Μέσα από μια σειρά εκθέσεων και δράσεων με πρωταγωνιστές μερικούς από τους καλύτερους σύγχρονους φωτοειδησεογράφους, Έλληνες και ξένους, το Athens Photo World (APW) που θα πραγματοποιηθεί από τις 7 μέχρι και τις 16 Ιουνίου, στοχεύει να φέρει το φωτορεπορτάζ κοντά στο αθηναϊκό κοινό.

Πρόκειται για μια νέα πρωτοβουλία στα πολιτιστικά και φωτογραφικά πράγματα της Αθήνας, βασισμένη σε μια ιδέα του Θανάση Σταυράκη, διευθυντή Φωτογραφικού τμήματος του ειδησεογραφικού πρακτορείου Associated Press, η οποία πραγματοποιείται με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και τη συνεργασία σημαντικών φορέων, όπως το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Δίκτυο Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων Athens Culture Net.

Στην εναρκτήρια διοργάνωσή του, το Athens Photo World τιμά με τις εκθέσεις και τις δράσεις του τον Γιάννη Μπεχράκη που έφυγε από τη ζωή πρόσφατα, εστιάζοντας στο πολυετές, πλούσιο και πολυβραβευμένο έργο του. Οι εργασίες του Athens Photo World είχαν ήδη ξεκινήσει με την πολύτιμη συνεργασία της οργανωτικής ομάδας με τον Γιάννη Μπεχράκη. Οι ιδέες, η εμπειρία, το έργο του και η προσωπικότητά του υπήρξαν πηγή έμπνευσης για τους συντελεστές του APW και η διοργάνωση θα τιμά πάντα τη μνήμη και την συμβολή του στο ελληνικό αλλά και διεθνές φωτορεπορτάζ.
Κεντρικό θέμα του Athens Photo World 2019 είναι η «Καθημερινότητα στον Κόσμο». Πόλεις, χώρες και στιγμές του πλανήτη, κοντά και μακριά, όλες στο κέντρο της Αθήνας, για το κοινό της και τους επισκέπτες της. Έξω από το στενό πλαίσιο εκθεσιακών χώρων και περιορισμένων ωραρίων, οι εκθέσεις του Athens Photo World θα έχουν καθημερινή και ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό όλων των ηλικιών.

Ειδικότερα φέτος στο πλαίσιο του δεκαήμερου Athens Photo World θα πραγματοποιηθούν επτά εκθέσεις και έξι εκδηλώσεις, όλες επικεντρωμένες στο σύγχρονο φωτορεπορτάζ και τους πρωταγωνιστές του, με τη συμμετοχή σημαντικών και γνωστών Ελλήνων και ξένων επαγγελματιών, με μακρόχρονη εμπειρία και διαφορετική οπτική.