«Δεν δίνει δεκάρα τσακιστή η ΝΔ για τη νομιμότητα και τη διαφάνεια. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η συνέχιση της διαπλοκής», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ, καλώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να αφήσουν τη Δικαιοσύνη ανενόχλητη να συνεχίσει το έργο της και να μην κάνουν παιχνίδια, ούτε με τη Δικαιοσύνη ούτε με τη Δημοκρατία».

Αποκρούοντας τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για προσπάθεια παρέμβασης της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη και για «συναλλαγή», η κ. Σβίγκου επισήμανε ότι η χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τους ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς, ήταν ανάλογη με αυτήν που είχε κάνει και ο κ. Σαμαράς το 2012, ότι δεν αφορούσε συνδικαλιστικά θέματα, αλλά αποφάσεις δικαστηρίων, οπότε αυτή ήταν η αρμόζουσα σύνθεση για να συζητηθεί το θέμα.

Τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι κλειστές οι πόρτες του Μαξίμου και των αρμόδιων υπουργών για να συζητηθούν τα προβλήματα όλων, στο μέτρο που θίγονται από την κρίση και πως ανεξαρτήτως κλάδου η κυβέρνηση προσπαθεί να συζητά με τους αρμόδιους κάθε τομέα. «Η ΝΔ δεν χάνει ευκαιρία, ώστε αφ’ ενός να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και αφ’ ετέρου να επιτεθεί στη Δικαιοσύνη, θεωρώντας ότι μ’ αυτόν τον τρόπο η Δικαιοσύνη θα επηρεαστεί, εν όψει και του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες ή ότι ενδεχομένως κάποιοι δημόσιοι λειτουργοί θα τρομοκρατηθούν», υπογράμμισε. Υποστήριξε δε, ότι πέφτουν στο κενό και αυτές οι προσπάθειες να αναδειχτεί η οποιαδήποτε «συνδιαλλαγή».

Η κ. Σβίγκου στηλίτευσε τη στάση «υποδείξεων» και «ευθέων παρεμβάσεων» της ΝΔ προς τη Δικαιοσύνη, τονίζοντας ότι «επιχειρείται να δημιουργηθούν αυτή τη στιγμή, σκιές στη λειτουργία της Δικαιοσύνης, εν όψει και της απόφασης του ΣτΕ κι αυτό είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να τελειώσει».

«Καλό θα είναι», είπε, «η ΝΔ, η οποία επιφυλάσσει για τον εαυτό της, μία το ρόλο του καναλάρχη, μία το ρόλο του συνηγόρου των καναλαρχών στο ΣτΕ, να ηρεμήσει και να περιμένει και η ίδια την απόφαση του ΣτΕ και να αποφασίσει αν τελικά υπάρχει συνέχεια του κράτους και θα αναγνωρίσει το νόμο ή αν τελικά θα τον καταργήσει». Επίσης, κάλεσε τη ΝΔ να εξηγήσει τον λόγο για τον οποίο θέλει, όπως είπε, τα χρήματα από το τίμημα για τις τηλεοπτικές άδειες, αντί να περάσουν στους Έλληνες πολίτες, να περάσουν στους καναλάρχες.

Σχετικά με τη διαδικασία του διαγωνισμού και τα κανάλια που δεν πήραν άδεια, επισήμανε ότι η διαδικασία είναι συγκεκριμένη, ότι σύμφωνα με το νόμο, η Digea είναι αυτή η οποία θα καθορίσει το νέο σήμα, το οποίο θα δοθεί σ’  αυτούς που έχουν πάρει άδεια πανελλαδικής εμβέλειας και από κει και πέρα τα υπόλοιπα τηλεοπτικά σχήματα, τα οποία δεν πήραν την άδεια, μπορούν να εκπέμψουν, είτε δορυφορικά, είτε μέσα από άλλες πλατφόρμες. «Αφορά νομίζω στους ίδιους τους τηλεοπτικούς σταθμούς, οι ενέργειες που θα κάνουν από δω και πέρα για να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα των σχημάτων τους», πρόσθεσε και τόνισε ότι «οι αναφορές περί “μαύρου” θυμίζουν εποχές όπου το μαύρο αφορούσε τη δημόσια τηλεόραση, με εκείνο το αείμνηστο διάγγελμα του κ. Κεδίκογλου. Μην κατηγορείτε για τέτοια πράγματα τον ΣΥΡΙΖΑ».