Ο δήθεν πολέµιος της ελίτ έκανε σκαφάτες διακοπές εν κρυπτώ», τονίζει στα «Π» και στον δημοσιογράφο Κώστα Παπαχλιμίντζο, ο Βασίλης Κικίλιας, βουλευτής Α’ Αθηνών και τοµεάρχης Αµυνας της Νέας ∆ηµοκρατίας, που κατηγορεί επίσης τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνηση για έλλειψη προετοιµασίας για τις ενδεχόµενες πυρκαγιές του καλοκαιριου.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Βασίλη Κικίλια στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» και στον δημοσιογράφο Κώστα Παπαχλιμίντζο.


«Ο πολακισµός είναι φασισµός», λέει το τελευταίο βίντεο της Ν.∆. Είναι φασίστας κατά τη γνώµη σας ο Παύλος Πολάκης, αλλά και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ;

Ο κ. Πολάκης προσέβαλε µε τον πιο χυδαίο και απάνθρωπο τρόπο έναν αγωνιστή της ζωής, τον Στέλιο Κυµπουρόπουλο. Οι εκφράσεις του αποτελούν ντροπή. Ακόµα µεγαλύτερη ντροπή είναι ότι ο κ. Τσίπρας όχι απλώς έσπευσε να τον καλύψει, αλλά λίγες µέρες µετά έκαναν και διακοπές µαζί. Μετατρέποντας την πρόταση µοµφής σε βάρος του κ. Πολάκη σε ψήφο εµπιστοσύνης για όλη την κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας ταύτισε το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Οµάδας του ΣΥΡΙΖΑ µε τον «πολακισµό». Οσοι ανέχονται τέτοιες φασίζουσες συµπεριφορές, όσοι καλύπτουν την «ανθρωποφαγία» δεν έχουν καµία στάλα ήθους και «ξεγυµνώνονται» απέναντι στον ελληνικό λαό. Χαρακτηριστική η σκηνή πρόσφατα στη Βουλή: είπε ο Τσίπρας στον Μητσοτάκη: «Eίσαι πολύ λίγος να µιλάς για µένα» και µετά έστειλε εν είδει µπράβου τον Πολάκη να πουλάει τσαµπουκά από κοντά.

Το πακέτο µέτρων που παρουσίασε ο κ. Τσίπρας µπορεί να «γυρίσει» το εις βάρος του πολιτικό κλίµα ενόψει της 26ης Μαΐου;

Ο κ. Τσίπρας το πρώτο εξάµηνο της διακυβέρνησής του έδειξε πόσο καιροσκόπος είναι. Και το πλήρωσε ακριβά η χώρα µε 100 δισ. λογαριασµό. Τα επόµενα τρία χρόνια έδειξε πόσο ιδεοληπτικός είναι. ∆ιέλυσε τη µεσαία τάξη µε βαριά υπερφορολόγηση. Τον τελευταίο του χρόνο ως πρωθυπουργός απέδειξε πόσο επικίνδυνος είναι. Εδωσε τη µακεδονική γλώσσα, εθνότητα και ταυτότητα. Και τώρα φέρνει ένα πακέτο µέτρων «για να αποκαταστήσει τις αδικίες», όπως λέει, που όµως αυτός δηµιούργησε επί 4,5 χρόνια. Θα µείνει στην Ιστορία ως ο πρωθυπουργός που κυβέρνησε από το 2015 µέχρι και το 2019 και εξήγγειλε µέτρα για το 2020 και µετά, όταν θα έχει φύγει από την εξουσία. Μάλιστα, κύριε Παπαχλιµίντζο, πρόκειται για µέτρα που έχει αντιγράψει από το πρόγραµµα της Νέας ∆ηµοκρατίας. Αποσπασµατικά, βέβαια, όπως γίνονται όλες οι κακές αντιγραφές. Την ίδια στιγµή, αρνείται να ψηφίσει την ακύρωση της µείωσης του αφορολόγητου, όπως τον κάλεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αρα, µισθωτοί και συνταξιούχοι χάνουν έναν µισθό και µία σύνταξη. Ψέµα στο ψέµα και κοροϊδία στην κοροϊδία, ακόµα και την ύστατη στιγµή. Ολα αυτά όταν µαθαίνουµε ότι ο δήθεν πολέµιος της επιχειρηµατικής ελίτ, ο πολιτικός που έκανε καριέρα µε σηµαία την αναδιανοµή του πλούτου στον λαό, την ώρα της εθνικής τραγωδίας στο Μάτι έκανε σκαφάτες διακοπές εν κρυπτώ.

Η Ν.∆. επιδιώκει τη νίκη ή και τη µεγάλη διαφορά στις ευρωεκλογές;

Ποιο αποτέλεσµα θα θεωρηθεί επιτυχηµένο; Αυτοδιοικητικές, ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές θα έχουν το ίδιο αποτέλεσµα: την αποδοκιµασία του κ. Τσίπρα. Οδήγησε τη χώρα ξανά στα Μνηµόνια, ενώ αποδεδειγµένα έβγαινε στο ξέφωτο. Μετέτρεψε µεγάλο µέρος της Αθήνας σε χάος εγκληµατικότητας και ολόκληρες περιοχές της χώρας σε απέραντα hot spots. Οι Ελληνες, που έχουν τέσσερα χρόνια να εκφραστούν, θα δώσουν την απάντησή τους στα ψέµατα και τις κοροϊδίες του κ. Τσίπρα. Θα επιβραβεύσουν όµως και την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για µια καλύτερη Ελλάδα των πολλών. Θέλουµε επενδύσεις, καλά αµειβόµενες θέσεις εργασίας και τους νέους µας να ξαναγυρίσουν στην πατρίδα τους. Θέλουµε ασφάλεια και τάξη, θέλουµε να είµαστε περήφανοι για την πατρίδα µας. Και να είστε σίγουροι: το βράδυ της 26ης Μαΐου, όταν θα κλείσουν οι κάλπες, δεν θα υπάρχει ούτε ένας Ελληνας που θα αµφιβάλλει ότι η µεγάλη πολιτική αλλαγή την οποία χρειάζεται η χώρα είναι ήδη εδώ

Η Τουρκία ανεβάζει κατακόρυφα την ένταση στην κυπριακή ΑΟΖ. Ποια πρέπει να είναι η αντίδραση της ελληνικής πλευράς;

Η Νέα ∆ηµοκρατία έχει αποδείξει ότι στηρίζει την εθνική γραµµή απέναντι στην πολιτική έντασης που συνειδητά εφαρµόζει η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο αγνοώντας το ∆ιεθνές ∆ίκαιο της Θάλασσας και αµφισβητώντας έµπρακτα κυριαρχικά δικαιώµατα της Κυπριακής ∆ηµοκρατίας. Το σύνολο της διεθνούς κοινότητας πρέπει να καταδικάσει τη συµπεριφορά της Αγκυρας, όπως ήδη έκαναν η επίτροπος Εξωτερικών Σχέσεων της Ε.Ε., Φ. Μογκερίνι, και ο Αµερικανός και ο Ισραηλινός πρέσβης στην Κύπρο. Επειδή όµως κάθε χώρα διέπεται από ισχύ και συµφέρον, η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε ήδη να έχει καλέσει τον επίτροπο Ενέργειας της Ε.Ε. να παρέµβει. Είναι σαφές ότι οι ενέργειες της Τουρκίας, εκτός από επικίνδυνες, υποσκάπτουν τον στρατηγικό στόχο της Ευρώπης να ενισχύσει την ενεργειακή της ασφάλεια. Προβλέπω ότι σύντοµα θα επιβληθούν οικονοµικές κυρώσεις στην Τουρκία έναντι της προκλητικής και παράνοµης συµπεριφοράς της.

∆έκα µήνες µετά την τραγωδία στο Μάτι, πιστεύετε ότι στο ζήτηµα της πρόληψης και καταστολής των πυρκαγιών έχουν βελτιωθεί τα πράγµατα;

Τον Ιούνιο του 2017 είχα καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για τα ανεπαρκή µέτρα πυροπροστασίας. Τον Μάιο του 2018, για την έλλειψη ενός συγκροτηµένου επιχειρησιακού σχεδίου. Εχοντας αντιµετωπίσει ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποτελεσµατικά τις πυρκαγιές του 2014, γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι η πρόληψη είναι ανώτερη της θεραπείας. Για ποια πρόληψη µιλάµε όταν το νοµοσχέδιο για την Πολιτική Προστασία, 10 µήνες µετά την τραγωδία στο Μάτι, δεν έχει έρθει ακόµα στη Βουλή.

Η Ν.∆. καταψήφισε προ ηµερών το νοµοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Αµυνας στη Βουλή. Ποιες διατάξεις θα αλλάξετε ως κυβέρνηση και γιατί;

Τέσσερα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτα για τις Ενοπλες ∆υνάµεις και τώρα στα τελειώµατα ψήφισε ένα ιδεοληπτικό πόνηµα, ραµµένο στα µέτρα της κοµµατικής νεολαίας του. Ενα νοµοσχέδιο που υπονοµεύει τη δοµή και την πειθαρχία των Ενόπλων ∆υνάµεων µε τη σύσταση των «Γραφείων Νοµικής Προστασίας». Αναφορικά µε το θέµα των αντιρρησιών συνείδησης, αναρωτιέται κανείς ποιος έγραψε το ν/σ: ο κ. Αποστολάκης ή ο κ. Καρανίκας; Προσβάλλουν και απαξιώνουν το κύρος των στελεχών των Ε.∆., καθόσον τροποποιούν τη σύνθεση της ειδικής επιτροπής αντιρρησιών συνείδησης µε αύξηση συµµετοχής των καθηγητών ΑΕΙ από δύο σε τρεις και αντίστοιχη µείωση των αξιωµατικών Ενόπλων ∆υνάµεων από δύο σε έναν. Αρα δεν εµπιστεύονται τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων ∆υνάµεων. Ντροπή! Ο,τι ζηµιώνει τις Ενοπλες ∆υνάµεις και την εθνική ασφάλεια της χώρας θα ξηλωθεί από την επόµενη κυβέρνηση της Ν.∆. Φιλοδοξούµε να φέρουµε το υπουργείο Εθνικής Αµυνας στον 21ο αιώνα.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», 11/05/2019