«Πολύ λίγο και πολύ αργά είναι αυτό που προσφέρει ο κ. Τσίπρας και είναι και υποχρέωσή του. Κάθε ευρώ που πηγαίνει στους χαμηλόμισθούς, στους συνταξιούχους, στους άνεργους σαφέστατα είναι καλοδεχούμενο.» ΜΕ αυτή τη δήλωση σχολίασε ο Γιώργος Αμυράς, υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, το μπαράζ παροχών στο οποίο προχωρά η κυβέρνηση εν όψει κάλπης.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο κ. Αμυράς αναφέρει: «Η κυβέρνηση τρέχει πίσω από εμάς και αντιγράφει αυτά που έχουμε εμείς στο πρόγραμμά μας και το κάνει με μια καθυστέρηση τεσσάρων χρόνων. Η ΝΔ άφησε το ΦΠΑ στα σουβλατζίδικα, στ εστιατόρια, στα είδη διατροφής στο 13% ο ΣΥΡΙΖΑ τα πήγε στο 24%.Επι τέσσερα χρόνια πυροβολούμε το ΣΥΡΙΖΑ και του λέμε να είναι απαράδεκτο αυτό που κάνεις... Η ΝΔ χαίρεται που ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέλους αρχίζει, δυστυχώς στο 1/10 να επιστρέφει κάποια από αυτά που πήρε από τον έλληνα φορολογούμενο. Δεν υπάρχει καμία αντίφαση, ίσα-ίσα η αντίφαση είναι του ΣΥΡΙΖΑ που πανηγυρίζει που επαναφέρει κάποια από τα πράγματα στο επίπεδο του 2014. Ε! όχι δεν είναι για πανηγύρια.»

Σε ερώτηση για το αν οι παροχές θα αλλάξουν το κλίμα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος μίλησε για ευσεβείς πόθους. «Το Μαξίμου δουλεύει υπερωρίες στα fake news στην παραπληροφόρηση και στη διαστρέβλωση. Εγώ που κυκλοφορώ στις πόλεις και στα χωριά ο κόσμος είναι αγανακτισμένος και θέλει να απαλλαγεί από αυτή τη διακυβέρνηση. Δεν βλέπω καμία διαφορά σε σχέση με αυτά που πίστευε ο κόσμος πριν από δέκα μέρες, τώρα πέντε μέρες πριν τις εκλογές πάει να δώσει παροχές ο κ. Τσίπρας νομίζετε ότι ο έλληνας ξεχνάει την κακομεταχείριση από το μνημόνιο Τσίπρα –Καμμένου; Όχι βέβαια.»

Τέλος, σε ερώτηση για το αν η ΝΔ δεσμεύεται από τις παροχές που υπόσχεται η κυβέρνηση, ο Γιώργος Αμυράς απάντησε ότι όλα αυτά θα εξεταστούν από την επόμενη κυβέρνηση. «Οι συνταξιούχοι επί ημερών της ΝΔ δεν θα χάσουν ούτε 1€ από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται, ίσα-ίσα θα ελαφρυνθούν και θα αποκτήσουν περισσότερα διαθέσιμα χρήματα από τη σύνταξη τους. Αυτό είναι δέσμευση του κ. Μητσοτάκη ...Εδώ έχουμε να κάνουμε με πολιτική απατεωνιά του ΣΥΡΙΖΑ που νομίζει ότι θα ξεγελάσει τον Έλληνα πέντε μέρες πριν τις εκλογές αλλά δεν ξεγελιέται κανείς.»