STAGES_VIBES_FB
Ορμώμενος από την Αμερική, o διεθνούς φήμης χορογράφος, χορευτής και ηθοποιός Jimmys Kalis μετατρέπει τη σκηνή του Θεάτρου Κνωσός σε αίθουσα σχολής χορού και παρουσιάζει σε πρώτη πανευρωπαϊκή πρεμιέρα τη θεατρική παράσταση «Stage’s vibes» σε σκηνοθεσία Μάνου Μπάρτη.
Το έργο ανεβαίνει στο Θέατρο Κνωσός (Κνωσού 11 και Πατησίων), για τέσσερις μοναδικές παραστάσεις, τα Σαββατοκύριακα 21,22, 28, 29 Σεπτεμβρίου 2019, με τη συμμετοχή σπουδαίων χορευτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η ιστορία διαδραματίζεται μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας, με τους ήρωες του έργου να κυνηγούν πάση θυσία τα όνειρά τους.
Στη σκηνή εμφανίζονται μία ομάδα χορευτών μπαλέτου, flamenco και tango argentino μεταξύ των οποίων οι διακεκριμένοι σολίστ του μπαλέτου Θεόφιλος Παντελεήμων και Makan Labner με σταδιοδρομία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, η prima ballerina Kate Johnson, ο σπουδαίος Ισπανός χορευτής του flamenco Adolfo Vega και η Βανέσσα Βάνα Καζαντζιάν, αλλά και ο performer των κρουστών και του αυτοσχεδιασμού, Βασίλης Παπανικολάκης σε έναν ρόλο έκπληξη, κινώντας επιδέξια τα νήματα της ιστορίας μεταξύ ρεαλισμού και φαντασίας, υπό τη συνοδεία της μοναδικής Άννας Καρλαύτη στο πιανο.


Η ΥΠΟΘΕΣΗ

Κατά τη διάρκεια της επιστροφής τους από μία περιοδεία, ο χορογράφος κύριος Λαντ και η ομάδα του γίνονται πρωταγωνιστές σε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, κατά το οποίο η Κλειώ, η πρώτη μπαλαρίνα της σχολής μένει ανάπηρη.
sv1


Με αφορμή, τη διεξαγωγή ενός παγκόσμιου διαγωνισμού χορού, ο χορογράφος αναγκάζεται να αναζητήσει μία νέα χορεύτρια χωρίς να το θέλει. Μη μπορώντας να αντικαταστήσει την Κλειώ, ο κύριος Λαντ αποφασίζει να κάνει έναν ευφάνταστο συνδυασμό των χορών του flamenco και του μπαλέτου, δημιουργώντας ένα υπερθέαμα αισθητικής και τεχνικής. Πώς θα ξεπεράσει και θα αποδεχθεί η Κλειώ τα νέα δεδομένα στη ζωή της; Η ενασχόλησή της με το χορό θα τελειώσει οριστικά; Ποιες αποφάσεις θα πάρει ο κύριος Λαντ για το μέλλον της ομάδας; Και τι θα συμβεί στον παγκόσμιο διαγωνισμό χορού;
S_V3


Όπως λένε οι συντελεστές τα… «Stage’s vibes» είναι αυτά που θα δώσουν τις απαντήσεις σε έναν αγώνα ανάμεσα στο εφικτό και το ανέφικτο, τη ζωή και το θάνατο, την ομορφιά και την ασχήμια μίας ομάδας, που προσπαθεί να αντισταθεί στο πεπρωμένο της.
SV_4



ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Μουσικοχορευτικό δράμα
Διάρκεια: 90 λεπτά
Πρωτότυπη ιδέα – χορογραφίες - κίνηση: Jimmys Kalis
Κείμενο - σκηνοθεσία: Μάνος Μπάρτης
Βοηθός σκηνοθέτη: Ιωάννα Λαπέα
Μουσική επιμέλεια: Άννα Καρλαύτη
Φωτογραφίες: Πέτρος Αναστασόπουλος
Σχεδιασμός φωτισμού: Αλέξανδρος Πολιτάκης
Οργάνωση παραγωγής/ δημόσιες σχέσεις: Ράνια Παπαδοπούλου
Παραγωγή: Χώρος Τέχνης Ασωμάτων - ΕΝΕΛΠΑ
Εμφανίζονται οι: Jimmys Kalis, Θεόφιλος Παντελεήμων, Kate Johnson, Adolfo Vega, Βανέσσα Βάνα Καζαντζιάν, Μαρίνα Μπασέτα, Makan Labner, Βασίλης Παπανικολάκης, Σαμπίνα Αμεντόλα, Ιωάννα Λαπέα, Νεφέλη Τουλιάτου, Μαριλένα Κουμέ, Ελισάβετ Δακουτρού, Ιωάννα Βουρλή και η Άννα Καρλαύτη στο πιάνο
S_V2


Info:
Σάββατο 21 και 28 Σεπτεμβρίου στις 20:30
Κυριακή 22 και 29 Σεπτεμβρίου στις 19:00
Επίσημη πρεμιέρα: Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 στις 20:30
Γενική είσοδος: 13 ευρώ
Μειωμένο (φοιτητές, σπουδαστές και απόφοιτοι σχολών χορού, ΑΜΕΑ, άνω των 65, άνεργοι, ομαδικά άνω των 10 ατόμων): 11 ευρώ