Η Φώφη Γεννηματά ξέσπασε κατά της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, από το βήμα της Βουλής, κατηγορώντας τους ότι επικρατεί ύφος πεζοδρομίου στις αντιπαραθέσεις στη Βουλή.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ πήρε τον λόγο στη συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης αμέσως μετά το επεισόδιο ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το οποίο διαδραματιζόταν τη στιγμή που εκείνη είχε ανέβει στο βήμα. «Παρακολουθώντας όλη αυτή την ώρα το επίπεδο της συζήτησης, θέλω να δηλώσω ότι πραγματικά λυπάμαι για αυτή την εικόνα της Βουλής, που θυμίζει περισσότερο πεζοδρόμιο», είπε η κ. Γεννηματά.

«Μοιάζετε πάρα πολύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Αυτή τη φασαρία την κάνετε για να κρύψετε τις ομοιότητές σας. Να σας χαίρονται τα στελέχη σας, να προβληματίζονται αυτοί που σας ψήφισαν», συνέχισε η κ. Γεννηματά, αναφερόμενη στη σφοδρή κόντρα ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Σταματήστε επιτέλους να πληγώνετε την αξιοπρέπεια της πολιτικής. Είναι βούτυρο στο ψωμί της ακροδεξιάς. Τι κάνετε; Εγκληματείτε κατά του τόπου!», είπε ανεβάζοντας τους τόνους.

«Στέλνετε όλο και περισσότερους νέους στο εξωτερικό, γυρίζουν ολοένα περισσότεροι Ελληνες την πλάτη στην πολιτική, χάνεται η ελπίδα. Μια κουβέντα χωρίς περιεχόμενο. Ποιον αφορούσε όλο αυτό το μακελειό; Κανέναν απολύτως. Αυτό που ζούμε είναι η πραγματική παρακμή», τόνισε ακόμη η κ. Γεννηματά.