Το συγκλονιστικό ψυχολογικό θρίλερ «Δείπνο» του Χέρμαν Κοχ επιστρέφει ανανεωμένο στο Σύγχρονο Θέατρο και στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα είναι η εξαιρετική Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους.

«Xτίζω το ρόλο μου και με ενδιαφέρει πάρα πολύ. Πρόκειται για μια γυναίκα – μητέρα που αναγκάζεται να πάρει μια πάρα πολύ ακραία θέση στα πράγματα, επειδή ήρθαν έτσι τα γεγονότα. Και αυτό είναι το πολύ ενδιαφέρον για μένα γιατί σε πρώτη ανάγνωση είπα ότι «εγώ δεν θα έκανα κάτι τέτοιο ποτέ» αλλά μετά όσο περνάει το κείμενο και αν κάτσεις και το σκεφτείς περισσότερο λες «μήπως τελικά έκανα και εγώ το ίδιο;» λέει η ηθοποιός.

«Είναι μια παράσταση που σίγουρα προβληματίζει. Αναγκαστικά σε οδηγεί το έργο στη θέση των τεσσάρων αυτών ανθρώπων. Ακόμα και η παράσταση να μην αρέσει είμαι σίγουρη ότι φεύγοντας από το θέατρο, οι θεατές συζητάνε για το έργο και τι θα έκαναν…» προσθέτει.

Μιλώντας για το επίπεδο στο θέατρο στις μέρες μας η ηθοποιός επισημαίνει «Δεν ξέρω αν μπορούμε να μιλάμε για «ποιότητα». Άλλωστε στην Ελλάδα η λέξη ποιότητα είναι αρκετά παρεξηγημένη. Θεωρώ ότι υπάρχει κοινό για όλα. Ο θεατής είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του και τις επιλογές του, δεν είμαστε υπεύθυνοι εμείς οι ηθοποιοί ούτε οφείλουμε να εκπαιδεύσουμε κάποιον. Δεν θεωρώ ότι αλλάζει το θέατρο θεσμικά γιατί δεν αλλάζει η ποιότητα του κοινού. Το πολύ βασικό πρόβλημα με το θέατρο είναι η υπερπληθώρα παραστάσεων. Υπάρχουν τόσες πολλές παραστάσεις στην Αθήνα που είναι δυσανάλογο με το τι αντέχουμε. Πράγμα που σημαίνει ότι πολλά θέατρα είναι πολύ μικρά, ηθοποιοί δεν πληρώνονται κτλ. Καλό θα είναι όλες οι παραστάσεις και όλες οι δουλειές να είναι επαγγελματικές. Πάω, εργάζομαι άρα πληρώνομαι!»

Με αφορμή τα πρόσωπα από ριάλιτι που αποφασίζουν να δηλώνουν «ηθοποιοί» η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους είπε «Δεν με ενοχλεί γιατί ουσιαστικά δεν μου παίρνει εμένα κάποιος την δουλειά. Δεν είναι ότι αντί για μένα θα δουλέψει ποτέ μια κοπέλα από ριάλιτι. Εκπέμπουμε σε διαφορετικά πράγματα. Αν θέλει κάποιος να δοκιμαστεί κάπου, ας το κάνει. Με την ευθύνη του εαυτού του. Μπορεί να το κάνει και να φάει ντομάτες, μπορεί να ακούσει πολλά...»

«Για μένα ένα χαρακτηριστικό του καλού ηθοποιού είναι να είναι έξυπνος. Να μπορεί να αντιληφθεί τα πράγματα με μια σχετική ταχύτητα, να είναι διαβασμένος συνολικά, το ταλέντο από μόνο του δεν το πιστεύω. Πιστεύω στους ανθρώπους που δουλεύουν πολύ, που κοπιάζουν, που είναι ταπεινοί στην δουλειά τους, προσεκτικοί και ήσυχοι» συμπλήρωσε.

Πρόσφατα Ήρθε στην επιφάνεια η διαδικτυακή απάτη στην οποία εμπλέκεται η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους αλλά και ο σύζυγος της γεγονός με το οποίο η ηθοποιός είναι πραγματικά εξοργισμένη «Δυστυχώς αυτή η υπόθεση δεν έχει λήξει ακόμα γιατί οι διαδικασίες για τέτοιες υποθέσεις είναι πάρα πολύ αργές. Το site υπάρχει ακόμα Παρά το γεγονός ότι εμείς έχουμε κινηθεί νομικά. Εγώ και ο Φάνης όμως πήραμε την απόφαση ότι δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι και ας κρατήσει όσο θέλει δεν θα περάσει με τίποτα αυτή η σκευωρία και αυτή η απάτη»

Άλλωστε όπως τόνισε η ηθοποιός αν κάτι την εξοργίζει περισσότερο από όλα είναι το ψέμα και το δήθεν.

Τι κι αν η εποχή επιτάσσει τα social media να πρωταγωνιστούν στη ζωή μας; Για την Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους είναι απλά μία υποχρέωση . Δεν της αρέσει να κάνει αναρτήσεις και κάνει μόνο όσες χρειάζεται για τη δουλειά της. «Πιέζω τον εαυτό μου να είμαι ενεργή συχνά μου λένε μπες και ανέβασε πράγματα αλλά δεν μου βγαίνει φυσικά. Το ξέρω ότι χρειάζονται αλλά πολλές φορές έχω σκεφτεί να τα κλείσω και τελείως».

Όσο για το τι γράφουν για την ίδια… «Δεν με απασχολεί. Μού είναι παντελώς αδιάφορο γιατί είμαι πολλά χρόνια σε αυτή τη δουλειά και ξέρω πως λειτουργεί. Θα γραφτεί το ένα θα γραφτεί το άλλο αλλά δεν με νοιάζει η γνώμη του καθενός πια. Δεν με νοιάζει να γράφουν τι φοράω, αν πάχυνα, αν αδυνάτισα. Αυτό είναι το καλό του να μεγαλώνεις γιατί αλλάζεις. Κάποτε Ίσως με ενδιέφερε τώρα όχι»

                                                                                        *Συνέντευξη στο ένθετο "Πολιτισμός", της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ