Στις προειδοποιήσεις των δανειστών της Ελλάδας αναφέρονται και οι Τimes του Λονδίνου, σχολιάζοντας τις προεκλογικές παροχές της κυβέρνησης Τσίπρα, λίγες μόλις μέρες προτού ανοίξουν οι κάλπες των Ευρωεκλογών.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι ο «καταπονημένος» Τσίπρας προσπαθεί μέσω παροχών σε συνταξιούχους να ανεβάσει την μειούμενη δημοτικότητά του, ωστόσο, στις Βρυξέλλες «βλέπουν» παραβίαση των κανόνων για το πρωτογενές πλεόνασμα, που η χώρα έχει συμφωνήσει (3,5% επί του ΑΕΠ).

Κατά την εφημερίδα, οι Ευρωπαίοι αξιολογητές που έφτασαν στην Αθήνα «έμειναν έκπληκτοι από τις αιφνιδιαστικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού».

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει η εφημερίδα στις ανταποκρίσεις των ελληνικών ΜΜΕ, όπου μεταξύ των κυρώσεων που ενδέχεται να πέσουν στο τραπέζι είναι η διακράτηση του μεριδίου της Ελλάδας από τα κέρδη από ομόλογα της ΕΚΤ.

Υπενθυμίζεται ότι οι προεκλογικές εξαγγελίες του Μαξίμου μπαίνουν στη Βουλή με τροπολογία στο νομοσχέδιο για τις ρυθμίσεις των 120 δόσεων. Το συνολικό πακέτο φτάνει το 1,1 δισ. ευρώ.

Η δέσμη μέτρων περιλαμβάνει και τη λεγόμενη «13η σύνταξη», η οποία -όπως έχουν δηλώσει οι αρμόδιοι υπουργοί- θα χορηγηθεί λίγες μέρες προτού ανοίξουν οι κάλπες: Στις 20 Μαΐου. Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει επίσης τη μείωση συντελεστών ΦΠΑ στην εστίαση, τα τυποποιημένα τρόφιμα και την ενέργεια.