Με αίσθημα ευφορίας και ικανοποίησης υποδέχονται σήμερα στην Πειραιώς την «επομένη» της συζήτησης στη Βουλή για τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήριζαν μέχρι και χθες αργά το βράδυ «άκρως επιτυχημένη» την εμφάνιση Μητσοτάκη, εκτιμώντας ότι επικράτησε κατά κράτος στην κατά μέτωπο σύγκρουση που είχε με τον Πρωθυπουργό.
«Αντί για ονόματα και διευθύνσεις που προανήγγειλε, ακούσαμε πάλι από τον κ. Τσίπρα τη γνωστή καραμέλα. Ένα αναμάσημα των όσων λέει μέχρι τώρα Καμία πρόταση, κανένα σχέδιο για την πάταξη της διαφθοράς, εν αντιθέσει με τον Πρόεδρο της ΝΔ, που κατέθεσε δώδεκα συγκεκριμένες προτάσεις για την πάταξη της διαφθοράς», σημείωνε χθες με νόημα στενός του συνεργάτης.
Για τη ΝΔ, επομένως, «στόχος επετεύχθη», εφόσον κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αποκαλύφθηκαν, μεταξύ άλλων, και οι μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών.
Όπως είχαν αποκαλύψει από χθες τα parapolitika.gr, άλλωστε, το επιτελείο του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έδινε ιδιαίτερη βαρύτητα στο συγκεκριμένο ζήτημα, αφού θεωρεί ότι ο πρόσφατος διαγωνισμός «όχι μόνο δε βγήκε στην Κυβέρνηση», αλλά, αντιθέτως , «οι πρόσφατες παλινωδίες της, έχουν οδηγήσει στο άνοιγμα της δημοσκοπικής ψαλίδας».
Αυτός είναι και ο λόγος που στην Πειραιώς δεν προτίθενται ούτε τις επόμενες ημέρες να προχωρήσουν σε … αλλαγή ατζέντας. Σε όλες τις μυστικές συσκέψεις, άλλωστε, έχουν πάρει απόφαση να συνεχίσουν να «σηκώσουν» το θέμα μέχρι τέλους, έχοντας το βλέμμα αυτή τη φορά στις συνεδριάσεις της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, όπου αναμένεται να κληθούν οι τέσσερις υπερθεματιστές.
Όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα parapoltika.gr, το μόνο μελανό σημείο που προκάλεσε, κατά τη χθεσινή συζήτηση, τον έντονο εκνευρισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε να κάνει πάλι με το .. απουσιολόγιο των Βουλευτών του. Και αν στην πρωτολογία του, νωρίς το απόγευμα, υπήρχε συνολική ανταπόκριση, η εικόνα των εδράνων κατά τη δευτερολογία του σίγουρα δεν ήταν ικανοποιητική.
Στο μεταξύ, μετά την κοινοβουλευτική ανάπαυλα της Δευτέρας, συνεχίζονται οι εξορμήσεις των γαλάζιων στελεχών στην επαρχία για την επικοινώνηση της «Συμφωνίας Αλήθειας».
Σήμερα, στο επίκεντρο των περιοδειών θα βρεθεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Συγκεκριμένα, τη μονοεδρική του Νομού Φωκίδας αναμένεται να επισκεφθούν οι Βουλευτές Γ. Στύλιος και Μ. Κόνσολας. Παράλληλα, στο Νομό Βοιωτίας θα βρεθούν τόσο ο τοπικός Βουλευτής Ευ. Μπασιάκος, όσο και ο Ν. Κακλαμάνης, με τον Κ. Κατσαφάδο. Από την άλλη, στο Νομό Φθιώτιδας μεταβαίνουν οι Χρ. Σταϊκούρας, Μ. Σαλμάς, και Κ. Παπακώστα, ενώ, στο Νομό Ευβοίας, οι Σ. Κεδίκογλου, Γ. Βρούτσης και Χρ. Μπουκώρος.