Μετά το σάλο και τη δημόσια κατακραυγή που προκάλεσε η είδηση πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε διακοπές στο σκάφος της οικογένειας Παναγόπουλου, λίγες ημέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι και τους 102 νεκρούς από τη φονική πυρκαγιά, υπουργός της κυβέρνησης φέρεται να είχε φιλοξενηθεί και ο ίδιος στο σκάφος. 

Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτουν «Τα Νέα Σαββατοκύριακο», τα οποία αναφέρουν την ύπαρξη και δεύτερου σπουδαίου κυβερνητικού, ο οποίος φιλοξενήθηκε «με ευάριθμη συντροφιά» στο πολυτελές σκάφος πέρυσι τον Αύγουστο. 

Γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Παπαχρήστος: «Εικάζω ότι η μη αναφορά της κυρίας Παναγοπούλου ότι είχε διαθέσει το σκάφος της και για τη “φιλοξενία” του κορυφαίου κυβερνητικού στελέχους οφείλεται στο γεγονός ότι οι σχέσεις του υπουργού αυτού με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το τελευταίο διάστημα βρίσκονται σε διαρκή κρίση εξαιτίας διαφόρων επιλογών του, οι οποίες έχουν φέρει την κυβέρνηση σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και διαρκώς απολογούμενη».

Μάλιστα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο» αναφέρουν ότι πρέπει να υπάρχουν περίπου 20 φωτογραφίες με όσους παρέλασαν από τη θαλαμηγό του Περικλή και της Κατερίνας Παναγοπούλου πέρυσι τον Αύγουστο, άρα και με το (πρώην) κυβερνητικό στέλεχος. 

Η αντίδραση της ΝΔ για την αποκάλυψη των ΝΕΩΝ

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία, που αναφέρει ότι πέρα από τον Τσίπρα και κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης έκανε διακοπές στη θαλαμηγό της κ. Παναγοπούλου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΔ αναφέρει πως οι διακοπές των πολιτικών είναι σεβαστές, αλλά όχι δωρεάν και κρυφά σε θαλαμηγό. Παράλληλα καλεί το Μαξίμου να απαντήσει αν είναι αλήθεια ότι στο σκάφος φιλοξενήθηκε και μέλος της κυβέρνησης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Σε σημερινό δημοσίευμα των “Νέων” αναφέρεται ότι αμέσως μετά τις μυστικές διακοπές του κ. Τσίπρα στο σκάφος της κ. Παναγοπούλου, στην ίδια θαλαμηγό έκανε, επίσης, δωρεάν κρυφές διακοπές και άλλο κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος.

Οι ιδιωτικές διακοπές των πολιτικών είναι καθ’ όλα σεβαστές, αλλά οφείλουν για προφανείς λόγους να γίνονται γνωστές. Το ερώτημα, λοιπόν, προς το Μαξίμου είναι σαφές: Ισχύει ή όχι ότι στη θαλαμηγό Παναγοπούλου φιλοξενήθηκε μυστικά και κορυφαίος υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ;».