Αριστερός στα προεκλογικά μπαλκόνια και… σκαφάτος όταν κλείνουν οι κάμερες. Αυτή είναι η πραγματικότητα που ζει ο Αλέξης Τσίπρας την οποία φυσικά δεν τολμάει ούτε να σχολιάσει ούτε να διαψεύσει. Από το Μαξίμου δεν υπάρχει καμία αναφορά και κανένα σχόλιο, από το απόγευμα της Κυριακής που έχουν διαρρεύσει οι φωτογραφίες του «σκαφάτου» πρωθυπουργού, ο οποίος, όπως ισχυρίζεται ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε, τον εμφανίζουν λίγες ημέρες μετά την εθνική τραγωδία στο Μάτι με τους 100 νεκρούς, να  απολαμβάνει χαλαρός, με τη σαγιονάρα και το πούρο την χλιδάτη ζωή του.

Την ίδια στιγμή έχει καταγραφεί με τα πιο μελανά χρώματα η σφοδρή αντίδραση των πολιτών, που βλέπουν τον αριστερό πρωθυπουργό της χώρας να συναναστρέφεται με την ελίτ, με τους λίγους και όχι με τους πολλούς όπως είχε υποσχεθεί και εξακολουθεί να υπόσχεται στον λαό.

Ο σάλος στο πολιτικό σκηνικό, αλλά και στην κοινωνία εξακολουθεί να οξύνει τα πνεύματα και να μεγεθύνει την αρνητική εικόνα της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος εξακολουθεί να ποζάρει στο πλευρό του Παύλου Πολάκη, για τον οποίο ξεχειλίζει η κοινωνική οργή αναφορικά με την στάση του απέναντι στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Ο Αλέξης Τσίπρας αποδεικνύεται ότι βαρέθηκε να είναι με τον λαό και αποφάσισε να κάνει την μεγάλη ζωή συναναστρεφόμενος και συνεργαζόμενος με την ελίτ. Για τον λαό έχει να επιστρέψει κάποιες δόσεις και να τάξει επιδόματα. Με την ελίτ όμως έχει να κάνει… εκλογές.

Η αντιπολίτευση κάνει λόγο για… θανάσιμη υποκρισία του πρωθυπουργού καθώς οι αποκαλυπτικές φωτογραφίες του Αλέξη Τσίπρα δείχνουν τον πρωθυπουργό «σκαφάτο» να απολαμβάνει χιλιάδες διακοπές λίγες μέρες μετά την πολύνεκροι τραγωδία στο Μάτι, όπου όλη η χώρα ζούσε σε ένα… μαρτυρικό πένθος.  

Ο Τσίπρας αντικρούει τον εαυτό του και την πολιτική του όχι μόνο με τις επιλογές που κάνει σε πρόσωπα, όπως ο κ.  Κόκκαλης για το ευρωψηφοδέλτιο, αλλά και με την χλιδάτη ζωή που απολαμβάνει και που του προσφέρει η εξουσία . Λίγη ώρα μετά την ανάρτηση του δημοσιογράφου, αναδημοσίευσε την ανάρτηση ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης στο Twitter ζητώντας απαντήσεις για τις διακοπές του πρωθυπουργού πέρυσι το καλοκαίρι και αν όντως έλαβαν χώρα σε σκάφος.  

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ μάλιστα ρωτά σε ποιόν ανήκει το σκάφος και πότε πήγε διακοπές με αυτό ο κ.Τσίπρας. «Επειδή οι διακοπές του Πρωθυπουργού δεν μπορεί να είναι κρυφές και επειδή ο Πρωθυπουργός που μάχεται τις Ελίτ και πολεμά υπέρ των πτωχών είναι περίεργο να κάνει πολυτελείς διακοπές σε σκάφος:

α) ποίου είναι το σκάφος;

β) πότε πήγε; Επειδή είναι λαλίστατοι» χαρακτηριστικά γράφει.