Αν δεν είχαν διαρρεύσει οι φωτογραφίες του Τσίπρα από τις διακοπές του στο κότερο της κυρίας Παναγοπούλου, ενδεχομένως να μην είχε παρουσιάσει τα μέτρα είπε στον ΑΝΤ1 ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι το έκανε για να αλλάξει την πολιτική ατζέντα.

Όπως συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης,«είναι εξαιρετικά ευχάριστο ότι ο κ. Τσίπρας μετά από 4,5 χρόνια παραδέχθηκε το λάθος του. Παρέλαβε από τον Αντώνη Σαμαρά τον ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%, μετά από έναν μήνα τον πήγε 23% και μετά το δημοψήφισμα στο 24%. Έρχεται σήμερα τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές και λέει έκανα λάθος. Το λάθος που έκανε ο κ. Τσίπρας το πληρώνουμε 4,5 χρόνια σε οτιδήποτε τρώμε. Δεν φτάνει να μας πει ότι έκανε λάθος, θα πρέπει να επιστρέψει και τα χρήματα που πλήρωσαν οι Έλληνες αυτά τα χρόνια».

Το ίδιο ισχύει και για την εισφορά αλληλεγγύης, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, ενώ ερωτηθείς αν η ΝΔ θα ψηφίσει τα μέτρα, απάντησε ότι η ΝΔ δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ που καταψήφιζε ακόμα και τα θετικά μέτρα και βέβαια θα τα υπερψηφίσει. «Κάθε μέτρο που είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και ελαφρύνει τον κόσμο, το ψηφίζουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, παρατήρησε ότι δεν μπορεί να καταλάβει πως «είναι δυνατόν ο Πρωθυπουργός να πανηγυρίζει μετά από 4,5 χρόνια στην εξουσία, παρουσιάζει ως επιτυχία ότι επιστρέφει εν μέρει στο σημείο που ήταν η Ελλάδα όταν την παρέλαβε. Πρόκειται περί ομολογίας αποτυχίας».

Σε ότι αφορά το θέμα με τις διακοπές του Πρωθυπουργού στο σκάφος της κυρίας Παναγοπούλου, επανέλαβε ότι είναι παράνομες καθώς του έγινε παραχώρηση και ότι άλλα πολιτικά πρόσωπα έχουν παραιτηθεί για μικρότερα σκάνδαλα από αυτό.