Θεατρικά συνεχίζει και το καλοκαίρι ο Δημήτρης Σταρόβας συμπρωταγωνιστώντας με τον Κώστα Σπυρόπουλο στην επιτυχημένη παράσταση «Toc Toc». Λίγο πριν την πρεμιέρα της περιοδείας, τα parapolitika.gr τον συνάντησαν σε ένα cocktail party στο ξενοδοχείο Radisson Blu Park Hotel Athens, όπου προέβη μεταξύ άλλων σε αποκαλύψεις.

Ο Δημήτρης Σταρόβας για την απόφαση του να συμμετάσχει στην παράσταση: «Βρήκα έξυπνο και γρήγορο το κείμενο, έχει γέλιο, έχει συγκίνηση, έχει ανατροπές, προβληματισμούς και ένα λυτρωτικό φινάλε. Δεν είναι τυχαίο που παίζεται σε Αμερική και την Αργεντινή. Τον Κώστα τον ξέρω χρόνια, είναι αδερφός, του έχω εμπιστοσύνη, είναι παιδί ψαγμένο, έχει έρωτα με την δουλειά του. Τέλος βρήκα τον ρόλο μου πολύ ενδιαφέρον».

Έχει κάτι κοινό με τον ρόλο; Ο ίδιος απαντά: «Εγώ έχω σύνδρομο de la tourette, που βρίζεις κάνεις χειρονομίες. Έχω βρει κάποια κοινά στοιχεία με τον χαρακτήρα που υποδύομαι, άλλωστε ο κάθε ένας που θα δει την παράσταση θα ταυτιστεί. Εγώ για παράδειγμα σαν Δημήτρης έχω θέμα με τις προλήψεις».

Αν είχε να διαλέξει ανάμεσα στην τηλεόραση και το θέατρο τι θα επέλεγε. Ο Δημήτρης αποκαλύπτει πως: «Η τηλεόραση είναι ένα μέσο που μπαίνει στα σπίτια όλων των ανθρώπων, αμείβεσαι διαφορετικά με το 1/10 του κόπου. Από την άλλη το θέατρο έχει μια αμεσότητα, είναι ζωντανό, είναι φοβερό. Τυχαίνει μια στιγμή, η οποία δεν επαναλαμβάνεται, ποτέ, την έχουν δει και την έχουνε ζήσει, μόνο αυτοί που είναι παρόντες, μετά δεν μπορείς να βάλεις playback να το ξαναδείς. Και αυτό βέβαια έχει κόστος, θέλει δουλειά και χτίσιμο, είναι μαγικό όμως».

Για την συμμετοχή του στο YFSF: «Ήταν μια αξιοπρεπείς παραγωγή, ήταν κοντά σε εμένα. Είχε να κάνει με την μουσική, με το performance, ήταν ξεκούραστο. Με τους συνεργάτες δέσαμε γιατί τους ξέρω χρόνια, έχουμε παίξει με την Αλέξη Γεωργούλη και την Μιμή Ντενίση στο θέατρο, με την Μαρία Μπεκατώρου στα «Καρντάσιανς”, είναι πια σαν αδερφή μου. Με τον ANT1 είχαμε καλές σχέσεις. Είναι σαν το σπίτι μου. Οπότε είπα γιατί όχι».

Τι νέο ετοιμάζει: «Την μουσική την έχω αφήσει λίγο στην μέση, αλλά για την υστεροφημία μου, αυτή την περίοδο είμαι σε φάση δημιουργίας. Κάνω κάτι online σεμινάρια για σκηνοθεσία, έχω γράψει κάποια σενάρια και θέλω να ασχοληθώ με αυτό. Άλλωστε κατά το παρελθόν έχω κάνει και μαθήματα φωτογραφίας, όταν ζούσα στην Γερμανία. Μου αρέσει να βγάζω φωτογραφίες, είμαι γκατζετάκιας και προσπαθώ να τελειοποιήσω  τις γνώσεις μου. Θεωρό τον εαυτό μου “τεμπέλη”, αλλά ότι κάτι μου αρέσει ασχολούμαι πολύ. Είναι κάτι μαγικό. Έχω κάνει κάποια κλιπάκια και ταινίες μικρού μήκους και βρήκα την διαδικασία πολύ δημιουργική».

Ποια είναι η άποψη του για τα πρόσωπα, που δεν είναι ηθοποιοί και συμμετέχουν στο θέατρο, σε σίριαλ της τηλεόρασης και τον κινηματογράφο; «Από την μια στην Ελλάδα, ισχύει το ότι δηλώσεις είσαι, όμως από την άλλη δεν πρέπει να το βλέπουμε με καχυποψία. Υπάρχουν πρόσωπα όπως η Αποστολία Ζώη (που παίζει στην παράσταση, είναι ένα ταλαντούχο κορίτσι, έχει μπρίο, έχει πολύ καλή επαφή με την σκηνή. Υπάρχουν και άλλα φυσικά πρόσωπα, που το έχουν… από εκεί και πέρα το κρίνει ο κόσμος και ο χρόνος».

Πως αισθάνεται για τις αρνητικές κριτικές που μπορεί να δέχεται κατά καιρούς: «Δεν έχω δεχτεί πολλές αρνητικές κριτικές, ούτε από τους ανθρώπους που συναντώ, ούτε από συναδέλφους. Είμαι τυχερός, δεν το ξέρω πως είναι, αλλά άμα το κάνει κάποιος, απλά το δέχομαι. Άλλωστε δεν μπορείς να αρέσεις σε όλους. Το καταλαβαίνω. Τα media δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα, ο καθένας κάνει την δουλειά του», δηλώνει στο parapolitika.gr.



Δημήτρης Σταρόβας με τον δημοσιογράφο του parapolitika.gr Τσακίρη Κωνσταντίνου