Υπενθυμίζεται ότι οι επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης αναφέρθηκαν και στη χθεσινή τηλεμαχία Βέμπερ-Τίμερμανς, που φιλοξένησε το τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Ο γερμανός επικεφαλής του ψηφοδελτίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος απέρριψε κατηγορηματικά την ιδέα για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού ταμείου στήριξης της ανεργίας, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο ισοδυναμεί με ευρωπαϊκό ταμείο ανεργίας, και ότι κάθε κράτος-μέλος πρέπει να αναλαμβάνει μόνο του την ευθύνη της οικονομικής πολιτικής του και των συνεπειών της.

«Ένα ευρωπαϊκό ταμείο ανεργίας θα σήμαινε ότι εάν ο κ. Τσίπρας στην Ελλάδα λάβει πολλές αποφάσεις και με αυτές αυξηθεί η ανεργία, μπορεί να πάει στους γείτονές του και να ζητήσει να αναλάβουν το κόστος», υποστήριξε ο κ. Βέμπερ και πρόσθεσε ότι αν η ελληνική κυβέρνηση επιτρέπει στους ανθρώπους να συνταξιοδοτηθούν σημαντικά νωρίτερα, δεν μπορεί να ζητάει από τους γείτονές της να το χρηματοδοτήσουν. «Αυτά τα πράγματα δεν έχουν σχέση με αλληλεγγύη», είπε χαρακτηριστικά και υπενθύμισε ότι η Γερμανία, με την «Ατζέντα 2010» προώθησε μεταρρυθμίσεις και πρέπει να κάνει το ίδιο η υπόλοιπη Ευρώπη.