Εσπευσμένα διέκοψε η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Τασία Χριστοδουλοπούλου, την ακρόαση της επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος Άννας Ζαΐρη-Αρκουλή όταν αυτή ρωτήθηκε για τις ενέργειες της Αρχής στην υπόθεση ΔΕΠΑ-Πετσίτη.

Οι παρεμβάσεις ήταν τόσο έντονες και η αντιπαράθεση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο συνεχής, ώστε κάποια στιγμή η Τασία Χριστοδουλοπούλου έκλεισε την συνεδρίαση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Λύεται η συνεδρίαση λόγω χλεύης. O εισαγγελέας Βενιζέλος επιμένει στις ερωτήσεις του».

Οι παρεμβάσεις της κ. Χριστοδουλοπούλου συνεχίστηκαν καθώς και οι έμμεσες επισημάνσεις της προς στην κυρία Ζαΐρη για το απόρρητο που δεσμεύει την έρευνα της.

Βενιζέλος: Μην απαξιώνετε τη Βουλή και τους βουλευτές. Εάν έχετε κόπωση μπορείτε να φύγετε, η επιτροπή έχει αντιπρόεδρο.

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Θα κάτσουμε εδώ ως το βράδυ για να βγει είδηση. Κυρία Ζαΐρη θέλει να σας εκμαιεύσει μια απάντηση ότι βρήκατε λεφτά στον Πετσίτη, πέστε το να τελειώνουμε. Αυτό επί κ. Βενιζέλου λέγεται κοινοβουλευτικός έλεγχος. Έχουμε περάσει στο φαιδρό. Κυρία Ζαΐρη πείτε τους κάτι που θα μπορούν να το αξιοποιήσουν στις ομιλίες τους στη Βουλή.

Τζαβάρας: Είστε πρόεδρος εσείς η αβανταδόρος; Δεν ντρέπεστε λίγο;

Χριστοδουλοπούλου: Αφήστε αυτά αυτά τα θεατρικά σε μένα δεν σας κάνω λογοκρισία

Βορίδης: Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο αισθάνεσαι την ανάγκη να παρέμβετε δεν μπορεί να απαντήσει κυρία Ζαΐρη;

Αννέτα Καββαδία: Δεν τους βολεύουν οι απαντήσεις και θέλουν να φωνάζουν.

Η κ. Ζαΐρη είπε πως η Αρχή στέλνει στον εισαγγελέα τα στοιχεία για την υπόθεση Πετσίτη: «Ενημερώθηκα για το θέμα από τις εφημερίδες αν είχαμε βρει οτιδήποτε θα το είχαμε στείλει στον εισαγγελέα. Ο,τι στοιχείο υπάρχει το έχουμε στείλει στον εισαγγελέα» ανέφερε και δεν είπε τίποτα επί της ουσίας των υποθέσεων ΔΕΠΑ και Πετσίτ, επικαλούμενη απόρρητο των ερευνών.
«Ακόμα και με κλειστά τα μικρόφωνα δεν μπορεί κανείς να με υποχρεώσει να αναφερθώ στην συγκεκριμένη υπόθεση. Επικαλούμαι την αρχή της εχεμύθειας, υπάρχει εκεί. Δεν λέει ο νόμος ότι υπάρχει η αρχή της εχεμύθειας πλην της Βουλής».

Η κ.Ζαΐρη υποβάθμισε την απομάκρυνση του προϊσταμένου που είχε επιφορτιστεί με την έκδοση του πορίσματος για την υπόθεση της ΔΕΠΑ κάνοντας λόγο για ένα χαμηλόβαθμο αστυνομικό, 60 ετών, που δεν είχε επί της ουσίας σχέση με την υπόθεση.
 
Χαρακτήρισε δόλια ψεύδη και κωμικά όσα έχουν ειπωθεί ότι ο εν λόγω υπάλληλος είχε συντάξει εισηγήσεις αναφορικά με την υπόθεση. «Είναι ένας άνθρωπος που είναι πάρα πολλά χρόνια στην αρχή μπορεί και 15, είναι ένας αστυνομικός ο όποιος δεν είναι κανένα μεγάλο στέλεχος, ένας αστυνομικός τον οποίο εγώ παρέλαβα με πολύ χαμηλό βαθμό. Δεν είχε κανένα αξίωμα, ήταν υπαστυνόμος. Ο άνθρωπος αυτός κοντεύει τα 60, κανονικά θα έπρεπε να είχε βγει στη σύνταξη από καιρό, είναι με παράταση.Ο συγκεκριμένος άνθρωπος έγινε από μένα προϊστάμενος εγώ τον ονόμασα προϊστάμενο γιατί ήταν πιο έμπειρος» είπε.

Η κ.Ζαΐρη υποστήριξε ακόμη ότι αποτελούν ψεύδη τα όσα αναφέρονται για την απομάκρυνση του συγκεκριμένου στελέχους και απέρριψε την άποψη της αντιπολίτευσης ότι εξαιτίας αυτής της απομάκρυνσης «βούλιαξε η υπόθεση.