«Νομίζω ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ένα από τα λίγα πράγματα που δουλεύουν σωστά σε αυτήν τη χώρα» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε σχετικό δημοσιογραφικό ερώτημα, μετά το πέρας της πολυώρου συναντήσεώς του στο ΥΠΕΘΑ με τον Υπουργό Πάνο Καμμένο και τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων με επικεφαλής τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Αποστολάκη. Και πρόσθεσε: «Κάθε φορά που έρχομαι εδώ (=στο ΥΠΕΘΑ) φεύγω και πιο αισιόδοξος»

Μετά το πέρας της συναντήσεως δεν έγιναν επίσημες δηλώσεις, απλώς περνώντας οι δύο πολιτικοί και κυβερνητικοί εταίροι από τους δημοσιογράφους που περίμεναν στο διάδρομο, απάντησαν εν συντομία στις ερωτήσεις που τους τέθηκαν.

Αναφορικώς με το θέμα του αν θα αρθούν οι αδικίες για τα μισθολόγια των στρατιωτικών και τα ισοδύναμα που έχει προτείνει το ΥΠΕΘΑ στο Υπουργείο Οικονομικών, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι «Έχουμε ορισμένες καλές ιδέες. Τα είπαμε μέσα.»

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός είχε φτάσει στις 16:00 στο ΥΠΕΘΑ όπου κατέβηκε αμέσως στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων και ενημερώθηκε από τους αρχηγούς και τους επιτελείς τους για την εξέλιξη της μεγάλης διακλαδικής ασκήσεως «Παρμενίων 2016» για περίπου μία ώρα.

Ακολούθως ο πρωθυπουργός, ο Υπουργός και οι τέσσερις αρχηγοί ανέβηκαν στο γραφείο του υπουργού και συζήτησαν κατ’ ιδίαν ενώ διέκοψαν τη συζήτησή τους για φαγητό (ψάρι με σαλάτα) όπου και εκεί η συζήτηση συνεχίστηκε για να επιστρέψουν εκ νέου στο γραφείο του Π.Καμμένου όπου και παρέμειναν ως τις 19:15 όπου και αναχώρησαν μαζί για το ραντεβού με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερώνυμο Β’ στο Μαξίμου.

Λ.Σ.Μ.