«Ο κ. Τσίπρας ξέρει πολύ καλά ότι θα χάσει σε αυτές τις εκλογές και είμαι βέβαιος ότι οι κάλπες θα είναι και μια ψήφος επιβράβευσης για τη ΝΔ. Γιατί η χώρα θα πρέπει να ταλαιπωρείται για ακόμα τέσσερις μήνες μέχρι τις εκλογές» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ. H τοποθέτηση αυτή έγινε ως σχόλιο στην αναφορά Τσίπρα στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον Alpha ότι οι Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου είναι κάτι σαν δημοσκόπηση που θα δείξει τάσεις. 

«Δεν θα κρίνω εγώ την αλαζονεία του κ. Τσίπρα. Οι εκλογές είναι εκλογές. Εγώ έχω την βεβαιότητα ότι θα κερδίσουμε» συνέχισε, εκφράζοντας παράλληλα την απορία «γιατί ο κ. Τσίπρας έχει τόσο ενδιαφέρον για το πώς πορεύομαι εγώ ως πρόεδρος της ΝΔ. Θα έπρεπε να είναι ευχαριστημένος αν είμαι ανεπαρκής πρόεδρος».

Είπε ακόμα για τον κ. Τσίπρα ότι «του επιφυλάσσω ένα δώρο το βράδυ των εκλογών. Θα ήθελα να τον στείλω πραγματικά σε μία μόνιμη ξεκούραση».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι θέλει μια καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις 26ης Μαΐου, «ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολιτική αλλαγή».

Στην ερώτηση για το πώς συνοψίζει την πρόταση του κόμματός του εν όψει των εκλογών, αναφέρθηκε στο τρίπτυχο: «Λιγότεροι φόροι, ασφάλεια για όλους και ποιοτικές δουλειές μέσω επενδύσεων».

Απηύθυνε δε έκκληση στους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και να κρίνουν βάσει αυτών που λένε οι πολιτικοί και όχι των ψεμάτων που βάζουν άλλοι στο στόμα τους...

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σχολίασε και τη φράση Τσίπρα στη συνέντευξή του στον Alpha, ότι «ούτε μία στο εκατομμύριο να κερδίσει η ΝΔ τις εθνικές εκλογές», θυμίζοντας την ίδια ακριβώς φράση που είχε χρησιμοποιήσει ο πρωθυπουργός το 2015, αναφερόμενος στην Μέρκελ και την περίπτωση να απορρίψει τις προτάσεις του.

«Νομίζω ότι οι όλοι οι συμπολίτες μας έχουν αντιληφθεί τι είπα στην συνέντευξη Τύπου και πως το διαστρέβλωσε η 'μονταζιέρα' του Μαξίμου. Το πρώτο ζήτημα είναι το πόσο χαμηλά θα πέσει ο κ. Τσίπρας ώστε να μην λέει πια ο ίδιος ψέματα, αλλά να βάζει ψέματα στο στόμα των άλλων. Αυτό που έγινε με την συνέντευξη Τύπου που έδωσα είναι πρωτοφανές» αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης, σε ερώτηση για την υπόθεση «Παπαστράτος» και τον τρόπο που διαστρεβλώθηκαν, όπως σημείωσε, τα λεγόμενά του στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι πήγε ο ίδιος στην «Παπαστράτος» και πέρασε πάνω από 1,5 ώρα συζητώντας με το συνδικάτο των εργαζομένων για τον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησης.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατηγόρησε το Μέγαρο Μαξίμου ότι σιώπησε μπροστά στην ανάρτηση Βαξεβάνη στο Twitter, όπου χρησιμοποίησε την εικόνα από το κολαστήριο του Άουσβιτς, για να ειρωνευθεί τον ίδιο.

«Όταν φτάνουμε στο σημείο να πέφτει το επίπεδο του δημόσιου διαλόγου, καταλαβαίνει κανείς τι μας περιμένει ακόμα όχι εν όψει των Ευρωεκλογών, αλλά εν όψει των εθνικών εκλογών. Η υποβάθμιση του δημόσιου διαλόγου έχει ονοματεπώνυμο. Συναντήθηκα κατ’ ιδίαν με τον κ. Τσίπρα και του είπα: Εσύ θα διαλέξεις πως θα πάμε στις εκλογές. Αν θα κάνουμε μία πολιτική αντιπαράθεση. Αν θα αφήσουμε έξω από την αντιπαράθεση οικογένειες, γυναίκες και παιδιά ή αν θα καταφύγεις στη λάσπη. Αιφνιδιάστηκε στη Βουλή επειδή αντέδρασα. Έκανα παρά πολύ καλά και θα έκανα ακριβώς το ίδιο. Δεν θα ήθελα οι συζητήσεις στη Βουλή να είναι αντιπαραθέσεις σε αυτό το επίπεδο» συνέχισε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μπήκε στην ουσία, λέγοντας ότι η ανεργία θα μειωθεί με επενδύσεις στον ιδιωτικό τομέα, πράγμα που θα επιτευχθεί με πολιτική σταθερότητα, μείωση των φορολογικών συντελεστών και κίνητρα για να μην ταλαιπωρούνται μικροί και μεγάλοι επιχειρηματίες από τη γραφειοκρατία. 

Σε ερώτηση για το ποια είναι η θέση του κόμματος του στο ζήτημα των επιδομάτων, ο κ. Μητσοτάκης θύμισε ότι το κόμμα του θέσπισε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, που ο ΣΥΡΙΖΑ τότε πολέμησε. «Τα επιδόματα χρειάζονται, αλλά ως μεταβατικό στάδιο και όχι ως παγίδα φτώχειας» εξήγησε.

Εν όψει της ψήφισης στη Βουλή της λεγόμενης 13ης σύνταξης, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Κατ' αρχάς κατηγορούμε την κυβέρνηση για τον χρόνο των επιδομάτων και τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Αν αυτό που ψηφίζουμε ήταν η 13η σύνταξη, τότε το κόστος θα ήταν στα 2,2 δισ. Ο κ. Τσίπρας δίνει 800 εκατ. άρα δεν μπορεί να βαπτίζει αυτό το επίδομα 13η σύνταξη. Η κυβέρνηση της ΝΔ θα ήθελε να έχει ένα μόνιμο μηχανισμό στήριξης των πιο αδύναμων συνταξιούχων. Αντί να το δώσει τον Δεκέμβριο έρχεται και το δίνει πέντε ημέρες πριν τις εκλογές. Αν πιστεύουμε ότι αυτό είναι κάτι που εξυπηρετεί πραγματικά τις ανάγκες των συνταξιούχων ή γίνεται για καθαρά προεκλογικούς λόγους αυτό ας το κρίνουν οι πολίτες.» 

Σε άλλη ερώτηση για τις «σκαφάτες» διακοπές του πρωθυπουργού και των υπουργών του, όπως ο ίδιος ο κ. Τσίπρας είπε στη συνέντευξή του στον Alpha, o κ. Μητσοτάκης είπε ότι ουδέποτε στη Μεταπολίτευση είχε συμβεί να μην γνωρίζουμε πού κάνει διακοπές ο πρωθυπουργός.

«Είναι βαθιά υποκριτικό και καταλαβαίνω τον πανικό του κ. Τσίπρα γιατί του ακυρώνει όλη αυτή την ρητορική περί λαού και ελίτ. Είναι δημόσια πληροφορία οι διακοπές του πρωθυπουργού. Εδώ δεν το γνωρίζαμε γιατί ο κ. Τσίπρας ήθελε να το κρύψει. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που επέλεξε να κάνει διακοπές κρυφά σε σκάφος 25 ημέρες μετά το Μάτι. Υπάρχει κώδικας δεοντολογίας της κυβέρνησης που λέει ότι παροχές σε είδος δεν μπορούν να ξεπερνάνε τα 200 ευρώ. Αυτές οι διακοπές κοστολογούνται χιλιάδες ευρώ. Οι υπουργοί μου θα συμμορφώνονται με τον κώδικα δεοντολογίας, όπως έχει θεσπιστεί από την σημερινή κυβέρνηση. Όλα τα άλλα είναι υποκρισίες.»

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν έκανε καριέρα καταγγέλλοντας τους πλούσιους» ήταν η απάντηση που έδωσε ο κ. Μητσοτάκης στην ερώτηση που δέχθηκε ότι και ο ιδρυτής της ΝΔ έκανε διακοπές σε σκάφη, δεδομένου ότι ο ίδιος δεν είχε ποτέ εξοχικό.

Για το ύφος και το ήθος Τσίπρα και τη στήριξή του στον Παύλο Πολάκη, ο κ. Μητσοτάκης θύμισε τα όσα έγιναν στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα: «Όταν πιέζεται στη Βουλή βγάζει τον πραγματικό εαυτό του. Έχετε ξανακούσει πρωθυπουργό να απευθύνεται με τέτοιο αγοραίο τρόπο στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Πιέστηκε στη Βουλή και του βγήκε ο πραγματικός εαυτό τους ο οποίος ταυτίζεται απόλυτα με τον κ. Πολάκη.»

Για το θέμα της πυρκαγιάς στο Μάτι, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Έχω ήδη έτοιμο το σχέδιο μας για το πώς θέλουμε να αναδιαρθρώσουμε την πολιτική προστασία την επόμενη ημέρα. Έχω εντοπίσει ποιος θα είναι γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας την επόμενη ημέρα. Θα πρέπει πολύ γρήγορα να ιεραρχήσουμε προτεραιότητες και να οικοδομήσουμε από την αρχή έναν μηχανισμό που είναι διαλυμένος. Υπάρχουν καμιά πενηνταριά οικισμοί που έχουν ομοιότητες με το Μάτι. Έχει ασχοληθεί κανείς να τους χαρτογραφήσει και να ενημερώσει και να επιβλέψει τους δημάρχους από πλευράς πολιτικής προστασίας; Γιατί είμαστε 9 μήνες μετά στο σημείο που βρισκόμαστε πριν την πυρκαγιά στο Μάτι. Δεν μπορούμε συνεχώς να επικαλούμαστε συνεχώς τον Θεό της Ελλάδος.»

Ο πρόεδρος της ΝΔ ρωτήθηκε και για το θέμα της ασφάλειας, λέγοντας ότι απαιτείται μηδενική ανοχή στη βία. «Η απόσταση από τη μολότοφ στο καλάσνικοφ είναι μικρή» συνέχισε, ξεκαθαρίζοντας ότι η Αστυνομία πρέπει να αφεθεί να κάνει τη δουλειά της, επιχειρησιακά, αλλά και με πολιτική στήριξη. 

«Το να αλλάξουμε τα περιπολικά μας, να προμηθευθούμε 10.000 αλεξίσφαιρα γιλέκα δεν είναι μεγάλο κόστος και στέλνει ένα μήνυμα. Θα αλλάξει η εικόνα της Αστυνομίας» υπογράμμισε.

Επανέλαβε ότι για την κυβέρνηση της ΝΔ θα είναι απόλυτη προτεραιότητα και ο ίδιος θα ακολουθήσει ό,τι πουν οι ειδικοί. «Δεν αρκεί μόνο αυτό (σ.σ. να καθαρίσουν τα Εξάρχεια). Θα είναι μία μεγάλης κλίμακας αστικής παρέμβαση γύρω από το Αρχαιολογικό Μουσείο» συνέχισε.

Για τις προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν είναι δουλειά του να ανησυχεί, αλλά να προετοιμάζεται. «Οι συμπεριφορές αυτές της Τουρκίας έχουν ξεπεράσει μία κόκκινη γραμμή με τις γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου, εφόσον αμφισβητεί ευθέως τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου. Θα πρέπει η ΕΕ να προβεί σε πιο χειροπιαστά αντίποινα για αυτό μίλησα για κυρώσεις.»

Σε ερώτηση ακροατή για τον έχει εργαστεί, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «10 χρόνια. Τρία χρόνια στο εξωτερικό και επτά χρόνια στην Ελλάδα. Δεν μπήκα στην πολιτική ανεπάγγελτος.»