Σχετικά με την τραγωδία στο Μάτι και σε ερώτηση του δημοσιογράφου των Παραπολιτικών Κώστα Παπαχλιμίντζου αν θεωρεί ότι η κυβέρνηση ανέλαβε την ευθύνη, μετά τις παραιτήσεις των υπουργών, αλλά και το τι θα πράξει για να μην επαναληφθεί ένα τέτοιο γεγονός, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για αφόρητη υποκρισία του κ. Τσίπρα και όσων συμμετείχαν στην περιβόητη σύσκεψη.

«Πράγματι ο κρατικός μηχανισμός είχε και έχει πολύ μεγάλες ανεπάρκειες, θα ήταν ψέμα να πω ότι μπορώ να φτιάξω έναν κρατικό μηχανισμό που είναι μπάχαλο. Μέσα σε αυτόν τον χρόνο δεν έχει γίνει τίποτα. Κανένα έκτακτο σχέδιο δεν έχει εκπονηθεί για να εκπαιδευτούν οικισμοί που βρίσκονται σε αντίστοιχο βαθμό επικινδυνότητας. Δεν έμαθαν τίποτα. Προσευχόμαστε να μη ζήσουμε άλλη τέτοια τύχη και αν δεν συμβεί θα είναι από τύχη και όχι από προγραμματισμό. Εμείς έχουμε ήδη εκπονήσει σχέδιο για το πώς θα αλλάξουμε αυτές τις δομές.

Ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας θα επιλεγεί με βάση το βιογραφικό του» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ αποκάλυψε ότι ο τότε Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας που παραιτήθηκε, τώρα κατεβαίνει υποψήφιος δήμαρχος με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ!