Σφυροκόπημα Μητσοτάκη σε Τσίπρα: Θα απολογηθείτε για Πολάκη, Μάτι και κότερο
qr9ilbmygdapacnlbfdm
Πολιτική

Σφυροκόπημα Μητσοτάκη σε Τσίπρα: Θα απολογηθείτε για Πολάκη, Μάτι και κότερο

«Τσίπρας και Πολάκης μαζί έκρυβαν τους νεκρούς»-«Το ηθικό σας πλεονέκτημα βούλιαξε»-LIVE η «μάχη» στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης

Ανελέητο το σφυροκόπημα που επιφύλαξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αλέξη Τσίπρα, κατά την τοποθέτησή του στον συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε η κυβέρνηση, μετατρέποντας την πρόταση μομφής που κατέθεσε η ΝΔ, κατά του Παύλου Πολάκη για την αήθη επίθεση κατά του Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

Ο κ. Μητσοτάκης, έκανε αναφορές σε όλα τα καυτά θέματα της επικαιρότητας που η κυβέρνηση προσπάθησε να καλύψει ανακοινώνοντας κοινωνικά μέτρα και άσκησε σφοδρή κριτική προς τον πρωθυπουργό και τις ευθύνες της κυβέρνησης. Με το σύνθημα «νάτος, νάτος ο Τσίπρας ο σκαφάτος» ο Κυριάκος Μητσοτάκης καυτηρίασε τον «λιτό βίο στα καταστρώματα της πλουτοκρατίας» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά για τον πρωθυπουργό, ενώ πρότεινε στον πρωθυπουργό να σταματήσει να αναφέρεται στον πόλεμο με την ελίτ. 

«Η πρόταση μομφής για Πολάκη δεν μιλά για το έργο αλλά για τις συμπεριφορές» τόνισε ο κ. Μητοστάκης, ο οποίος ταύτισε απόλυτα τον πρωθυπουργό με τον «υβριστή υπουργό, με την φασίζουσα συμπεριφορά» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.  

"Το ηθικό σας πλεονέκτημα βούλιαξε στα γαλανοπράσινα νησιά του Ιονίου. Αντί να λένε «Νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός!» θα λένε «Νάτος, νάτος ο Τσίπρας ο σκαφάτος». Από την αριστερά των καταλήψεων στην αριστερά του κότερου".

«Από τον Πολάκη στο Μάτι, από το Μάτι στα κότερα και από τα κότερα στη χθεσινή φιέστα.

Προσπαθήσατε φιλότιμα να αλλάξατε την ατζέντα. Προσπαθήσατε να δώσετε πολύ λίγα από τα πολλά που πήρατε τα 4 χρόνια. Και ο κόσμος βλέπει μόνο τον πανικό. Ακυρώσατε την εκστρατεία της γιατί το ηθικό σας πλεονέκτημα βούλιαξε στα γαλαζοπράσινα νησιά του Ιονίου. Έχω νέα για εσάς κ. Τσίπρα.

Καμία κυβέρνηση δεν γύρισε το κλίμα με παροχές της τελευταίας στιγμής. Οι πολίτες ξέρουν πολύ καλά ποιος τους φτώχυνε, ποιος έκοψε το ΕΚΑΣ, ξέρουν οι νέοι συνταξιούχοι πως βγαίνουν με λιγότερη σύνταξη από τους παλιούς».  

 «Τσίπρας και Πολάκης μαζί έκρυβαν τους νεκρούς»

Ιδιαίτερα αιχμηρός εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το θέμα του Παύλου Πολάκη, αλλά και για τις διακοπές του Αλέξη Τσίπρα στο κότερο: «Η επιλογή του πρωθυπουργού να υιοθετήσει τον Πολακισμό. Τσίπρας και Πολάκης μαζί έκρυβαν τους νεκρούς. Δεν μπορεί να είναι μόνο οι κοινές σας διακοπές στις παραλίες των Σφακίων τις εποχές της ανεμελιάς και της ομπρέλας στην παραλία. Είναι κάτι παραπάνω. Υπάρχει λόγος. Ο Πολάκης λέει και κάνει αυτά που θέλετε να πείτε και να κάνετε εσείς αλλά δυσκολεύεστε λόγω του αξιώματος σας.

Γιατί ο πραγματικός Τσίπρας είναι ο Πολάκης των διαλυμένων νοσοκομείων και των κομματικών ρουσφετιών. Γιατί ο πραγματικός Τσίπρας είναι ο Πολάκης που απειλεί δικαστές και δημοσιογράφους.

Ο πολιτικός που κρύβει τα θύματα στο Μάτι. Και δίνει σόου υποκρισίας μπροστά στις κάμερες.  Ο πραγματικός Τσίπρας είναι ο Πολάκης που επιτίθεται αναίτια και άνανδρα σ' έναν αγωνιστή της ζωής, όπως είναι ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος. Και έρχεστε και τον καλύπτετε σήμερα γιατί δεν τολμάτε να πάρετε αποστάσεις.

Ο πραγματικός Τσίπρας είναι ο Πολάκης, που στα δύσκολα βέβαια τρέχει να κρυφτεί πίσω από την βουλευτική ασυλία και το άρθρο 86 που κατά τα άλλα καταγγέλλει.  

Μάλλον δεν σας αρέσει η όψη της κυβέρνησής σας στον καθρέφτη.

Σήμερα, όμως όσα ψέματα κι αν ήρθατε να πείτε πάλι εδώ, τα ψέματα τελείωσαν. Με τη συμπεριφορά σας καλύψατε τον κ. Πολάκη, ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης. Μπορεί να μετατρέψατε την πρόταση δυσπιστίας της Ν.Δ κατά του Παύλου Πολάκη σε ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης.

Εκβιάζοντας τους βουλευτές σας και όλους εκείνους που είχαν το θάρρος να διαφοροποιηθούν. Τους λέτε: «Με τον Πολάκη μέχρι τέλους, αλλιώς εξουσία τέλος». Αυτό τους λέτε. Γιατί τα γεγονότα είναι πεισματικά και εκδικούνται. Η επιλογή του πρωθυπουργού να υιοθετήσει τον Πολακισμό, από κοινοβουλευτικός χειρισμός έγινε πολιτικό μπούμερανγκ. Τσίπρας και Πολάκης μαζί έκρυβαν νεκρούς και απώλειες στο Μάτι. Μαζί έλεγαν ψέματα και υποκρίνονταν.  Είπατε πως το υλικό για την τραγωδία για το Μάτι είναι ξαναζεσταμένο φαγητό.

Δεν θα αναφερόμουν στο εθνικό δράμα στο Μάτι αν ο κ. Τσίπρας δεν επέμενε να προσβάλλει τη μνήμη όλων για όσα τραγικά συνέβησαν. κ. Τσίπρα καταλάβατε τι είπατε πριν 3 ημέρες σε ανθρώπους που κάηκαν. Είπατε ότι το υλικό που βγήκε είναι «ξαναζεσταμένο» υλικό. Πως είναι δυνατόν να προσβάλλετε τη μνήμη 102 ανθρώπων. Ξαναζεσταμένο φαγητό είναι η απόδειξη της χυδαίας υποκρισίας και του σκηνικού που στήσατε εκείνο το βράδυ.

Ούτε και θα έδινα μεγάλη σημασία στο πολυτελές σκάφος αν ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν είχε κάνει πολιτική καριέρα, ενοχοποιώντας συνολικά τους επιχειρηματίες και κάθε σχέση μαζί τους.    

«Διακοπές με… αντάλλαγμα»

Καυστικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, και για τις σχέσεις του πρωθυπουργού με την κ. Παναγοπούλου, στο κότερο της οποίας ξεκουράστηκε μετά την φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

«Οι Έλληνες μαθαίνουν τώρα το εξής παράδοξο. Η σκηνοθεσία της Ιθάκης εκπονήθηκε στο κατάστρωμα ενός γιοτ και απλά η Ιθάκη ήταν οι διακοπές σας.

Οι διακοπές δε έγιναν άνευ ανταλλάγματος.

Η κ. Παναγοπούλου διορίστηκε πρέσβης προσωπικοτήτων. Ο κ.Τσίπρας πήγε διακοπές κρυπτόμενος σε μια θαλαμηγό, ενώ η χώρα μετρούσε ακόμα νεκρούς στο Μάτι. Αυτή είναι η αισθητική και αυτή είναι η ηθική της εξουσίας όπως την αντιλαμβάνεται ο πρωθυπουργός. Αυτός είναι ο λιτός βίος στα καταστρώματα της πλουτοκρατίας. Αυτή είναι η υποτιθέμενη μάχη κατά της διαπλοκής.  

Τα ψέματα του Τσίπρα  

«Οι πολίτες βλέπουν και κρίνουν. Και δεν πιστεύουν πλέον τα ψέματα που ο κ.Τσίπρας συνεχίζει να λέει. Ο κ.Τσίπρας επιμένει να διαστρεβλώνει τις δικές μου θέσεις. Δεν μπορεί να ωραιοποιεί την καμένη γη που αφήνει αυτός και η κυβέρνησή του. Γιατί δεν μπορεί να δίνει υποσχέσεις που ξέρει ότι δεν θα υλοποιήσει ο ίδιος. Η αλήθεια εκδικείται, κ.Τσίπρα. Η αλήθεια δεν τρολάρεται παρά τις προσπάθειες του κ.Παππά.

Άκουσα και σήμερα τον πρωθυπουργό να κατηγορεί πάλι μία Ν.Δ που δεν υπάρχει. Να λέει ψέματα για την πολιτική μας. Να λέει ψέματα -αυτός που επέβαλε 29 νέους φόρους – για τη δήθεν λιτότητα που εμείς θα επιβάλουμε. Να λέει ψέματα ότι ενδιαφέρεται για τους αδύναμους – αυτός που κατάργησε το ΕΚΑΣ.

Να λέει ψέματα ότι είναι πατριώτης, ενώ αναγνώρισε «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα στα Σκόπια. Να παριστάνει πότε τον αριστερό ριζοσπάστη, και πότε τον Σοσιαλδημοκράτη,– ενώ ακόμη και ο κ. Σάντσεθ από την Ισπανία τον διαψεύδει και τον αποκαλεί δημαγωγό τέσσερα χρόνια τώρα.

Δεν έχει, βλέπετε, άλλον δρόμο από το να λέει ψέματα. Γι’ αυτό και όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Μέγαρο Μαξίμου είναι αποκλεισμένοι από κλούβες.  

Γι’ αυτό και καταγγέλλει τη διαπλοκή, ενώ πάνω πάνω στο ευρωψηφοδέλτιό του γράφει Κόκκαλης. Γι’ αυτό και κομπάζει για τα υπερ-πλεονάσματα ενώ προέρχονται από φόρους που πληρώνουν με το υστέρημά τους οι Έλληνες. Και χρηματοδοτούνται από συντάξεις που δεν αποδίδονται και από δημόσιες επενδύσεις που δεν πραγματοποιούνται.

Γι’ αυτό και ο κ. Τσίπρας λέει ψέματα μιλώντας για την ισχνή ανάπτυξη στην Ελλάδα ενώ άλλες χώρες που πέρασαν μνημόνια έχουν τετραπλάσια ανάπτυξη από τη δική μας. Και υπόσχεται «καλύτερες μέρες» όταν αυτές που ζούμε τον διαψεύδουν. Οι Έλληνες γνωρίζουν ποια είναι η Ελλάδα που θα παραδώσετε».

 Τάζετε μείωση των φόρων που επιβάλατε  

Τι μπορώ να προσθέσω, όταν ο κ. Τσακαλώτος δηλώνει υπέρ της αναθεώρησης των πλεονασμάτων που αυτός δέχτηκε κι εγώ αντιπαλεύω μόνος εδώ και χρόνια; Τι να πω όταν ο κ. Τσίπρας τάζει, τώρα, μείωση των φόρων που εκείνος επέβαλε, αλλά εγώ την έχω περιγράψει ως μόνη λύση, ήδη, από την Έκθεση Θεσσαλονίκης του 2016; Και πώς να εξηγήσω ότι μόλις προεκλογικά η κυβέρνηση θυμήθηκε τις 120 δόσεις –έστω και αν αυτές καταλήγουν, τελικά, σε 18; Είπαμε, κύριε Τσίπρα, να μιμείστε τη φωνή του Ανδρέα Παπανδρέου. Αλλά όχι και να κάνετε σκονάκι αποσπάσματα του δικού μας προγράμματος…

Και θέλω με δύο λόγια να σχολιάσω τις χθεσινές ανακοινώσεις και να σας πω τι ακριβώς αποκρύψατε.

-Κατ’ αρχάς αποδεικνύεται ότι δεν έχετε κανένα σχέδιο για την έξοδο από την κρίση.

Αυτά που εξαγγείλατε χθες γιατί δεν τα παρουσιάσατε πριν ένα μήνα, πριν τρεις μήνες ή με τον προϋπολογισμό;   Παίζετε τα ρέστα σας   Γιατί απλούστατα τώρα συνειδητοποιείτε τι θα σας συμβεί στις εκλογές και παίζετε τα ρέστα σας. - Καταβάλετε ως εγγύηση 5 δις από το υστέρημα των Ελλήνων για να εξασφαλίσετε την ανοχή των εταίρων να μοιράσετε πολύ λιγότερα. - Παρουσιάζετε ως επιτυχία ότι παίρνετε πίσω μέτρα που ο ίδιος είχατε ψηφίσει, όπως ο ΦΠΑ στην εστίαση και στα τρόφιμα.

Πείτε μου κ. Τσίπρα είναι επιτυχία που κατεβάζετε το ΦΠΑ εκεί που το βρήκατε από τον κ. Σαμαρά;

- Παίρνετε χρήματα από τη μία τσέπη όλων μέσω της μείωσης του αφορολόγητου για να δώσετε κάποια στην τσέπη των μισών. Με απλά λόγια ξεζουμίζατε τέσσερα χρόνια τους Έλληνες και θυμηθήκατε τις ελαφρύνσεις 18 μέρες πριν από τις εκλογές. - Και όλα αυτά την ώρα που η ανάπτυξη αναθεωρείται προς τα κάτω και οι επενδύσεις είναι στον πάτο. Την ώρα που η ανταγωνιστικότητα υποχωρεί.    

Υπερφορολόγηση, όχι υπεραπόδοση  

Για ποια υπεραπόδοση μιλάτε όταν ο βασικός δείκτης της οικονομίας, ο ρυθμός ανάπτυξης έχει πέσει και τα 4 χρόνια της θητείας σας έξω; Δεν υπάρχει υπεραπόδοση, υπάρχει υπερφορολόγηση. Και επειδή μας είπατε ότι με μέτρα σας θα είναι σε μόνιμη βάση, θα σας θυμίσω εγώ τι επιβάλατε σε μόνιμη βάση εδώ και 4 χρόνια:  

- Είναι η αύξηση του ΦΠΑ παντού.

- Είναι η αύξηση των έμμεσων φόρων που είναι οι πιο άδικοι. - Είναι οι αυξήσεις στα καύσιμα, στα τηλέφωνα, στα ποτά, ακόμη και στον καφέ.

- Είναι το κόψιμο του ΕΚΑΣ. - Είναι η μείωση των νέων συντάξεων με τα ασφαλιστικό Κατρούγκαλου.

- Είναι οι καθυστερήσεις σε συντάξεις.

- Είναι οι περικοπές στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για να βγαίνουν τα υπερπλεονάσματα σε βάρος της ανάπτυξης.

- Είναι οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί σε βάρος εκατομμυρίων Ελλήνων.

Αυτά ήταν τα μόνιμα μέτρα που επιβάλατε. Και τώρα μέσα στο αμόκ της προεκλογικής παροχολογίας του, ο Πρωθυπουργός θυμήθηκε ξαφνικά και τη μείωση του αφορολόγητου. Αυτή που ο ίδιος υπέγραψε να εφαρμοστεί από το 2020, ξέροντας πως τότε θα κυβερνά άλλος. Δηλώνει πως τάχα η μείωση δεν θα ισχύσει επί «των ημερών του»

. Πρόκειται για τον ορισμό της υποκρισίας.  

Να ψηφίσετε την τροπολογία για τη μη μείωση του αφορολόγητου  

Ας αφήσει ο κ.Τσίπρας τα ψέματα και τους τακτικισμούς, κι ας κάνει κάτι απλό: να ψηφίσει εδώ και τώρα την τροπολογία μας που καταθέσαμε στη Βουλή σήμερα το πρωί και ακυρώνει τη μείωση του αφορολόγητου. Σας ρωτώ, θα την ψηφίσετε; Καθαρές κουβέντες, καθαρές πράξεις. Κάντε το τώρα. Αν δεν το κάνετε τώρα δεν έχετε δικαιολογία. Είναι το μοναδικό που πράγματι μπορείτε να κάνετε για μην χαθεί σχεδόν ένας μισθός και μία σύνταξη από τους πολίτες. Εδώ είναι, κ. Τσίπρα.

Την καταθέτω στα Πρακτικά. Βάλτε κι εσείς την υπογραφή σας δίπλα στην δική μου. Τι φοβάστε;  

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα