Με ειρωνικό τρόπο επιχείρησε να απαντήσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στις επισημάνσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος προειδοποίησε σήμερα για τον κίνδυνο να υπάρξει ανάγκη νέων μέτρων αν δεν επιτευχθεί ο στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος, λόγω των παροχών της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, σε ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο κ. Τσακαλώτος αναφέρει ότι ο κ. Στουρνάρας... διάβασε εκ παραδρομής τους προϋπολογισμούς της δικής του θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών, ότι τότε επρόκειτο για περίοδο δυστοκίας στην επίτευξη των στόχων και διαβεβαιώνει ότι στον προϋπολογισμό της δικής του κυβέρνησης υπάρχει ο απαιτούμενος δημοσιονομικός χώρος.

Αναλυτικά, η ανάρτηση του κ. Τσακαλώτου: «Εκ παραδρομής σήμερα ο κ. Στουρνάρας διάβασε τους προϋπολογισμούς της δίκης του θητείας ως ΥΠΟΙΚ, όπου είχε μια κάποια δυστοκία στην επίτευξη στόχων. Είμαι βέβαιος ότι αν ανατρέξει στο δικό μας προϋπολογισμό και δει προσεκτικά και τους οικονομικούς δείκτες θα διαπιστώσει ότι ο απαιτούμενος δημοσιονομικός χώρος υπάρχει»