«Δεν γίνεται να είμαστε όμηροι 30 τραμπούκων» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την επίσκεψή που πραγματοποίησε λίγο πριν τις 09:00 το πρωί της Παρασκευής στα καταστήματα που κατέστρεψαν το βράδυ της Πέμπτης κουκουλοφόροι που διαμαρτύρονταν για την άδεια που ζητά ο τρομοκράτης της 17Ν, Δημήτρης Κουφοντίνας.

«Η εικόνες μιλάει μόνη της. Δεν είναι δυνατόν μία ολόκληρη πόλη, ο ιστορικότερος και εμπορικότερος δρόμος της Αθήνας να είναι κατεστραμμένος. Δεν γίνεται να είμαστε όμηροι 30 τραμούκων.

Αυτό την επόμενη μέρα θα σταματήσει. Η ασφάλεια και η τάξη θα επανέλθουν στη χώρα. Είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Εφόσον μας εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός θα σταματήσουμε να βλέπουμε αυτές τις εικόνες, δεν είναι δυνατόν άνθρωποι μεροκαματιάρηδες και εμπορικά καταστήματα να βρίσκονται στο έλεος αδίστακτων τραπούκων που έρχονται τα σπάνε και αποχωρούν, όπως έγινε και χθες, παντελώς ανενόχλητοι. 

Αυτά την επόμενη μέρα θα σταματήσουν!» ανέφερε αναλυτικότερα ο κ Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Πέμπτης έγινε καταδρομική επίθεση με ρόπαλα και βαριοπούλες στο κέντρο της Αθήνας από ομάδα 30 περίπου κουκουλοφόρων. Οι κουκουλοφόροι έσπασαν τζαμαρίες και προκάλεσαν ζημιές σε καταστήματα, ενώ φώναξαν συνθήματα και πέταξαν τρικάκια υπέρ της χορήγησης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Αυτόπτης μάρτυρας ήταν ο δικηγόρος και πρώην βουλευτής Θάνος Πλεύρης, ο οποίος ανέβασε φωτογραφίες από το περιστατικό στο twitter.

Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας: Ως εδώ με τους βανδαλισμούς

«Ως εδώ» τονίζει με ανακοίνωσή του ο εμπορικός σύλλογος Αθήνας μετά τους βανδαλισμούς από κουκουλοφόρους εμπορικών καταστημάτων στην Ακαδημίας, τη Βουκουρεστίου και τη Βαλαωρίτου το βράδυ της Πέμπτης ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αρχιεκτελεστή της «17 Νοέμβρη» Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Αύριο θα βανδαλίσουν τα καταστήματα της γειτονιάς μας και στη συνέχεια τα σπίτια μας, γι’ αυτό ως εδώ!» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου, Σταύρος Καφούνης.

Η ανακοίνωση του ΕΣΑ έχει ως εξής:

«Για άλλη μια φορά οι συμπολίτες μας καταστηματάρχες βρέθηκαν ανυπεράσπιστοι στο έλεος ελάχιστων περιθωριακών στοιχείων. Αύριο θα βανδαλίσουν τα καταστήματα της γειτονιάς μας και στη συνέχεια τα σπίτια μας, γι’ αυτό ως εδώ!»