Λίγα λεπτά μετά από την ανακοίνωση του νέου διοικητικού συμβουλίου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής, Νίκος Κολοβός, μίλησε στο Radio North 98 και στην εκπομπή «Όσα φέρνει ο Βαρδάρης» με την Έφη Τσαμπάζη και την Ντόνια Κανιτσάκη.

«Είχα πρωτοέρθει στη Θεσσαλονίκη όταν ήμουν 13 χρονών. Κατηφόριζα την Εθνικής Αμύνης και κάθισα σε ένα πάρκο. Απέναντι μου διάβασα: ‘‘Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών’’. Δεν κατάλαβα τι σημαίνει η πινακίδα. Ήξερα για σπουδές, ας πούμε μαθηματικών, αλλά για μακεδονικές σπουδές δεν είχα ακούσει. Εντύπωση μου έκανε και η λέξη ‘‘εταιρεία’’. Τότε δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα περάσω όλη μου τη ζωή μέσα στο Κρατικό Θέατρο, κάτι για το οποίο είμαι ευτυχισμένος. Κι αυτό συνεχίζεται, με τη νέα μου ιδιότητα», σημείωσε ο κ. Κολοβός.

Ο ίδιος, γέννημα θρέμμα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, έχει περάσει μέσα στο θέατρο 40 χρόνια, έχει ερμηνεύσει περισσότερους από 100 ρόλους και γνωρίζει το ΚΘΒΕ εκ των έσω. Εκφράζοντας ωστόσο την ακράδαντη πεποίθησή του, όπως τη χαρακτήρισε, σημείωσε ότι «η διοίκηση δεν άπτεται μόνο καλλιτεχνικών, αλλά και διοικητικών καθηκόντων. Είναι κάτι σύνθετο, το οποίο δυστυχώς ή ευτυχώς, έχει παραμέτρους οι οποίες μέχρι σήμερα μας έχουν διαφύγει. Στο διοικητικό σκέλος πρέπει να δοθεί πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα απ’ ότι έχει δοθεί μέχρι σήμερα. Το να διοικείς 400 άτομα χρειάζεται διαφώτιση».

Όσο για τα όνειρά του, τονίζει ότι «το ΚΘΒΕ έχει ζήσει μεγάλες δόξες, ιδίως τα πρώτα του χρόνια. Σήμερα κάποια πράγματα ‘‘μουτζούρωσαν’’ λίγο το θεατρικό περιβάλλον, όχι το Κρατικό Θεατρικό, το οποίο μένει πάντα ψηλά. Ονειρεύομαι να θυμηθούμε το μεγαλείο του παρελθόντος και να το κατακτάμε καθημερινά. Όχι ότι αυτό σταμάτησε, αλλά σε εποχές δύσκολες πάντα υπάρχουν προβλήματα. Συνεπώς εμείς πρέπει να το δούμε με νέο βλέμμα και μεγάλη στοργή, για να μπορέσουμε να φέρουμε ένα μη αμφισβητούμενο αποτέλεσμα».