Με σκληρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού ξεκίνησε τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το μήνυμα για ισχυρή πολιτική αλλαγή που λαμβάνω σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Θα είναι μια ευρεία νίκη, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας ότι εφόσον ο κ. Τσίπρας ηττηθεί στις ευρωεκλογές πρέπει να παραιτηθεί και να πάει η χώρα σε εκλογές σε 4 εβδομάδες. 

Όσον αφορά τα μέτρα και τη 13η σύνταξη που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ο κ. Τσίπρας δίνει ένα επίδομα με ξεδιάντροπο τρόπο.

 «Δεν μπορεί να γίνεται αυτό αν δεν αναπτυχθεί η οικονομία. Θέλω να αυξήσω το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, πρόσθεσε απαντώντας σε ερωτήσεις στην διακαναλική συνέντευξη Τύπου». 

Μάλιστα, χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «υποκριτή» και τον κάλεσε να κάνει δεκτή την τροπολογία για κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου.

«Αν δεν το κάνει, είπε, ο κ. Τσίπρας θα το κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Προτεραιότητα της ΝΔ η ασφάλεια 

Χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει ελευθερία τόνισε στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «πρώτη προτεραιότητα είναι για τη ΝΔ η ασφάλεια σε όλη τη χώρα.

Προανήγγειλε προμήθεια νέων περιπολικών μέσα σε ένα έτος και αλεξίσφαιρων γιλέκων για τους αστυνομικούς εντός εξαμήνου.

Αυτοί που τα σπανέ, είπε, στο κέντρο της Αθήνας γνωρίζουν ότι η ΝΔ έχει τη βούληση να σταματήσουν.

Τα αστεία του Τσακαλώτου είναι σαν να έχουν βγει από το ψυγείο

Iδιαίτερη αναφορά στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Είπα ότι με τον κ. Τσακαλώτο μπορώ να κάνω μια ουσιαστική συζήτηση. Διαφωνούμε σε πολλά, έχει ένα επίπεδο, έχει βέβαια χιούμορ που πολλές φορές είναι σαν να βγήκε από το ψυγείο, αλλά μπορούμε να συνεννοηθούμε. Με αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα δεν υπάρχει κανένα πεδίο συνεννόησης» ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

Κακή η Συμφωνία των Πρεσπών

Η ΝΔ θα προστατεύσει το brand της Μακεδονίας, είπε ο κ. Μητσοτάκης και επανέλαβε πως η Συμφωνία των Πρεσπών είναι κακή.

Το αφήγημα Τσίπρα περί ελίτ είναι ίδιο με αυτό που χρησιμοποιεί η ευρωπαϊκή ακροδεξιά

Το αφήγημα Τσίπρα περί ελίτ είναι ίδιο με αυτό που χρησιμοποιεί η ευρωπαϊκή ακροδεξιά. Αυτά λένε Όρμπαν και Λεπέν, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

 «Εμείς μιλάμε για τους πολλούς με την πολιτική μας», τόνισε και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για πολιτική υποκρισία λέγοντας ότι ήταν επιλογή του πρωθυπουργού οι διακοπές σε σκάφος 25 μέρες μετά το Μάτι.

Από το αγροτικό… στα πούρα

Σε ερώτηση για το μείζον θέμα των ημερών με τις πολυτελείς διακοπές του πρωθυπουργού στο σκάφος της οικογένειας Παναγόπουλου, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως έφτιαξε την καριέρα του πολεμώντας τους αντιπάλους του κι επέλεξε να κάνει διακοπές σε ένα κότερο, κρύβοντάς το γιατί ήξερε ότι θα υπήρχαν αντιδράσεις. «Ηρθε στην καρότσα ενός αγροτικού φωνάζοντας «go back κυρία Μέρκελ» και φεύγει καπνίζοντας πούρα σε σκάφη».

Στο μεταξύ απαντώντας για την πρόταση μομφής που κατέθεσε κατά του Παύλου Πολάκη, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως «είχα υποχρέωση να καταθέσω πρόταση μομφής. Δεν είχα καμία αμφιβολία ότι θα την μετέτρεπε σε ψήφο εμπιστοσύνης και ότι θα την έπαιρνε. Οι διάφοροι περιφερόμενοι υπουργοί θα έκαναν κάτι διαφορετικό;» διερωτήθηκε.

«Ο κ. Θεοχαρόπουλος θα καταψήφιζε μόλις έγινε υπουργός; Ο σκοπός ήταν να αναδείξουμε πως ο Τσίπρας ταυτίζεται με τον Πολάκη, ότι ο «πολακισμός» είναι ιδιότυπος φασισμός και τελικά το ήθος και το ύφος της εξουσίας του κ.λ Τσίπρα. Αν κάτι μάθαμε μέσα στην ένταση είναι ότι ο κ. Τσίπρας έβγαλε από μέσα του τον Πολάκη που επιμελώς έκρυβε. Το είδαν όλοι. Έναν πρωθυπουργό που μιλούσε σαν να βρίσκεται στο καφενείο, αποσταθεροποιημένο και ταραγμένο» είπε χαρακτηριστικά.

«Εδώ και 3 χρόνια έχουν στοχοποιήσει χυδαία την σύζυγό μου»

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στο κλίμα πόλωσης που δημιουργήθηκε στη Βουλή, σημειώνοντας πως «έκατσα και ξαναείδα την συζήτηση στη Βουλή και στην πρωτολογία μου άσκησα σκληρή κριτική στον κ. Τσίπρα. Το πού κάνει διακοπές ένας πολιτικός είναι ένα πολιτικό ζήτημα. Στην δευτερολογία, δέχτηκα μια χυδαία επίθεση με αγοραίο ύφος, ο κ. Τσίπρας επαναλάμβανε τα πρωτοσέλιδα του Documento, κάνοντας μία παρατήρηση για το τι έκανε η οικογένεια του κ. Τσίπρα στην Χούντα».

«Θέλω να αφήσουμε τους πατεράδες μας έξω, δεν έχει οικογενειακή ευθύνη ο κ. Τσίπρας, αλλά ούτε εγώ. Ποιος εδώ και 3 χρόνια έχει στοχοποιήσει με χυδαίο τρόπο τη σύζυγό μου; Συνειδητά ο κ. Τσίπρας και τα υπόγεια του Μαξίμου» πρόσθεσε, σημειώνοντας πως έχει μιλήσει κατ’ ιδίαν με τον Αλέξη Τσίπρα. «Του είπα ότι δική μου επιλογή είναι να πάμε ήπια σε εκλογές. Η απάντηση που μου έδωσε δεν έχει καμία σημασία».

Τι απάντησε ο Μητσοτάκης σε ερώτηση των Παραπολιτικών για το Μάτι

Σχετικά με την τραγωδία στο Μάτι και σε ερώτηση αν θεωρεί ότι η κυβέρνηση ανέλαβε την ευθύνη αλλά και το τι θα πράξει για να μην επαναληφθεί ένα τέτοιο γεγονός, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για αφόρητη υποκρισία του κ. Τσίπρα και όσων συμμετείχαν στην περιβόητη σύσκεψη.

«Πράγματι ο κρατικός μηχανισμός είχε και έχει πολύ μεγάλες ανεπάρκειες, θα ήταν ψέμα να πω ότι μπορώ να φτιάξω έναν κρατικό μηχανισμό που είναι μπάχαλο. Μέσα σε αυτόν τον χρόνο δεν έχει γίνει τίποτα. Κανένα έκτακτο σχέδιο δεν έχει εκπονηθεί για να εκπαιδευτούν οικισμοί που βρίσκονται σε αντίστοιχο βαθμό επικινδυνότητας. Δεν έμαθαν τίποτα. Προσευχόμαστε να μη ζήσουμε άλλη τέτοια τύχη και αν δεν συμβεί θα είναι από τύχη και όχι από προγραμματισμό. Εμείς έχουμε ήδη εκπονήσει σχέδιο για το πώς θα αλλάξουμε αυτές τις δομές. Ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας θα επιλεγεί με βάση το βιογραφικό του» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.