Στο βούρκο έριξε το πολιτικό επίπεδο ο Αλέξης Τσίπρας με την χθεσινή του εμφάνιση στη Βουλή και την φρασεολογία, αλλά και την συμπεριφορά α λά Πολάκη που χρησιμοποίησε και ο ίδιος απέναντι στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η χθεσινή συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής στιγματίστηκε από την άνευ προηγουμένου κόντρα μεταξύ Τσίπρα Μητσοτάκη, η οποία εκφράστηκε και με εκατέρωθεν προσωπικούς χαρακτηρισμούς.

Ο πρωθυπουργός στριμωγμένος από την κοτερολογία και από την ένδεια επιχειρημάτων για τα πολιτικά αδιέξοδα στα οποία έφερε την χώρα, ξεπέρασε τα όρια όχι μόνο της πολιτικής ορθότητας, εντός της Βουλής, αλλά και τα όρια του διαλόγου με φρασεολογία καφενείου.

Ο Αλέξης Τσίπρας σε ένα ακατάσχετο παραλήρημα και απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη του είπε «είσαι πολύ λίγος να μιλάς εσύ για μένα» ενώ όλα στην συμπεριφορά και στην δευτερολογία του δημιούργησε μια εικόνα ξεπεσμού του πολιτικού διαλόγου.

Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, χρησιμοποιεί φρασεολογία καφενείου για να απευθυνθεί και μάλιστα στον ενικό, προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το λιγότερο που μπορεί να διακρίνει κανείς σε μια τέτοια συμπεριφορά, είναι η έλλειψη πολιτικών επιχειρημάτων από την πλευρά του.

Χάνοντας απόλυτα την ψυχραιμία του ο πρωθυπουργός κατά την προσπάθειά του να υπερασπιστεί, ανεπιτυχώς ωστόσο, τον εαυτό του για το σκάνδαλο με το κότερο ο κ. Τσίπρας προέβη και σε μια δήλωση που κατέδειξε και το προσωπικό του αδιέξοδο, ξεπερνώντας ακόμη κι αυτή την αήθη επίθεση του Παύλου Πολάκη προς τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη του είπε ότι περιφέρει «σαν γλάστρα» τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, σαν τρόπαιο, για να ωφεληθεί από τον κόσμο των αναπήρων».  

Η απαράδεκτη εικόνα της πολιτικής κατάπτωσης που εξέπεμψε χθες η Βουλή, είχε έναν και μόνο λόγο. Το γεγονός ότι θα αναγκάζονταν ο πρωθυπουργός, όπως κι έκανε να παραδεχθεί ότι  πράγματι ήταν πάνω στο σκάφος της κ. Παναγοπούλου κι ότι απόλαυσε χλιδάτες διακοπές αποδεχόμενος την προσφορά του εφοπλιστή να του παραχωρήσει το σκάφος του, και μάλιστα κρυπτόμενος.

Ο Αλέξης Τσίπρας ήξερε πολύ καλά ότι η παρουσία του στη θαλαμηγό της κ. Παναγοπούλου, την οποία αργότερα αντάμειψε με τον διορισμό της ως πρέσβη εκ προσωπικοτήτων, θα αποτελούσε το τελειωτικό χτύπημα στο λεγόμενο «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς», το οποίο η κυβέρνηση άρχισε να χάνει εδώ και πολύ καιρό. Σε κάθε περίπτωση η αναμέτρηση Τσίπρα Μητσοτάκη στο κοινοβούλιο είναι απολύτως ενδεικτική των υψηλών τόνων που θα ακολουθήσουν, καθώς ο χρόνος μετράει πλέον αντίστροφα για τις επερχόμενες κάλπες.