Έκτακτο συνέδριο τον Σεπτέμβριο αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ η οποία ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης και ολοκληρώθηκε μετά τις 12 τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας υιοθετώντας παράλληλα ψήφισμα κατά της στοχοποίησης από τα ΜΜΕ μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προτάσεις που τέθηκαν προς ψήφιση ήταν δύο η μία είναι για έκτακτο συνέδριο τον Σεπτέμβριο που υποστηρίχθηκε από την προεδρική πλειοψηφία και η δεύτερη για διαρκές συνέδριο αρχές Αυγούστου που υποστηρίχθηκε από την πλευρά του Παναγιώτη Λαφαζάνη, την Αριστερή Πλατφόρμα καθώς και άλλα μέλη της ΚΕ όπως η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η αρχική πρόταση δε που είχε καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας, για τη διενέργεια εσωκομματικού δημοψηφίσματος δεν κατατέθηκε ποτέ αντιθέτως με μία άλλη πρόταση που προέβλεπε έκτακτο συνέδριο τον Σεπτέμβριο με απόφαση της ΚΕ για σύσταση επιτροπής που θα ετοιμάσει σχέδιο απεμπλοκής από το μνημόνιο, η οποία αποσύρθηκε τελευταία στιγμή. Για το αποτέλεσμα μάλιστα δεν χρειάστηκε να γίνει καν ψηφοφορία αφού η πλειοψηφία των προεδρικών ήταν ευρεία. 

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αποτελεί μία νίκη του Αλέξη Τσίπρα απέναντι στους αμφισβητίες αλλά το ρήγμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ πλέον είναι μεγάλο όπως φάνηκε από τις τοποθετήσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου ενώ ενδεικτική ήταν και η σύγκρουση της Προέδρου της Βουλής με τον Νίκο Παππά και τον πατέρα του Στέλιο καθώς και όσα είπε ο Νίκος Φίλης το πρωί για τον Γιάνη Βαρουφάκη. Ταυτόχρονα η παραίτηση 17 μελών της Κεντρικής Επιτροπής μεταξύ των οποίων και 3 βουλευτές (Κοδέλας, Σωττηρίου, Χατζηλάμπρου) προμηνύουν εξελίξεις και στην Κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος αφού από την ώρα που δημοσιοποίησαν την επιστολή τους οι φήμες για ανεξαρτητοποίησή τους άρχισαν να πυκνώνουν.

Σύμφωνα δε με όσα είπε ο γραμματέας του κόμματος, Τάσος Κορωνάκης, στην τοποθέτηση που έκλεισε τη συνεδρίαση, τα θέματα του Εκτάκτου Συνεδρίου θα κινούνται σε τρία επίπεδα:

-Απολογισμός διαπραγμάτευσης - διακυβέρνησης
-Τι κάνουμε σήμερα
-Η θέση της Αριστεράς στην Ευρώπη

Πλέον ο τελικός λογαριασμός μετατίθεται για τον Σεπτέμβριο και την διενέργεια του Έκτακτου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ εκτός αν αυτό δεν προλάβει να γίνει...

Διαβάστε επίσης:

Βίτσας: Προβληματική η προοπτική της εξόδου απ' το ευρώ

Πετράκος: "Η εναλλακτική πρόταση που είχαμε ήταν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ"

Σκουρλέτης: "Για την ώρα αποτρέψαμε το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ"

Επεισόδιο της Κωνσταντοπούλου με τον πατέρα του Νίκου Παππά

Στρατούλης: Ο καύσωνας πείραξε την κυβέρνηση και δεν υπερασπίστηκε Βαρουφάκη, Βαλαβάνη και Αριστερή Πλατφόρμα

Βούτσης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα είναι πια η ίδια μετά τη μάχη που έδωσε η κυβέρνηση

Λαφαζάνης: Στη χώρα έχει τελειώσει η Δημοκρατία

Επιστολή παραίτησης από 17 μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Ξέσπασμα Ζωής: Δεν είμαι γελοία, γραφική, ανεύθυνη και πολιτικά ανήλικη

Βαλαβάνη: Με αφήσατε να τα βγάλω πέρα μόνη μου

Σακελλαρίδης: "Η ενότητα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν επιβάλλεται"

Φίλης: Έχει πει πολλές μ@λ@κίες ο Βαρουφάκης