Είναι εξαιρετικά ταλαντούχος και ένας σεμνός καλλιτέχνης που λατρεύει την Τέχνη που υπηρετεί. Αν και ο ίδιος χαριτολογώντας χαρακτηρίζει τον εαυτό του «ημίτρελο», όταν μιλάς μαζί του οδηγείσαι αβίαστα σε σπουδαία μονοπάτια γνώσης κυρίως επειδή σου μιλάει ήρεμα και απλά. Ο Άρης Σερβετάλης, που φέτος πρωταγωνιστεί στον «Ρινόκερο» του Ιονέσκο στο θέατρο Κιβωτός, υποδυόμενος τον κεντρικό ήρωα, μας εξηγεί σήμερα τη σημασία ενός από τα πιο συναρπαστικά έργα που γράφτηκαν ποτέ. «Ο ανθρώπινος μηχανισμός δεσμεύεται από τους σκοπούς που έχει εφεύρει για να εξελιχθεί, οι οποίοι του αλλάζουν την προσωπικότητα. Ο Μπερανζέ, τον οποίο υποδύομαι φέτος, σκέφτεται ότι αυτό που συμβαίνει δεν είναι φυσιολογικό. Και προσπαθεί να αντισταθεί, να προστατευθεί από τον εαυτό του. Γιατί η μετάλλαξη ξεκινάει από τον εαυτό μας, όχι από εξωτερικούς παράγοντες. Τα πράγματα που μας αλλοιώνουν είναι οι ίδιες μας οι επιθυμίες. Το λέει και ο Ιονέσκο στις σημειώσεις του, ότι η επιθυμία μας για ελευθερία μέσα από τα υλικά αγαθά, είναι υποταγή» αναφέρει για το έργο, που σκηνοθετεί ο Γιάννης Κακλέας και παρουσιάζει τη μετάλλαξη των κατοίκων μιας πόλης σε ρινόκερους.

Ο Άρης Σερβετάλης έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό το 2001 με την συμμετοχή του στην κωμική σειρά του Mega «Είσαι το ταίρι μου», υποδυόμενος έναν εκκεντρικό νεαρό, τον Λάζαρο. Έκτοτε όμως κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι, καθώς ο γνωστός ηθοποιός μετά από την μεγάλη αυτή τηλεοπτική επιτυχία, αποτραβήχτηκε αρκετά από την τηλεόραση επιλέγοντας πιο εσωτερικούς ρόλους στο θέατρο. Τότε ένιωσε να μηδενίζει και αποφάσισε να κρατήσει αποστάσεις για να σώσει τον εαυτό του, όπως έχει πει στο παρελθόν. «Ήθελα να ασχοληθώ με τη θεατρική πράξη, γιατί λατρεύω αυτή τη διαδικασία. Και η τηλεόραση μου αρέσει, αλλά μόνο όταν υπάρχει ένα ενδιαφέρον όραμα. Τότε δεν υπήρχε κάποιο τέτοιο ενδιαφέρον σε αυτά που μου προτάθηκαν. Είχα προτάσεις αλλά ήταν δύσκολο να τα κάνω και τα δύο» αποκαλύπτει.

Ένα άλλο πολύ ενδιαφέρον κομμάτι του εαυτού του είναι η βαθιά πίστη του στο Θεό, που ξεκίνησε όταν κάποια εποχή πέρασε από έντονες καταστάσεις, που δεν είχαν σχέση με το Θεό. «Τότε είχα νιώσει μετέωρος, μια αποκοπή και την ανικανότητά μου να δω την πραγματικότητα. Και έγινε ένα μπαμ μέσα μου. Με την πίστη ανακάλυψα έναν κόσμο που δεν μπορούσα πριν να δω. Αυτό κάνει η πίστη, σου φανερώνει αυτά που δεν φαίνονται. Όταν την καλλιεργείς σου δημιουργείται μια αίσθηση πληρότητας. Όταν άρχισα να πιστεύω στον Θεό, άλλαξε η κοσμοθεωρία μου» μας εξηγεί.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Στον «Ρινόκερο» ο Ιονέσκο εκφράζει όλη την αγωνία του για την πορεία και την μετάλλαξη του ανθρώπινου είδους σε φανατικά, επιθετικά όντα, σε βίαια όργανα μιας ολοκληρωτικής εξουσίας που έχοντας αναπτύξει ως υπέρτατη κοινωνική συμπεριφορά το «ένστικτο της αγέλης» μεταμορφώνει τους ανθρώπους σε άβουλα και καταστροφικά πλάσματα που εκμηδενίζουν και σκοτώνουν το όνειρο για μια κοινωνία ελεύθερη και δημιουργική. Οι κάτοικοι μιας πόλης μεταμορφώνονται σε ρινόκερους. Τελικά ο μόνος που δεν υποκύπτει σε αυτή τη μαζική μεταμόρφωση είναι ο Μπερανζέ. Μια πανανθρώπινη μορφή που υπερασπίζεται με πάθος τον πολιτισμό, την επιθυμία για ελευθερία και το δικαίωμα του να είναι διαφορετικός.

Σκηνοθεσία: Γιάννης κακλέας
Παίζουν: Άρης Σερβετάλης, Έλλη Τρίγγου, Στέλιος Ιακωβίδης, Ροζαλία Κυρίου, Θάνος Μπίρκος, Πάνος Παπαδόπουλος, Αγγελική Τρομπούκη, Κωστής Μπούντας, Αναστασία Στυλιανίδη 
Διεύθυνση: Θέατρο Κιβωτός, Πειραιώς 115, Αθήνα 
Τηλέφωνο: 210 34 27 426