«Έχω το δικαίωμα κάποιες οικογενειακές και προσωπικές στιγμές να τις κρατήσω για μένα. Ούτε φωτογραφίες με τα παιδιά μου δεν έχω ανεβάσει. Είναι κάτι που δε θέλω». Ο πρωθυπουργός επέλεξε για άλλη μια φορά να μην δώσει απαντήσεις και να επικαλεστεί τα παιδιά του, λέγοντας ότι ήθελε να τα προστατέψει από τη δημοσιότητα, γι αυτό και αποφάσισε να κρατήσει μυστικές τις διακοπές του, οι οποίες ωστόσο προκαλούν «σεισμό» στο Μαξίμου και στην Κουμουνδούρου.

Όλα αυτά στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha, στη διάρκεια της οποίας, δεν κατάφερε να δικαιολογήσει την παρουσία του στο κότερο Παναγόπουλου, αλλά ούτε και να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσε η Νέα Δημοκρατία για το ποιοι άλλοι συνεργάτες του έκαναν… κοτεράδες, αλλά και ποιος πλήρωσε έξοδα των μυστικών του διακοπών.

«Δεν με αφορά η προσωπική τους ζωή και πού κάνουν διακοπές» απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας, δηλώνοντας ότι δεν έχει πρόβλημα αν οι υπουργοί του ανεβαίνουν σε σκάφη...

Κάποτε έλεγε άλλα:

Ενώ για την δική του μυστική παρουσία στο κότερο Παναγόπουλου αποφάσισε να δώσει μια… σχεδόν θεατρική και δακρύβρεχτη απάντηση: «Το έκανα για τα παιδιά μου».

Ο σκαφάτος πρωθυπουργός, ανερυθρίαστα δήλωσε ότι είναι δικαίωμά του να κάνει διακοπές στο σκάφος ενός εφοπλιστή κι ότι το έκανε για τα παιδιά του. Ισχυρίστηκε ότι ήταν μέρος των προσωπικών του στιγμών που περνάει με τα μικρά του παιδιά τα οποία ποτέ δεν εξέθεσε στα social media.

Κατά τα άλλα, ενώ πριν από μία εβδομάδα έλεγε ότι στις ευρωεκλογές θα δοθεί «ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση», στην ίδια συνέντευξη υποβάθμισε την εκλογική διαδικασία σε... γκάλοπ. Αν και τόνισε ότι έχει κάποια δείγματα ότι οι ευρωεκλογές θα είναι «ντέρμπι», έχει βρει το άλλοθι καταγγέλλοντας «μεταδημοκρατία» και επιθέσεις από ΜΜΕ.