Ο βουλευτής της ΝΔ, κος Κωνσταντίνος Τασούλας, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Να ‘χαμε, να λέγαμε» με το δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο για τις επικείμενες ευρωεκλογές και στα ψηφοθηρικά μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή.

«Έτσι όπως εξελίσσεται θα είναι ψήφος ευρωεκλογών τυπικά αλλά στην ουσία θα είναι ψήφος εφ’ όλης της ύλης» αυτό δήλωσε ο κ. Τασούλας για τις επικείμενες ευρωεκλογές ενώ μεταξύ άλλων είπε «Αυτή η εφ όλης της ύλης ευρωεκλογές είχε ξαναγίνει και το 1984 άρα επαναλαμβάνεται μια αναμέτρηση η οποία είναι μεν ευρωεκλογές αλλά θα έχει κυρίως κριτήρια εσωτερικής κατάστασης, οικονομικής κατάστασης και θα είναι η πρώτη αποτίμηση της κυβερνητικής θητείας μετά από τέσσερα χρόνια εξουσίας».

Πιο συγκεκριμένα σχολίασε πως «Ο κ.Τσίπρας είπε στη Βουλή ότι δεν ζητάει μόνο ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής αλλά ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης και του λαού πράγμα το οποίο σημαίνει ότι αν δεν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης ουσιαστικά θα πάει μόνος του και θα ζητήσει εκλογές γιατί θα έχει χάσει τη λαϊκή εμπιστοσύνη. Το έχει προεξοφλήσει ο ίδιος. Μετά από δύο μέρες ο ίδιος στη συνέντευξή του στον Alpha το μάζεψε και είπε ότι είναι απλώς δημοσκόπηση, επειδή προφανώς αντιλαμβάνεται τι τον περιμένει ουσιαστικά προετοιμάζει το μήνυμά του μετά την ήττα του στις ευρωεκλογές το οποίο θα είναι ότι «ελληνικέ λαέ λάβαμε το μήνυμα και θα το μετουσιώσουμε σε παροχές και πράξεις τους επόμενους μήνες μέχρι τον Οκτώβριο». Αυτό θα είναι το σκηνικό μετά την ήττα του κ. Τσίπρα στις ευρωεκλογές, και το προεξοφλεί σιγά –σιγά μετατρέποντας την ψήφο εμπιστοσύνης σε δημοσκόπηση. Μόνο που οι εκλογές δεν είναι δημοσκόπηση, απόδειξη ότι όσοι δεν παν καλά στις δημοσκοπήσεις λένε ότι η κυριότερη και η αληθέστερη δημοσκόπηση είναι οι εκλογές».

Σχετικά με τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση ο κ. Τασούλας είπε πως «Βάση του συντάγματος κάθε συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο υποχρεωτικά συνοδεύεται από έκθεση του ελεγκτικού συμβουλίου του κράτους αλλιώς είναι άκυρη. Αυτό για την 13η σύνταξη δεν είναι νομοσχέδιο είναι τροπολογία, το βασικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης έχει να κάνει με τις 120 δόσεις για χρέη προς το δημόσιο μέσα σε αυτό το νομοσχέδιο υπάρχουν συνταξιοδοτικές διατάξεις σε δύο άρθρα στο 19 και στο 32, σε αυτό το νομοσχέδιο λόγω αυτών των συνταξιοδοτικών διατάξεων υπάρχει εκτενείς έκθεση του ελεγκτικού συνεδρίου. Στην τροπολογία όπου βαφτίζει ένα προεκλογικό επίδομα προνοιακής φύσεως σε σύνταξη δεν υπάρχει έκθεση του ελεγκτικού συνεδρίου και δεν υπάρχει γιατί αν είχε ζητηθεί το ελεγκτικό συνέδριο θα έγραφε ότι αυτό δεν είναι σύνταξη. Και μόνο αυτό αποδεικνύει περίτρανα ότι χρησιμοποιούν τη λέξη σύνταξη για να κατευνάσουν ανεπιτυχώς τα παράπονα, την οργή, την αγανάκτηση και την πολιτική στροφή των συνταξιούχων εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μια ακόμη απόπειρα κοροϊδίας των συνταξιούχων».