας! Αυτή η αγάπη έγινε η αφορμή, από την αρχή του 2019 μέχρι σήμερα, να συνεχίζουν να βλέπουν το φως του ήλιου με χαμόγελο, 400 συνάνθρωποί μας που αλλιώς δεν ξέρουμε που θα βρισκόταν...»

Τη βράβευση του ΙΣΝ πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΜINOS – EMI και επίτιμο μέλος του Μ.Α.Ζ.Ι. κ. Μάκης Μάτσας. Το βραβείο που φιλοτέχνησε ο διεθνούς φήμης εικαστικός και καθηγητής της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Κώστας Βαρώτσος, παρέλαβαν οι εκπρόσωποι του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος κ.κ. Γιώργος Μιχαλακόπουλος, από τη Διεύθυνση Τεχνικών Δωρεών και Πάνος Βαζαίος από τη Διεύθυνση Δωρεών. «Συγχαίρω το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, καθώς βρίσκεται πάντα μπροστά σε κάθε ανάγκη της κοινωνίας μας. Είχα χρόνια να δω ένα Ίδρυμα να προσφέρει και να μας θυμίζει τους μεγάλους ευεργέτες που δημιούργησαν την Ελλάδα» τόνισε ο κ. Μάτσας.

Για τη σημασία της δωρεάς και τη συμβολή της λειτουργίας του ψηφιακού αγγειογράφου στη δημόσια υγεία, μίλησαν στην εκδήλωση ο κοσμήτορας Σχολής Επιστημών Υγείας του Α.Π.Θ., κ. Θεόδωρος Δαρδαβέσης και ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας -καθηγητής Ακτινολογίας του Α.Π.Θ., κ. Παναγιώτης Πρασόπουλος. Η Πρόεδρος του Μ.Α.Ζ.Ι. δώρισε στους ιατρούς του ΑΧΕΠΑ, ένα οικογενειακό κειμήλιο, τον όρκο του Ιπποκράτη που αρχικά είχε ο παππούς της ιατρός Αριστείδης Γωγούσης και στη συνέχεια ο πατέρας της, ιατρός Βλάσης Γωγούσης, στο γραφείο τους. «Εύχομαι κάθε ιατρός που θα χειρίζεται αυτό το μηχάνημα να έχει τον Όρκο του Ιπποκράτη, Ευαγγέλιο!» τόνισε.

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας χαιρέτησε την εκδήλωση και απένειμε για πρώτη φορά το βραβείο «εθελοντή δημότη» του Δήμου Θεσσαλονίκης στο Μ.Α.Ζ.Ι. Το βραβείο που φιλοτέχνησε ο διεθνούς φήμης ζωγράφος και γλύπτης, κ. Κωστής Γεωργίου, παρέλαβε η πρόεδρος Αλεξάνδρα Γωγούση και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κυρίες Λίλη Βαφειάδη, Κατερίνα Τσαμπάζη, Τασούλα Λαδένη, Κατερίνα Γουλανδρή και Χάιδω Τσάνταλη . Επίσης, για τη φιλανθρωπική δράση του Μ.Α.Ζ.Ι., εκ μέρους του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ο Ταμίας κ. Αναστάσιος Ντούγκας βράβευσε την Πρόεδρο του, κ. Αλεξάνδρα Γωγούση, που είναι μέλος του Δ.Σ.Θ.

Εκ μέρους του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, Δημήτριος Τσαλικάκης, εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και στο Δ.Σ. του Μ.Α.Ζ.Ι., για την πολύτιμη προσφορά τους στην προμήθεια και εγκατάσταση του ψηφιακού αγγειογράφου στο ΑΧΕΠΑ. «Η Μακεδονία είναι υπερήφανη που υποδέχεται το εν λόγω υπερσύγχρονο ιατρικό μηχάνημα, υψηλής διαγνωστικής αξίας, που παρέχει την δυνατότητα στο εξειδικευμένο προσωπικό του ΑΧΕΠΑ, να το χρησιμοποιήσει για άμεση παρέμβαση και για θεραπεία, δίνοντας μια αναβαθμισμένη νέα διάσταση στις υπηρεσίες υγείας την ευρύτερης περιοχή» σημείωσε.

Η βραδιά έκλεισε με τον μεγάλο ερμηνευτή Γιώργο Νταλάρα σε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή. Το κοινό αποθέωσε τον Γιώργο Νταλάρα και έδειξε για ακόμη μια φορά την αγάπη στα τραγούδια του Θεσσαλονικιού συνθέτη. Ο ερμηνευτής, λέγοντας πως «σίγουρα θα αρέσει αυτό που θα κάνω εκεί πάνω», τραγούδησε και το τραγούδι «Στην Αλάνα», αποτίωντας φόρο τιμής στο Γιάννη Σπανό, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Τον Γιώργο Νταλάρα συνόδεψαν επί σκηνής ο Ανδρέας Καρακότας και η Ασπασία Στρατηγού.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο πρεσβευτής του Μ.Α.Ζ.Ι. κ. Αλέξης Κωστάλας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, η αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δερμουτζίδης, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Στράτος Σιμόπουλος, ο Πρόεδρος της Εγνατίας Οδού Α.Ε. Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας, ο Εισαγγελέας Εφετών Βασίλης Φλωρίδης, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών Βασίλης Παππάς, πρώην υπουργοί και εκπρόσωποι οργανισμών, σωματείων και συλλόγων. Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η Αιμιλία Κουγιουμτζή, σύζυγος του μεγάλου συνθέτη.

Δείτε τις φωτογραφίες της εκδήλωσης: