Το Κίνημα που κυριάρχησε πολιτικά στην Ελλάδα την εποχή της Μεταπολίτευσης, εκλέγει σήμερα τον 5ο πρόεδρό του. Ή τουλάχιστον, κάνει την πρώτη προσπάθεια, καθώς στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί η απόλυτη πλειοψηφία, θα χρειαστεί επαναληπτική ψηφοφορία, την επόμενη Κυριακή.

Στην αφετηρία για να καθίσουν στην προεδρική καρέκλα, την οποία αφήνει κενή ο Ευάγγελος Βενιζέλος, βρίσκονται η Φώφη Γεννηματά, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, με τη μάχη να αναμένεται αμφίρροπη για το ποιός θα γίνει ο 5ος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μετά τον ιδρυτή του, Ανδρέα Παπανδρέου, τον Κώστα Σημίτη, τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο. 

Οι τρεις υποψήφιοι θα ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμά τους το πρωί της Κυριακής, 

Η Φώφη Γεννηματά ψήφισε μετά τις 11 και αμέσως μετά προχώρησε σε δηλώσεις λέγοντας "Τώρα είναι η ώρα της βάσης" ενώ χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα ως "ημέρα συμμετοχής και απόφασης". Η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συμπλήρωσε λέγοντας "μπορούμε να κάνουμε μία νέα αρχή"

"Ζητούμε εντολή για το μέλλον της παράταξης και της χώρας" υπογράμμισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στην εσωκομματική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου του κόμματος.
Ο κ.Κωνσταντινόπουλος,λίγο μετά τις 10.00 το πρωί,έφτασε στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης

Στη Μεταμόρφωση ψήφισε ο Ανδρέας Λοβέρδος για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Αμέσως μετά την άσκηση του δικαιώματός του, ο υποψήφιος Πρόεδρος του κόμματος τόνισε: «Η σημερινή ημέρα θα είναι αφετηρία για την ανασυγκρότηση του κόμματος».

Στην περίπτωση που δεν εκλεγεί πρόεδρος από την πρώτη Κυριακή, τότε το επόμενο Σαββατοκύριακο θα υπάρξει επαναληπτική διαδικασία ανάμεσα στους δύο πρώτους, εκτός και αν ο δεύτερος εκφράσει την επιθυμία να μην γίνει αυτό, στην περίπτωση που θα έχει μεγάλη διαφορά από τον πρώτο.