«Καλοδεχούμενη» χαρακτηρίζει η Πειραιώς την υιοθέτηση από τον πρωθυπουργό «μεμονωμένων» δεσμεύσεων της Ν.Δ. για την αυτονόητη ανάγκη να μειωθεί η φορολογία, φροντίζοντας, ωστόσο, ταυτόχρονα να υπογραμμίσει τον προεκλογικό τους χαρακτήρα, αλλά και το γεγονός ότι η κυβέρνηση φέρνει «για προφανείς λόγους» την άνοιξη τα επιδόματα που έδινε τα Χριστούγεννα.

«Ο Αλέξης Τσίπρας επί τέσσερα χρόνια διέλυσε την οικονομία και τη μεσαία τάξη με την υπερφορολόγηση που ήταν δική του επιλογή. Τώρα, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές της 26ης Μαΐου, που γνωρίζει ότι θα χάσει, αναγκάζεται να υιοθετήσει μεμονωμένες δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας για την αυτονόητη ανάγκη να μειωθεί η φορολογία», σημειώνει η Ν.Δ. στην ανακοίνωσή της, η οποία συνοδεύεται από αστερίσκους που αφορούν τόσο την άρνηση της κυβέρνησης να ψηφίσει την πρότασή της για τη μείωση του αφορολογήτου «εδώ και τώρα», όσο και τα μέτρα που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός και αφορούν το 2020.

Η Ν.Δ. υπογραμμίζει ότι την ίδια ώρα που ο κ. Τσίπρας «υπόσχεται μισή 13η σύνταξη, κόβει τη 12η, καθώς αρνείται να ψηφίσει την πρόταση της Ν.Δ. για να μη μειωθεί εδώ και τώρα το αφορολόγητο που μόνος του επέβαλε και επιβαρύνει πολλαπλάσια όχι μόνον τους συνταξιούχους, αλλά και τους χαμηλόμισθους». Και τέλος, σε ό,τι αφορά τις «υποσχέσεις» που προφανώς υπερβαίνουν τη θητεία της κυβέρνησης, σημειώνει ότι είναι «ανάξιες σχολιασμού», αφού, όπως σημειώνει με ειρωνεία, «όλοι γνωρίζουν ότι σε λίγους μήνες ο κ. Τσίπρας δεν θα είναι πλέον πρωθυπουργός και θα έχει όλο τον χρόνο να ξεκουραστεί σε διακοπές διαρκείας, είτε στη στεριά, είτε στη θάλασσα».

«Σήμερα ο κ. Τσίπρας ουσιαστικά ξεκίνησε προεκλογικό αγώνα για τις εθνικές εκλογές με ψηφοθηρικά μέτρα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ, υπογραμμίζοντας ότι «οι πολίτες χρειάζονται και το τελευταίο ευρώ που τους επιστρέφει», αλλά «δεν τρώνε κουτόχορτο». Το ΚΙΝΑΛ σημειώνει την «απόγνωση και τον πανικό» που οδηγούν τον πρωθυπουργό και προσθέτει: «Κύριε Τσίπρα στο Ζάππειο μας τα ’παν κι άλλοι. Για να μην ξεχνιόμαστε 10 πήρε, 1 επιστρέφει. Με την πολιτική του εξόντωσε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, και οδηγεί την οικονομία σε αργό θάνατο». Τέλος, αναφερόμενο στη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, σημειώνει ότι «αντί να διαπραγματευθεί με τους δανειστές τη μείωση των στόχων επιμένει σε αυτά που δεσμεύθηκε», καθώς «δεν έχει ούτε τα κότσια, ούτε την αξιοπιστία να τα αλλάξει». Τονίζει δε ότι εξαγγέλλει μελλοντικά μέτρα, «δίνοντας ως ενέχυρο στους δανειστές τα λεφτά που πήρε με την αφαίμαξη από τους πολίτες» και ότι χωρίς την αλλαγή των δεσμεύσεων δεν εξασφαλίζονται οι επενδύσεις και οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αφού γονάτισε για 4 χρόνια τον λαό, με τα μέτρα τριών μνημονίων, αφού διατήρησε και διατηρεί στο ακέραιο όλους τους εφαρμοστικούς αντιλαϊκούς νόμους, αφού δέσμευσε ώς το 2060 τη χώρα με ματωμένα υπερπλεονάσματα, μεγαλύτερα και από αυτά που ζητούσαν οι δανειστές, καταφεύγει τώρα προεκλογικά, για ευνόητους λόγους, στη γνωστή τακτική “σου κλέβω 10 και σου επιστρέφω 1”», αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.