«Προεκλογικά φιλοδωρήματα» χαρακτήρισε τις χθεσινές εξαγγελίες Τσίπρα, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

Όπως χαρακτηριστικά είπε η κα. Κωνσταντοπούλου τον κ. Τσίπρα «Δεν τον σώζει τίποτα, τώρα ότι έχει καταντήσει να τάζει και να μοιράζει προεκλογικά φιλοδωρήματα νομίζοντας ότι πρόκειται να ξεγελάσει πολίτες οι οποίοι δοκιμάζονται και ασφυκτιούν και δεν μπορούν να ανασάνουν εδώ και τόσα χρόνια, ξεκάθαρα προσπαθεί να διασωθεί και να διασώσει ο,τι μπορεί για τι ξέρει ότι θα κατακρημνισθεί. Αυτό που λένε ότι από Λάρισα και πάνω δεν θα βρει την ψήφο του εγώ το βλέπω εδώ που είμαι, δεν θα βρουν την ψήφο τους».

Σχετικά με τις χλιδάτες διακοπές του κ. Τσίπρα σε πολυτελές σκάφος η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι: «Έχουν διδακτορικό πια στον αποπροσανατολισμό και στον αντιπερισπασμό οι κυβερνητικοί, όμως δεν μπορούν να αποπροσανατολίσουν από αυτή τη φοβερή αποκάλυψη. Για μένα η εικόνα αυτή είναι αποκρουστική και γιατί είναι αποκρουστική; Γιατί είναι υποκρισία. Δεν μπορεί να παριστάνεις ότι είσαι αριστερός που δεν πείθεις και κανέναν, Και κυρίως δεν μπορείς να παριστάνεις ότι νοιάζεσαι για τον κόσμο και να κρύβεσαι και να κάνεις διακοπές σε κότερα κι έχοντας πλήρη συναίσθηση ότι αυτό είναι μία πρόκληση για έναν λαό ο οποίος δεν μπορεί να επιβιώσει επειδή του έχεις στερήσει το δικαίωμα με περικοπές. Είναι μία ακραία πρόκληση, όταν κόβεις μισθούς και συντάξεις να δανείζεσαι κότερα για να κάνεις τις διακοπούλες σου και ακούμε ξαφνικά μια κυρία να λέει ότι ήταν κουρασμένος ο καημένος και ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει λίγες διακοπές σε ένα κότερο όταν κουράζεται. Αλήθεια; Είσαι πρωθυπουργός της χώρας. Αυτά είναι άκρως προκλητικά. Δεν είναι θέμα ιδεολογίας, είναι θέμα τσίπας. Αυτή η υποκρισία να παριστάνεις τον τεθλιμμένο και τον συγκλονισμένο ενώ γνωρίζεις για νεκρούς. Μετά να λες αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη αλλά δεν ξηλώνω κανέναν. Μετά επειδή δεν μπορείς να υποστηρίξεις το πολιτικό κόστος, να τους ξηλώνεις και μετά να λες ότι εγώ εργάζομαι νυχθημερόν αλλά τελικά είμαι στο κότερο και κάνω διακοπές, αυτή η ακραία υποκρισία, η ασυνέπεια, η πλήρης απατεωνιά, δεν έχω άλλο λόγο να χρησιμοποιήσω».