«Έχω το δικαίωμα κάποιες οικογενειακές και προσωπικές στιγμές να τις κρατήσω για μένα. Ούτε φωτογραφίες με τα παιδιά μου δεν έχω ανεβάσει. Είναι κάτι που δε θέλω». Ο πρωθυπουργός επέλεξε για άλλη μια φορά να μην δώσει απαντήσεις και να επικαλεστεί τα παιδιά του, λέγοντας ότι ήθελε να τα προστατέψει από τη δημοσιότητα, γι αυτό και αποφάσισε να κρατήσει μυστικές τις διακοπές του, οι οποίες ωστόσο προκαλούν «σεισμό» στο Μαξίμου και στην Κουμουνδούρου.

Ο πρωθυπουργός για άλλη μια φορά κατά την τηλεοπτική του συνέντευξη στον Alpha, δεν κατάφερε να δικαιολογήσει την παρουσία του στο κότερο Παναγόπουλου, αλλά ούτε και να δώσει απαντήσεις, το ομολόγησε άλλωστε, ότι δεν μπορεί να απαντήσει στα ερωτήματα που έθεσε η Νέα Δημοκρατία για το ποιοι άλλοι συνεργάτες του έκαναν… κοτεράδες, αλλά και ποιος πλήρωσε έξοδα των μυστικών του διακοπών.

«Δεν με αφορά η προσωπική τους ζωή και πού κάνουν διακοπές» απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας, δηλώνοντας ότι δεν έχει πρόβλημα αν οι υπουργοί του ανεβαίνουν σε σκάφη!

Ενώ για την δική του μυστική παρουσία στο κότερο Παναγόπουλου αποφάσισε να δώσει μια… σχεδόν θεατρική και δακρύβρεχτη απάντηση: «Το έκανα για τα παιδιά μου». Ο σκαφάτος πρωθυπουργός, ανερυθρίαστα δήλωσε ότι είναι δικαίωμά του να κάνει διακοπές στο σκάφος ενός εφοπλιστή κι ότι το έκανε για τα παιδιά του. Ισχυρίστηκε ότι ήταν μέρος των προσωπικών του στιγμών που περνάει με τα μικρά του παιδιά τα οποία ποτέ δεν εξέθεσε στα social media.

«Είναι η τακτική μου αυτή», δήλωσε, επιχειρώντας να προσδώσει στο «δώρο» Παναγόπουλου μια χροιά προσωπική, ξεχνώντας ότι δεν πρόκειται για έναν απλό πολίτη, αλλά για τον πρωθυπουργό της χώρας, από τον οποίο εύλογα θα μπορούσαν να ζητηθούν… ανταλλάγματα. Σε σχετική μάλιστα ερώτηση ο Αλέξης Τσίπρας, για άλλη μια φορά έχασε την ψυχραιμία του και εμφανώς εκνευρισμένος δεν κατάφερε να δώσει απαντήσεις, παρά μόνο να λασπολογήσει απέναντι στους πολιτικούς του αντιπάλους και επιδόθηκε στην αγαπημένη του συνήθεια να στοιχοποιεί τον Ευάγγελο Μαρινάκη:  «Δεν ανέβηκα ποτέ στο κότερο του κ. Μαρινάκη», είπε.  

Πολιτικό ναυάγιο… η κοτεράδα  

Σε αναζήτηση πολιτικού αφηγήματος, ψυχραιμίας και του χαμένου επικοινωνιακού τους ατού, βρίσκονται στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά το προσωπικό στραπάτσο του Αλέξη Τσίπρα, με τις μυστικές διακοπές του Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να δικαιολογήσει, αλλά και να εξακολουθεί να κρύβει την τριβή του και την συνεργασία του με την ελίτ, ρίχνοντας στο κενό ακόμη και το προεκλογικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, ότι «ήρθε η ώρα των πολλών». Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να χάσει την ψυχραιμία του, και το γεγονός ότι δεν ορίζει ο ίδιος την πολιτική ατζέντα τον οδήγησε τελικά σε πολλά επικοινωνιακά λάθη.

Μέχρι και χθες στην κυβέρνηση πίστευαν σε μια… βολική αντιπολίτευση, σενάριο που δεν ευοδώθηκε τελικά, αντίθετα στην τακτική α λά Πολάκη «τους έχουμε», υπάρχει μια αξιόμαχη αντιπολίτευση αξιωματική που φέρνει σε δυσχερή θέση τον πρωθυπουργό.

Ο Αλέξης Τσίπρας, μοιράζοντας μέτρα ανακούφισης, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, που δεν έχουν καθόλου ευρωπαϊκό αέρα, αλλά «ακουμπούν» αμιγώς στις εθνικές εκλογές και με μια συμπεριφορά στη Βουλή, που τον εξέθεσε κατά την προσπάθειά του να απολογηθεί για την παρουσία του στο κότερο του Παναγόπουλου, έχασε το επικοινωνιακό του ατού. Για πρώτη φορά ο Αλέξης Τσίπρας, δεν κατάφερε να αλλάξει το κλίμα και την πολιτική ατζέντα, ηττημένος από τακτικές… «Τσίπρα».

Το άγχος και ο προβληματισμός του Μαξίμου αυξάνονται καθώς γνωρίζουν ότι τόσο στις Ευρωεκλογές, όσο και στις Εθνικές εκλογές θα αναγκαστούν να οδηγηθούν εν μέσω ενός εξαιρετικά αρνητικού επικοινωνιακού περιβάλλοντος για την κυβέρνηση και για τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Ο δε Αλέξης Τσίπρας  τελευταία 24ωρα εμφανίζεται συνεχώς απολογούμενος, αλλά και αδύναμος απέναντι στα πολιτικά επιχειρήματα ουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το ίδιο έκανε και κατά την τηλεοπτική του εμφάνιση στον Alpha.

Οι ακραίες και ανοίκειες εκφράσεις με τις οποίες επιτίθεται στους πολιτικούς του αντιπάλους, η οικογενειομαχία στην οποία επιδίδεται, προκειμένου να καλύψει τα ηχηρά φάλτσα από την πλευρά του που «άδειασαν» την εντιμότητα την οποία επικαλούνταν μέχρι χθες ως αριστερός, γίνονται η νέα απεγνωσμένη τακτική του.

Η εκλογική συντριβή και η πολιτική του ήττα καραδοκούν και συγκεντρώνουν ολοένα και περισσότερα ενδεχόμενα. Και μάλιστα ιδιαίτερα μετά τον Πολάκη, την ομολογία της παρουσίας του στο κότερο Παναγόπουλου, την οποία δεν κατάφερε να δικαιολογήσει, παρά μόνο να επικαλεστεί τα παιδιά και την οικογένειά του, αλλά και την συναλλαγή του με την εγχώρια ελίτ.