Σε εξέλιξη βρίσκεται η τελετή παράδοσης- παραλαβής στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

«Η πολιτική έτσι είναι υπάρχουν αυτές οι εναλλαγές. Πρέπει κανείς να δείχνει αντοχή και στις ευχάριστες στιγμές και στις δύσκολες στιγμές», είπε στην αρχική του τοποθέτηση ο Παναγιώτης Λαφαζάνης
 
«Φεύγω με τις καλύτερες αναμνήσεις. Θα είμαι νοερά μαζί σας πάντοτε. Την αγάπησα αυτήν την προσπάθεια. Είναι μια σημαντική προσπάθεια που θα κριθεί από άλλους. Είναι από τα πιο κρίσιμα υπουργεία και από τους πιο κρίσιμους τομείς για τη πορεία της χώρας» πρόσθεσε.

Ο κ. Λαφαζάνης επισήμανε πως «φεύγω αλλα συνεχίζω να είμαι παρών. Παρών στη μάχη που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Υποστηρίζω την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ μεσα από τη διαφορετικόυτητα των απόψεων έτσι όπως ήταν πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ». 

«Φεύγω διαφωνώντας με μια πολιτική συμφωνία που αποφάσισε η κυβέρνηση με τους λεγόμενους θεσμούς. Δεν απογοητεύομαι θεωρώ πως το νέο μνημόνιο θα γίνει μια μικρή παρένθεση και της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε. 

Ο κ. Λαφαζάνης καλωσόρισε τον Πάνο Σκουρλέτη, για τον οποίο είπε πως «είναι ένας σύντροφος που τον εκτιμώ βαθύτατα είναι αγωνιστής έχει αφοσίωση στις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς».  

Η θέση του υπουργού «είναι μια ηλεκτρική καρέκλα. Έχει απεναντί του μεγάλα συμφέροντα τον πολιορκούν τα συμφέροντα ο Πάνος θα είναι πάνω από τα συμφέροντα και θα προσβλέπει στο δημόσιο συμφέρον», πρόσθεσε.