Είναι μια δυναμική γυναίκα, που μεγάλωσε και ζει στον Πειραιά. Είναι επίσης επιχειρηματίας, διαθέτοντας start up για τη διαχείριση αποσκευών με έδρα τον Πειραιά, ενώ παράλληλα εργάζεται και σε Ναυτιλιακή εταιρεία.

Ο λόγος για την Γεωργία Μιλήση, η οποία είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη, ενώ στο παρελθόν έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος της Α΄Δημοτικής Κοινότητας, και μας μιλάει για τα επιχειρηματικά της σχέδια καθώς και την απόφαση της να είναι εκ νέου υποψήφια με τον "Πειραιά Νικητή".

Καταρχάς, πείτε μας λίγα λόγια για το Baggagement; Ποια είναι η ιδέα πίσω από αυτό το startup;

Το Baggagement είναι η πρώτη εταιρία ολοκληρωμένης διαχείρισης αποσκευών στην Ελλάδα. Στόχος της είναι η παραλαβή και η παράδοση των αποσκευών ή του αθλητικού εξοπλισμού των ταξιδιωτών σε όλη την Αττική ακόμα και μέσα στην ίδια ημέρα. Παρέχουμε επίσης τη δυνατότητα αποθήκευσης για λίγες ώρες ή πολλές ημέρες. Ο σκοπός που δημιουργήθηκε η υπηρεσία αυτή είναι για να προσφέρει στον ταξιδιώτη της Αθήνας τη δυνατότητα να μεγιστοποιεί τον ελεύθερο χρόνο του χωρίς το βάρος της αποσκευής του.

Και πώς ακριβώς λειτουργεί η υπηρεσία;

Η κράτηση γίνεται μέσω διαδικτύου στη σελίδα μας www.baggagement.com, σε ειδικά σχεδιασμένη πλατφόρμα η οποία και αποτέλεσε το μεγαλύτερο μέρος της επένδυσης για τη δημιουργία της υπηρεσίας Baggagement. Ο ταξιδιώτης επιλέγει το μέρος και την ώρα παραλαβής της αποσκευής καθώς και το χρόνο και τόπο παράδοσης. Οι αποσκευές μεταφέρονται την ίδια μέρα αλλά έχοντας ένα ελάχιστο χρόνο παράδοσης τις 4 ώρες. Στο άμεσο μέλλον η εφαρμογή θα δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο που βρίσκονται οι αποσκευές τους.

Πώς προέκυψε αυτή η ιδέα;

Οι συνεργάτες μου και εγώ ανέκαθεν θεωρούσαμε τον τουρισμό ως το βασικό μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας μας. Σε αυτό το πλαίσιο θέλαμε να δραστηριοποιηθούμε στη συγκεκριμένη αγορά. Η ιδέα όμως ήρθε από τον Γιώργο Καράλη, συνιδρυτή της Baggagement, μετά από ένα ταξίδι που έκανε στο Άμστερνταμ και αντιμετώπισε το πρόβλημα της μεταφοράς των αποσκευών του.

Είναι εύκολο να είσαι επιχειρηματίας στην Ελλάδα;

Σίγουρα έχει τις ιδιαιτερότητες του το Ελληνικό επιχειρηματικό περιβάλλον, ειδικά μετά από 10 χρόνια ύφεσης. Όμως, σε αυτή τη χώρα έχω επιλέξει συνειδητά να ζήσω, από εδώ αντλώ τα ερεθίσματα μου και εδώ έχω διαμορφώσει και την προσωπικότητά μου. Αντί λοιπόν να μεμψιμοιρούμε, πρέπει να κυνηγάμε αυτά που θέλουμε και οι δυσκολίες σταδιακά ξεπερνιούνται. Θέλω να πω ότι η κρίση γεννάει και ευκαιρίες και εμείς βλέπουμε δυναμικά όλα αυτά που συμβαίνουν, αποτολμώντας και τελικώς δημιουργώντας. Όπως είχε γράψει και ο Γκαίτε: «Η τόλμη χαρίζει ευφυΐα, μαγεία και δύναμη».

Τέλος, ασχολείστε και με τα κοινά; Είστε υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» του Γιάννη Μώραλη.

Μεγάλωσα, ζω και εργάζομαι στον Πειραιά. Την πόλη μας την αγαπώ και τη γνωρίζω αρκετά καλά. Θεωρώ ότι οι απλοί καθημερινοί άνθρωποι της εργασίας πρέπει να έχουν συμμετοχή στα κοινά. Εκεί είναι και η δύναμη της δημοκρατίας μας. Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι και ένας χώρος που σου δίνει αυτή τη δυνατότητα, αποφεύγοντας τα προβλήματα που δημιουργεί η κεντρική εξουσία.