Σε οικογενειακό περιβάλλον και εκτός των τειχών βρίσκονται οι περισσότεροι πολιτικοί αρχηγοί τις ημέρες του Πάσχα.

Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, βρίσκεται ήδη στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καλαμάτα, όπου το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής παρακολούθησε την ακολουθία και την περιφορά του Επιταφίου.

Μετά την Κίνα, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μετέβη στην Κρήτη, όπου βρίσκεται ήδη η σύντροφός του, Περιστέρα Μπαζιάνα.

Στην Κρήτη βρίσκεται και ο Σταύρος Θεοδωράκης και συγκεκριμένα στον Δραπανιά Κισσάμου.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το Φανάρι όπου βρέθηκε, πήγε σύμφωνα με το ethnos.gr στην Τήνο, νησί το οποίο επισκέπτεται συχνά και εκεί θα περάσει οικογενειακά την Ανάσταση.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα κάνει Ανάσταση στη Λιβαδειά.

Στην Αθήνα επέλεξαν να μείνουν η Φώφη Γεννηματά και ο Βασίλης Λεβέντης.

Οι πολιτικοί αρχηγοί έστειλαν μηνύματα αισιοδοξίας, αγάπης, ειρήνης και αλληλεγγύης, εκφράζοντας την αισιοδοξία τους για ένα καλύτερο αύριο, ενώ στα αναστάσιμα μηνύματα υπήρχουν και οι αναφορές στα μνημόνια

Παυλόπουλος: Το φως της Ανάστασης να φωτίσει τον ελληνικό λαό αλλά και τους ευρωπαίους πολίτες»

Σε μήνυμά του για την Ανάσταση ο κ. Παυλόπουλος ευχήθηκε «Το φως της Ανάστασης να φωτίσει τον ελληνικό λαό αλλά και τους ευρωπαίους πολίτες» σε δήλωσή του μετά την Ανάσταση, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Υπαπαντής του Χριστού, στην Καλαμάτα.

Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:

«Χριστός Ανέστη!

Εύχομαι το άφατο Θαύμα και το ανέσπερο Φως της Ανάστασης του Θεανθρώπου να φωτίζει τον Λαό μας και το Έθνος μας στην πορεία μας για την εκπλήρωση της Ιστορικής μας Αποστολής. Ιδίως δε για την, υπό όρους αρραγούς ενότητας, υπεράσπιση της Πατρίδας, των Εθνικών μας Θεμάτων και των Εθνικών μας Δικαίων, καθώς και για την πρόοδο και ανάπτυξη του Τόπου, με σεβασμό στις αρχές και τις αξίες της Δικαιοσύνης, κατ’ εξοχήν δε της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.


Εύχομαι, επίσης, το άφατο Θαύμα και το ανέσπερο Φως της Ανάστασης του Θεανθρώπου να φωτίζει τους Πολίτες της Μεγάλης Ευρωπαϊκής μας Οικογένειας, ώστε με την ετυμηγορία τους να υπερασπισθούν το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα έναντι των μορφωμάτων λαϊκισμού και ρατσισμού που το επιβουλεύονται, έχοντας πάντα κατά νου ότι αυτά επιβουλεύονται, κατ’ ουσίαν και κατ’ αποτέλεσμα, τον Άνθρωπο, την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία και τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό.

Χρόνια Πολλά!»

Το μήνυμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα:

«Το Πάσχα, η μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, μια μέρα με βαθύ θρησκευτικό και ηθικό νόημα για τους πιστούς, που συμβολίζει για όλους μας τη νίκη του Φωτός επί του σκότους, της Δικαιοσύνης επί της αδικίας, της Αγάπης επί της μισαλλοδοξίας, της Ζωής επί κάθε μορφής θανάτου, μπορεί να είναι φέτος και μια μέρα βεβαιότητας για ένα καλύτερο αύριο.

Μπορούμε να είμαστε επιτέλους αισιόδοξοι, μετά από τόσα δίσεκτα χρόνια.

Ο Γολγοθάς των μνημονίων και της επιτροπείας είναι πίσω μας.

Η οικονομία δίνει δυνατότητες ελάφρυνσης των βαρών για εκατομμύρια συμπολίτες μας.

Στήριξης όσων έχουν πληγεί βάναυσα από την κρίση.

Μιας νέας οικονομικής πολιτικής, που θα είναι δικής μας «ιδιοκτησίας», και θα απαντά στις δικές μας εθνικές και κοινωνικές ανάγκες.

Αυτές τις άγιες για κάθε πιστό μέρες, παραμένουν επίκαιρα και μας οδηγούν όλους τα λόγια του Ιησού, όπως τα καταγράφει ο Ματθαίος:

Μακάριοι οι πεινώντες και διψώντες την Δικαιοσύνη, ότι αυτοί χορτασθήσονται.

Καλή Ανάσταση, με ειρήνη και αγάπη, σε όλες και σε όλους.».

Μητσοτάκης: Ο Γολγοθάς για την πατρίδα τελειώνει, είμαστε πριν το πέρασμα σε μία νέα εποχή

«Δύναμη από την πίστη» καλεί τους Έλληνες να πάρουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του για την Ανάσταση.

«Το μήνυμα προς όλους είναι ότι ο Γολγοθάς για την πατρίδα μας τελειώνει. Είμαστε λίγο πριν το πέρασμα σε μία νέα πιο αισιόδοξη εποχή» προσθέτει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Με αλληλεγγύη, ομοψυχία και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις των Ελλήνων θα τα καταφέρουμε» τονίζει στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης που εύχεται «χρόνια πολλά σε όλους με υγεία και κάθε καλό στις οικογένειές σας».

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ως εξής:

«Ελληνίδες και Έλληνες, σε όλη τη χώρα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο γιορτάζουμε την Ανάσταση του Κυρίου και το Άγιο Πάσχα. Παίρνουμε δύναμη από την πίστη μας, από τη νίκη της ζωής, του φωτός, της ελπίδας.

Η σκέψη μας σήμερα είναι σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα και ιδίως σε όσους πέρασαν πιο δύσκολα τα τελευταία χρόνια. Και το μήνυμα προς όλους είναι ότι ο Γολγοθάς για την πατρίδα μας τελειώνει. Είμαστε λίγο πριν το πέρασμα σε μία νέα πιο αισιόδοξη εποχή. Με αλληλεγγύη, ομοψυχία και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις των Ελλήνων θα τα καταφέρουμε.

Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία και κάθε καλό στις οικογένειές σας. Εύχομαι το φως της Ανάστασης να δείξει τον δρόμο για μια πιο φωτεινή, για μια καλύτερη Ελλάδα. Χριστός Ανέστη!»

Γεννηματά: Να τελειώσει ο Γολγοθάς

«Να τελειώσει ο Γολγοθάς. Το φως της αλλαγής να λάμψει»: το μήνυμα αυτό στέλνει, για το Πάσχα, η Φώφη Γεννηματά.

Αναλυτικά, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σημειώνει:

«Πάσχα, γιορτή αγάπης και ελπίδας. Χαρά και υγεία σε κάθε σπιτικό.

Να τελειώσει ο Γολγοθάς. Το φως της αλλαγής να λάμψει.

Καλή Ανάσταση».

Θεοδωράκης: Να μην ζήσουμε άλλη χαμένη άνοιξη

«Να μην ζήσουμε άλλη μια χαμένη άνοιξη. Να αρπάξουμε την Ευρώπη και να την οδηγήσουμε στην Αναγέννηση της», αναφέρει ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Χρόνια πολλά και καλή Ανάσταση. Η Άνοιξη που επιτέλους ήρθε, μας καλεί να αδράξουμε την ευκαιρία. Να σκεφθούμε – αυτές τις μέρες της αγάπης – το μέλλον των παιδιών μας, το μέλλον της πατρίδας, το μέλλον της Ευρώπης», εύχεται ο επικεφαλής του Ποταμιού και προσθέτει:

«Να ενισχύσουμε την προσπάθεια για την Ευρωπαϊκή Αναγέννηση. Να μην ζήσουμε άλλη μια χαμένη άνοιξη. Να αρπάξουμε την Ευρώπη και να την οδηγήσουμε στην Αναγέννηση της. Με σύνεση, τόλμη, περηφάνεια. Χρόνια πολλά σε όλους».