Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή που επικαλείται το liberal.gr, ο Κυριάκος Μητσοτάκης περνάει άμεσα από την πρόθεση στην πράξη και δηλώνει σε συνομιλητές του πως δεν προτίθεται να χάσει χρόνο σχετικά με το πότε θα καταθέσει την πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, στέλνοντας μήνυμα ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν και δεν πρέπει να γίνονται ανεκτές.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, ο πρόεδρος της ΝΔ αμέσως μόλις η Bουλή ανοίξει τις εργασίες της από τις πασχαλινές διακοπές, την προσεχή Δευτέρα, ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει την κίνηση και άρα πιθανότατα το επόμενο Σαββατοκύριακο θα συζητηθεί η ψήφος εμπιστοσύνης, στην οποία θα μετατρέψει την πρόταση μομφής ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει πως η ΝΔ πρέπει να είναι έτοιμη για την προσφυγή και σε εθνικές κάλπες, όποτε και αν αυτό συμβεί, γιαυτό και στο τέλος της εβδομάδας προχωρά σε δύο κινήσεις με έντονο προεκλογικό «χρώμα»:

Το πρωί του Σαββάτου ο κ. Μητσοτάκης συγκαλεί το ανώτερο κομματικό όργανο της ΝΔ, την πολιτική της επιτροπή. Ο κ. Μητσοτάκης θα τονίσει την αναγκαιότητα πολιτικής αλλαγής στη χώρα, θα παρουσιάσει τα κεντρικά διλήμματα των επερχόμενων αναμετρήσεων και θα καλέσει σε συστράτευση και ετοιμότητα, ασκώντας παράλληλα κριτική στον κ. Τσίπρα για τους χειρισμούς και στο θέμα Πολάκη.

-Την επόμενη μέρα, Κυριακή ο πρόεδρος της ΝΔ θα βρεθεί στην Καβάλα και Δράμα, ενώ την επόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται επίσκεψη και στη Χαλκίδα.