Το μπαράζ επιθέσεων στόχο έχει να βγάλει με άδεια τον καταδικασμένο για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών Βασίλης Ντούμας.

Είπε πως τα περιπολικά είναι οχήματα με ειδικές ανάγκες, καθώς όπως ανέφερε η πολιτεία δεν μπόρεσε να θωρακίσει την αστυνομία απέναντι στις επιθέσεις. Χαρακτηριστικά ο κ . Ντούμας σχολίασε «Αυτά που αποκαλούμε περιπολικά είναι οχήματα με ειδικές ανάγκες, με ειδικά προβλήματα δεν είναι περιπολικά αυτά. Αυτοκίνητα που είναι λειτουργικά και θα σε πάνε σε αυτόν που καταδιώκεις και δεν κινδυνεύεις να μείνεις στη μέση του δρόμου ή να πέσεις σε κανέναν πολίτη πάνω επειδή ξαφνικά θα ανοίξει το καπό του αυτοκινήτου. Αυτά δεν είναι οχήματα και για αυτά επίσης δεν φταίνε οι συνδικαλιστές φταίει ότι η πολιτεία δεν φρόντισε να θωρακίσει τον αστυνομικό απέναντι στο έγκλημα, να τον θωρακίσει απέναντι στα καλάσνικοφ και τις σφαίρες και απέναντι στο ιδιαίτερης μορφής έγκλημα στους κουκουλοφόρους, τους μπαχαλάκηδες που εκδράμουν κάθε μέρα στο κέντρο της Αθήνας».

Ανέλυσε επίσης ότι ως Ειδικοί Φρουροί έχουν το χρέος να καταγγείλουν έγκαιρα την έλλειψη και τα προβλήματα στην Αστυνομία και κατηγόρησε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ότι πετά την μπάλα στην εξέδρα και επιτίθεται στους συνδικαλιστές. «Αυτοί που κινδυνεύουν άμεσα, και η σωματική τους ακεραιότητα και η ζωή τους είναι οι αστυνομικοί να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια για να εξυπηρετείται η πολιτική οποιουδήποτε; Αυτά λέγαμε και με την προηγούμενη κυβέρνηση, αυτά λέμε με αυτή και αυτά θα λέμε αν συμβαίνουν και με την επόμενη είναι υποχρέωσή μας. Να το καταλάβει αυτό η κα Παπακώστα και η κα Γεροβασίλη, η υπουργός της Αριστεράς όταν στρέφεται εναντίον των συνδικαλιστών για να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα και για να μην απολογηθεί για το έργο του υπουργείου της».

Σημείωσε πως δεν υπάρχει μηχανισμός από την Πολιτεία να αντιμετωπίζει επεισόδια και ότι όλο αυτό το μπαράζ επιθέσεων, το συνεχώς κλιμακούμενος και ποιο επικίνδυνο μπαράζ επιθέσεων έχει ένα σκοπό να βγάλει με άδεια έναν φυλακισμένο για κάποιες δολοφονίες. Εκεί εκβιάζεται η Δικαιοσύνη και το κράτος για να πετύχουν το σκοπό τους.