Ολοκληρώθηκε μετά από δύο περίπου ώρες η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο όπου επί τάπητος τέθηκε, το θέμα της διδασκαλίας των Θρησκευτικών. Σημειώνεται ότι παρόντες στη συνάντηση εκτός του πρωθυπουργού, ήταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος καθώς και ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Σε δήλωσή του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Μακαριώτατος, υπογράμμισε ότι «λύθηκαν οι παρεξηγήσεις». «Έγινε μία συνάντηση κατά την οποία λύθηκαν όλες οι παρεξηγήσεις. Θα συνεχιστεί η συνεργασία. Θα γίνει χρήση των παλαιών βιβλίων των θρησκευτικών, οσότου να γίνουν οι διορθώσεις και δεν συζητήθηκε το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος.

Παράλληλα, ο Πάνος Καμμένος εξερχόμενος από το πρωθυπουργικό μέγαρο είπε ότι υπήρξε "γόνιμος διάλογος με την εκκλησία. Είμαι ευτυχής. Ήταν ένας πολυμορφικός διάλογος, εξετάστηκαν όλα τα θέματα και λύθηκαν παλαιότερες παρεξηγήσεις. Ο διάλογος συνεχίζεται, όπως και η συνεργασία πολιτείας με την εκκλησία", τόνισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Νίκο Φίλη κατά την αποχώρησή του. "Μιλήσαμε με τον Αρχιεπίσκοπο σε πολύ καλό κλίμα. Λύθηκαν οι παρεξηγήσεις, αν και παραμένουν κάποιες διαφορές. Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση για τα Θρησκευτικά", τόνισε ο Υπουργός Παιδείας.